Borítókép: Szasza Ébredj! összegzése következik

Szasza Ébredj! összegzése következik

Március elején kezdődött a Runner’s World Ébredj! kampánya. Azóta nincs más teendő, csak nap, mint nap felébredni 5:30 kor és a reggeli órákban valami mozgásos tevékenységet végezni. Eddig is későn fekvő és korán kelő voltam, úgy gondoltam nem okoz komolyabb kihívást az 5:30-as ébredés.

Megelőlegezve magamnak a bizalmat, jutalmat is intéztem magamnak. Beugrott valami marketing szlogen a „jó ágy édes álom”-ról, szóval kidobtam a meglett ágyamat és beszereztem egy kókuszrétegben gazdag memóriahab matracos ágyat. Célommá vált a hatékony és pihentető alvás.

Egyébként tudtátok, hogy elérhetőek különböző telefon appok, amelyek figyelik az alvásunkat, és akkor ébresztenek, amikor a mélyalvási fázisunkból „kialusszuk” magunkat? Állítólag pihentebben ébredünk, gyorsabban bootól az agy és kevesebb kávé is elég. Nekem van egy mozgásérzékelős órám is, ami szinte ugyanezt tudja. Na de visszatérve a kihívásra…

Az első három nap határozottan jól ment, aztán beesett egy kirándulás Zakopane-ba, ahol esténként a helyi ételeket és nedűket kóstoltuk éjszakába nyúlóan. Itt ugyan volt 2-3 napos kockázat a kihívást illetően, de tartottam magam. Igaz nem indultam hajnalban futni, de a mostanában napi szinten művelt 1 órás sztreccsing szettemmel ütöttem el az időt, amíg a többiek 9-ig aludtak.

A kihívás második hetében annyira hozzászoktam az új ágyamhoz és annyira jóízűen aludtam, hogy gyakorlatilag már óra sem kellett az 5:30-as ébredéshez. A reggeli sportesemények jöttek mentek. Néha itthon, de gyakrabban szerveződtek a reggeli futások. Elindult az „It’s RUN o’ clock” elnevezésű reggeli közösségi futás, illetve a Runner’s World hivatalos közösségi futása csütörtökönként.

Volt, hogy már 5-kor talpon voltam, igaz, nem futottam, hanem csak fotóztam FIT.LOVE.RÉKÁT, illetve most kedden hiába ébredtem korán, betegség miatt kihagytam a sportot, helyette meglepetés frissítéssel kedveskedtem a reggeli futóknak.

Két hét elteltével azt érzem, nem igazán volt ez nagy váltás az életemben. Kifejezetten könnyű fél 6-kor kelni. Most azt tervezem, hogy még korábbra hozom az ébredést, így míg a család alszik, a reggeli kávézás közben még pár dolgot el tudok intézni. Egyébiránt a napfelkelték is korábbra kerültek. Kifejezetten szeretem a felkelő nap látványát. Már csak a lefekvés kérdését kellene megoldani úgy, hogy ne éjfél körül kerüljek ágyba, hanem kicsivel hamarabb. Még van 2 hét a kihívásból. Sima ügy lesz.

És Neked hogy ment az első két hét?

Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy részt vegyél a kihívásban, az utolsó két héthez is simán csatlakozhatsz! Az esemény oldalán minden részletet megtalálsz.