Borítókép: Kötelező délutáni alvást mindenkinek!

Kötelező délutáni alvást mindenkinek!

Forrás: Europress
Többször is bebizonyosodott már, hogy az emberek többsége nagyon-nagyon keveset alszik, vagyis nem éri el a napi 7-9 órát. Ez hosszútávon rendkívül káros a szervezetünk egészségére, ám van egy mód, amivel kompenzálható valamelyest!

A délutáni szunyókálás (igen, igen tudjuk, a legtöbben ezt csak hétvégén tudják beiktatni) nem csak egy nagyon kellemes tevékenység, de nagyon hasznos is! Ezzel ugyanis elűzheted a stresszt, regenerálódhatsz, és még az alváshiány okozta káros hatásokat is kompenzálhatod.

Nemrég tettek közzé egy tanulmányt a Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism című szaklapban, amiből kiderült, hogy egy félórás délutáni alvás képes helyretenni az alváshiány okozta hormonváltozásokat, erősíti az immunrendszert, és csökkenti a kortizol stresszhormon szintjét. Javítja a memóriát, a hatékonyságot és a kreativitást is. Jól hangzik ugye?

Természetesen ezt nem úgy kell érteni, hogyha napi 5 órát alszol, és délután ledőlsz 30 percre, akkor minden rendben van, de azért jó tudni, hogy segítségével javíthatsz a helyzeten!