Borítókép: Fűszeres shakshuka

Fűszeres shakshuka

Forrás: Europress
A közép-keleti lecsó tökéletes nyári reggeli, vagy vacsora. Itt az ideje összedobnod!

Hozzávalók:

  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 közepes fej lilahagyma, vékonyra vágva
  • 1 csili, vékonyra karikázva
  • 3 gerezd fokhagyma, vékonyra vágva
  • 8 db érett paradicsom, nagyobb kockákra vágva (vagy 800g paradicsomkonzerv)
  • só, bors
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 1 tk. füstölt pirospaprika
  • 4 tojás
  • egy nagy marék petrezselyem
  • néhány mentalevél

Melegíts fel egy serpenyőt és az olajon dinszteld meg a hagymát. Fűszerezd sóval, borssal, köménnyel és paprikával. Ha üvegesre pirult a hagyma, jöhet mellé a fokhagyma és a csili is. Ha érzed a fokhagyma illatát, szórd hozzá a paradicsomot. Lassan főzd 30-35 percig, amíg a paradicsom megpuhul. Egy kanállal készíts 4 kisebb mélyedést a shakshukába és mindegyikbe üss egy tojást. Tedd be a 220 fokos sütőbe 8 percre. Tálald petrezselyemmel, mentával és joghurttal.