Borítókép: 5 gyakorlat a formás, izmos fenékért

5 gyakorlat a formás, izmos fenékért

Forrás: europress
A futáshoz bizony szükség van kőkemény farizmokra is - ráadásul mennyivel jobban nézel ki gömbölyödő tomporral.

Éppen ezért szedtük össze a leghatásosabb gyakorlatokat, melyekkel két legyet üthetsz egy csapásra: jól fogsz kinézni és izmosodik a feneked. Ha igazán keméyn akarsz lenni, végezz 100 ismétlést mindből!

Guggolásból felugrás

Állj vállszéles terpeszbe, hajlítsd be a térded és guggolj le. Ugorj fel robbanékonyan, a karjaid lendítsd fel. 15 ismétlést végezz.

Deadlift

Állj kissé hajlított térdekkel egyenesen, fogj meg egy súlyzórudat, vagy egykezes súlyzókat. A karjaid egyenesen tartva lassan hajolj le úgy, hogy csak a csípőd nyomod hátra. Feszítsd be a farizmaid és húzd fel a súlyzókat. 10 ismétlést végezz.

Kitörésből felugrás

Végezz el egy kitörést, majd a hátul lévő lábad lendítsd előre, közben pedig ugorj fel, végül érkezz kitörésbe. 10 ismétlést végezz oldalandként.

Sumo guggolás

Állj nagy terpeszben, a lábfejeid kifelé nézzenek, 45 fokos szögben. A kezeid tedd a tarkódra és végezz guggolást, amíg a combjaid párhuzamosak lesznek a talajjal. 15 ismétlést végezz.

Csípőemelés nyújtott lábbal

Feküdj a hátadra, a karjaid nyújtva legyenek a tested mellett. Nyújtsd ki az egyik lábad, a másik sarkad nyomd a talajhoz, majd emeld meg a csípőd lassan és engedd vissza. Oldalanként 10 ismétlést végezz.