bicikli, bringa,tekerés, kerékpár

Hogyan fejleszti a futóteljesítményt a rendszeres bringázás?

Forrás: Getty Images
Futóként hasznos egyéb sportokat is beiktatni az edzésrutinban, amelyek segítenek a sérülések elkerülésében, változatosság fenntartásában és persze abban is, hogy sokkal hatékonyabban fejleszd a teljesítményed.

Az egyik kiváló megoldás erre a kerékpározás, ami közkedvelt keresztedzés a futók számára, hiszen kiváló kardióedzés, a keringés és tüdőkapacitás is fejlődik általa, miközben az ízületeidre kevesebb teher hárul. Akkor is nagyon hasznos, ha épp sérüléssel küzdesz, és nem szeretnéd, ha teljesen lecsökkenne az állóképességed és edzettségi szinted.

Ugyanúgy váltogathatod vele a sprint, változó iramú és alacsony intenzitású edzéseket, mint a futásnál, bár való igaz, hogy a bringázás sokkal több időt vesz igénybe mint a futás, szóval ezzel mindenképpen számolni kell!

Szuperjó regenerációs eszköz

Nem csak az edzésben, de a regenerációban is hasznos mozgásforma, hiszen egy laza tekerés beindítja a vérkeringést, segít elkeringetni a tejsavat a lábaidból, miközben a testedet nem terheled vele extrán. Viszont, ha ezzel a céllal indulsz el tekerni, tényleg igyekezz nagyon könnyed intenzitáson haladni!

Ha szeretnél elkezdeni bringázni, érdemes eleinte edzőteremben vagy otthon tekerni spinningen, és ha úgy érzed, számodra ideális ez a mozgásforma, később beruházni egy országúti kerékpárra!

Ha pedig szeretnél egy hatalmas sportesemény lebonyolításában részt venni, itt a kitűnő alkalom!

A Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny hazai szakaszaira önkénteseket keresnek, akik segítséget nyújtanak ennek a grandiózus esemény szervezésében, és így bepillanthatnak a kulisszák mögé!