Borítókép: Amikor először futhattak nők maratont az Olimpián: ünnepeljük meg a pillanatot!

Amikor először futhattak nők maratont az Olimpián: ünnepeljük meg a pillanatot!

Forrás: Nike
Sokáig úgy gondolták, hogy a női test nem képes még olyan távok lefutására sem, mint 1500 méter (!!!), ezért is volt hatalmas és különleges pillanat, amikor először, 1984-ben már hölgyek is indulhattak az Olimpián a maratonon.

Ebben az évben, Los Angeles-ben, egy fantasztikus atléta, Joan Benoit Samuelson nyerte meg az aranyérmet a 42km-es távon. Ez a mai napig olyan fontos esemény, amit most a Nike dizájnerei egy különleges cipőkollekcióval ünnepeltek meg, a Beautiful X Powerfullal, amely a nők erejét és bátorságát élteti. A kollekció arca egy brazil szupermodell, Iza Goulart, aki nem csupán a szépsége miatt kapta a felkérést. Maga is fut, és egyik példaképének Joant tekinti.

Joan feltette a csajokat a futótérképre! :)

Akkora szerencse ért, hogy a kollekciót egy nagyon különleges helyszínen, a prágai Teniskology sneaker kiállításon nézhettem meg, ahol egy ultramenő Nike stúdiót rendeztek be, és ahol nem csak a cipőket lehetett megtekinteni, de egyéb vicces programokkal is szórakoztatták a látogatókat.

A kollekció maga ikonikus cipellőket tartalmaz újraalkotott verzióban, mindegyik darab fekete és nagyon vagány, nézd csak meg: