halasz bence

Megvan az első magyar érem az atlétikai világbajnokságon!

Forrás: Getty Images
Számos magyar atléta rajthoz állt, és nyújtott remek teljesítményt a vb első hétvégéjén, de az eddigi egyetlen dobogós helyezést vasárnap szerezte meg Halász Bence.

Halász Bence a szombati selejtezőből magabiztosan jutott tovább a vasárnapi döntőbe, a Dobó SE kalapácsvetője a selejtezőben elsőre 78 méter 13 centit dobott, és a harmadik legjobb eredménnyel mehetett tovább.

"Feszült időszak van mögöttem, de az a lényeg, hogy megvan a döntő. Holnap új verseny kezdődik. Fantasztikus érzés itthon, egy ilyen stadionban versenyezni.”
olvasható Bence nyilatkozata az atletika.hu-n

Végül 80,82 méterrel bronzérmes lett a mezőnyben, melyet rögtön az első fordulóban teljesített. A harmadik sorozatban ugyan elérte a 81,02-t, ami számára egyéni csúcsot jelentett, de érvénytelennek minősítették. Azonban így is megtartotta dobogós helyezését, amihez szívből gratulálunk!

Molnár Attila ismét óriásit futott: országos csúccsal (44.84) elődöntőbe jutott. De Takács Boglárka is nagyszerűt futott 100 méteren, futamában harmadik lett.

Rajtuk kívül jópár mezőnyben megmutatták magukat a magyar sportolók és a világ legjobbjai között hozták ki magukból a maximumot, szívből gratulálunk mindenkinek!