vegán,vegán étrend,futás vegánként

A gyümölcsök és zöldségek egyik szuper ereje: a gyorsabb regeneráció

Forrás: SCIENCE PHOTO LIBRARY/GETTY IMAGES
Tudtad, hogy az állati eredetű táplálékok elhagyását követően rövidebb idő alatt regenerálódik a szervezet, illetve javul a keringés?!

Számos tanulmányt tekintettek át, melyek a vegán táplálkozáshoz kapcsolódnak és azt találták, hogy ez a táplálkozási forma számos területen jelent előnyt egy sportoló számára. A magasabb szintű edzésmunka elvégzésében és a teljesítmény javulásában, valamint a szív- és érrendszeri egészség fenntartásában szerepe van annak, hogy milyen étrendet fogyaszt a futó. A vegán táplálkozást folytató futók magas antioxidáns tartalmú ételeket fogyasztanak, amely csökkenti a gyulladásra való hajlamot még az extrém magas fizikai aktivitásokat követően is. „A gyulladás számos krónikus betegség, így például a szívbetegség középpontjában áll” - mondja Dr. James Loomis, a washingtoni Barnard Medical Center orvos igazgatója.

A növényi alapú étrend szintén segítheti a szervezet helyreállító folyamatait, azaz a regenerációt, akár az edzéseket, akár a nagyobb terhelést jelentő versenyeket követően. „A növényi eredetű táplálkozás olyan magas tápértékkel bír, amely fokozza vér áramlását, ezzel segítve a szervezet gyorsabb regenerációját.” - tette hozzá Dr. Loomis.