Borítókép: Gyors és ropogós: így készül a legfinomabb pizzatészta házilag

Gyors és ropogós: így készül a legfinomabb pizzatészta házilag

Forrás: Getty Images/ SimpleImages
Ezt a pizza alapot a kezdők is el tudják készíteni, így érdemes kipróbálni.

Aki szereti a pizzát, az valószínűleg próbálkozott már azzal, hogy otthon készítse el a kedvenc verzióját, amit néhány hozzávalóból össze tud dobni és frissen még finomabb is lehet a végeredmény, mintha rendelné valahonnan. Most egy olyan receptet kapott fel a net, amely Martha Stewart honlapjáról származik, aki szenvedélyesen szereti a finom ételeket, szuper a házi praktikákat oszt meg és még a kertészkedéshez is ért.

Mivel egy egyszerű receptről van szó, ezért a barátnős pizzaestek sztárja is válhat belőle, de akár a pasidat is meglepheted vele. Mindössze 6 összetevőre lesz szükséged és ezek valószínűleg amúgy is megtalálhatók a konyhádban, nem kell különleges, Olaszországból importált lisztben gondolkodni, megteszi az univerzális, itthon is elérhető fajta. A tészta gyorsan összeáll, aztán már csak 1 órán keresztül kell pihentetni, hogy kétszeresére nőjön.

Ezen múlik a pizza sikere:

  • első lépésben az élesztőt kell felfuttatni egy tál meleg vízben. Mindössze 5 percig kell állni hagyni és akkor jó, ha a vízfelületet dús, habos réteg borítja. Ha ez nem történik meg, akkor az élesztő már elhalt és nem lesz ropogós és hólyagos a pizza
  • a lisztet is pontosan ki kell mérni egy konyhai mérleggel
  • a kelesztési idő változhat a hely hőmérsékletétől, de az egy órát érdemes megvárni
Elkészítési idő: 1 óra 15 perc
Ropogós pizzatészta
Hozzávalók
  • 2 csomag instant élesztő
  • 2 ek cukor
  • ¼ bögre extra szűz olíva olaj
  • 2 tk só
  • 4 bögre liszt
1. lépés
Önts 1,5 csésze meleg vizet egy nagy tálba, szórd bele az élesztőt és hagyd állni 5 percig.
2. lépés
Add hozzá a cukrot és az olajat.
3. lépés
Keverd bele a lisztet, ragacsos tésztát kell, hogy kapj.
4. lépés
Tedd át a tésztát egy olajozott tálba és kend meg olajjal a tetejét is.
5. lépés
Hagyd kelni egy órán keresztül úgy, hogy fóliával feded le a tál tetejét.
6. lépés
Enyhén lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, majd adagold kedved szerint.
7. lépés
A sütőt érdemes a legmagasabb fokozatra kapcsolni, hogy néhány perc alatt megsüljön a pizza.
Forrás: Unsplash/Phil Hearing