Fűszeres shakshuka
A közép-keleti lecsó tökéletes nyári reggeli, vagy vacsora. Itt az ideje összedobnod!
Hozzávalók:
- 3 ek. olívaolaj
- 1 közepes fej lilahagyma, vékonyra vágva
- 1 csili, vékonyra karikázva
- 3 gerezd fokhagyma, vékonyra vágva
- 8 db érett paradicsom, nagyobb kockákra vágva (vagy 800g paradicsomkonzerv)
- só, bors
- 1 tk. őrölt kömény
- 1 tk. füstölt pirospaprika
- 4 tojás
- egy nagy marék petrezselyem
- néhány mentalevél
Melegíts fel egy serpenyőt és az olajon dinszteld meg a hagymát. Fűszerezd sóval, borssal, köménnyel és paprikával. Ha üvegesre pirult a hagyma, jöhet mellé a fokhagyma és a csili is. Ha érzed a fokhagyma illatát, szórd hozzá a paradicsomot. Lassan főzd 30-35 percig, amíg a paradicsom megpuhul. Egy kanállal készíts 4 kisebb mélyedést a shakshukába és mindegyikbe üss egy tojást. Tedd be a 220 fokos sütőbe 8 percre. Tálald petrezselyemmel, mentával és joghurttal.