Borítókép: Ébredj: Így lettem koránkelő úgy, hogy én se hittem benne

Ébredj: Így lettem koránkelő úgy, hogy én se hittem benne

Forrás: Getty Images
Természetesen az RW csapat tagjai sem hagyhatják ki az Ébredj! kihívást, és el is mondják, miért döntöttek úgy, hogy legalább 30 napig 05:30-kor kelnek. Elsőként digitális projekt menedzserünk, Katinka vall színt.

„Tényleg nem értem... Felkelsz 5-kor, télen és még élvezni is fogod? Ennek nincs sok értelme, inkább aludj többet!”

Új szokásomat, miszerint 8 óra helyett egy csapásra 5-kor kelek fel, a barátaim meglehetősen kétkedve fogadták. Általában egy „te tudoddal” zártuk ezeket a beszélgetéseket, de az általános visszajelzés egyértelműen az volt, hogy nem értették, minek tennék ilyet, ha nem muszáj. Pedig a válasz egyszerű: nyertem plusz 3 órát. Ennyi idő alatt simán meg is válthatnám a világot.

De hogyan is jutottam erre a merész (vagy vakmerő?) elhatározásra?

Imádok aludni. Nagyon jó is vagyok benne, de a felkelés mindig is mumus volt. Ezért is döntöttem úgy, hogy kitolom, amennyire csak lehet, majd kapkodva felkelek, versenyt futok a reggelekkel, minden nap új készülődési rekordot döntök és halál stresszen beesek a munkahelyemre. Természetesen késve. Ez idő alatt nagyjából egyszer sem ülök le nyugodtan, hogy vegyek legalább három mély levegőt, párhuzamosan iszom a kávém és veszem fel a cipőm, a reggelinek még a gondolata is esélytelen.

Október végén a vőlegényem bejelentette, hogy belevág a Miracle Morning projektbe. Mivel ő még nálam is nagyobb álomszuszék, és élből elveti az agyament kezdeményezéseket, nagyjából olyan lemondóan nézhettem rá, mint ahogy később rám azok, akiknek meséltem róla. Ő először egy poadcastben hallott róla, hogy egy amerikai pasi könyve őrült híres lett azáltal, hogy emberek életeit változtatta meg. A képlet egyszerű: kelj korán és kezdj valamit a reggelekkel. Tényleg? Ennyi? Aztán megnéztünk egy videót, elolvastunk pár cikket és eljutottunk oda, hogy nincs vesztenivalónk, maximum visszaalszunk. Kiválasztottuk a lehető legkudarcraítéltetebb időszakát: amikor fagyosak a reggelek, koromsötét van és általában köd is, tehát tökéletes táptalaj a „köszi, inkább az ágyat választom” csábításnak. Többször volt olyan is, hogy korán reggel még a Hold fényére keltünk, de azt kell mondjam, hogy ez a Miracle Morning dolog annyira varázslatos, hogy szinte teljesen mindegy, mikor vágsz bele.

Reggel negyed 7 körül, edzésre menet.

A 30 napos projekt nálunk már 4 hónapja tart, és rendületlenül kitartunk. Voltak mélypontok és biztos vagyok benne, hogy egyedül nem vágtam volna bele, de ma már kijelenthetem: koránkelő lettem és imádom. A Miracle Morning kihívás tényleg egy életmódváltás és amint beleástam magam a sikersztorikba, de még nem kezdtem bele a projektbe, máris úgy éreztem, hogy kimaradok valamiből. Később a környezetemben is ezt éreztem: akiknek már meséltem róla, szinte naponta kérdeztek rá, hogyan teltek a reggeleim.

Magáért beszél, hogy bár 5:30 volt a cél, pár hét után kitoltuk 5 órai kelésre, hiszen minden perc számít, és már nem cserélném alvásra. Ígérem, nem bánja meg, aki belekezd, hiszen ez tényleg egy csoda. Ébredj velünk!

AZ ÉBREDJ! KIHÍVÁSHOZ IDE KATTINTVA CSATLAKOZHATSZ!