Gyors és ropogós: így készül a legfinomabb pizzatészta házilag
Aki szereti a pizzát, az valószínűleg próbálkozott már azzal, hogy otthon készítse el a kedvenc verzióját, amit néhány hozzávalóból össze tud dobni és frissen még finomabb is lehet a végeredmény, mintha rendelné valahonnan. Most egy olyan receptet kapott fel a net, amely Martha Stewart honlapjáról származik, aki szenvedélyesen szereti a finom ételeket, szuper a házi praktikákat oszt meg és még a kertészkedéshez is ért.
Mivel egy egyszerű receptről van szó, ezért a barátnős pizzaestek sztárja is válhat belőle, de akár a pasidat is meglepheted vele. Mindössze 6 összetevőre lesz szükséged és ezek valószínűleg amúgy is megtalálhatók a konyhádban, nem kell különleges, Olaszországból importált lisztben gondolkodni, megteszi az univerzális, itthon is elérhető fajta. A tészta gyorsan összeáll, aztán már csak 1 órán keresztül kell pihentetni, hogy kétszeresére nőjön.
Ezen múlik a pizza sikere:
- első lépésben az élesztőt kell felfuttatni egy tál meleg vízben. Mindössze 5 percig kell állni hagyni és akkor jó, ha a vízfelületet dús, habos réteg borítja. Ha ez nem történik meg, akkor az élesztő már elhalt és nem lesz ropogós és hólyagos a pizza
- a lisztet is pontosan ki kell mérni egy konyhai mérleggel
- a kelesztési idő változhat a hely hőmérsékletétől, de az egy órát érdemes megvárni
- 2 csomag instant élesztő
- 2 ek cukor
- ¼ bögre extra szűz olíva olaj
- 2 tk só
- 4 bögre liszt