Borítókép: Motiváció! Amikor jobban esik lustálkodni

Motiváció! Amikor jobban esik lustálkodni

Akármennyire is fanatikus vagy, veled is előfordulhat, hogy egy-egy nehezebb nap után úgy érzed, képtelen vagy megmoccanni, és nem is érted miért edzel vagy futsz. Na, erre a helyzetre adunk most tanácsokat!

Pulay Szilvi Nike trainert kérdeztük meg, neki mik a legjobb motivációs tippjei!

  1. „Azt szoktam mondogatni magamnak, hogy nem lehetek gyenge, ma is erősnek kell lennem. Emlékeztetem magam, hogy imádok sportolni, és ha még nem is életem legjobb idejét fogom futni, akkor sem bánom meg, ha az ágy helyett a futócipőmet választom. Aztán elképzelem az edzés utáni érzést, amiért odavagyok!”
  2. Ha edzés előtt egy órával kávét iszom, az hihetetlenül felpörget. Persze, óvatosan kell vele bánni, mert a szívünk egyébként is keményen dolgozik egy-egy edzés alatt. Szóval, amikor elhagy az erőm, ez rengeteget segít.”
Nike Women - Pulay Szilvi
  • Általában zene nélkül futok, mert jól esik a csend, de ha kell, zenékkel motiválom magam. Bár kedvenc futós számom nincsen, mindig olyan zenét választok, ami nem csak az edzéshez jó, de egyébként is pozitívan hat az életérzésemre.”
  • „Ha nagyon nincs kedvem elindulni, akkor kitalálok valami jutalmat, amit akkor kapok, ha megcsinálom az edzést. Ez lehet egy kis szaunázás, masszázs, vagy egy finom turmix!”
  • „Állandó motivációt jelent, ha kiteszed a szobád falára az elérni kívánt alakot vagy időeredményt!”