grillezett zöldség

Unod az étrendedet? Dobd fel ezekkel a tápanyagdús grillköretekkel!

Forrás: getty images
Ha unalmasnak tartod a diétádat, érdemes kicsit változtatnod a hagyományos köreteken. A következő zöldségeket dobd a grillre, amik amellett, hogy ellátnak tápanyagokkal, nagyon finomak is!

Izzítsd be a sütőt és pakold rá a következő alapanyagokat. Ezek a grillezett zöldség receptek vega futóknak is szuperek!

Karfiol

Gőzöld ezt a B6-vitaminban és antioxidánsokban gazdag finomságot 1 percig, tegyél rá tisztított vajat, majd grillezd néhány percig minden oldalát, végül sózd meg - és kész is a tökéletes, kicsit sem unalmas köret.

Pak choi

A bordáskelként is ismert zöldség magas K-vitamin-tartalma segíti az egészséges véralvadást, és különlegessé varázsolja az ételt. Locsold meg szezámolajjal, és oldalanként 3-4 percig grillezd (előtte és utána ízesítsd tengeri sóval).

Kelbimbó

Húzd nyársra a rostban gazdag kelbimbókat, 1 percre tedd őket forrásban lévő vízbe, majd süsd indet ropogósra. Olívaolajjal és tengeri sóval isteni köret lesz belőle.

Gomba

Tegyél a grillre többféle gombát (például csiperke, laska, róka), locsold meg őket valamilyen csonthéjas olajával, aztán sózd és néhányszor forgasd meg őket.

édesburgonya

Az egész burgonyákat főzd 4 percig, majd töröld szárazra. Alacsony hőfokon, 5 percenként megforgatva grillezd őket 20 percig. Rengeteg komplex szénhidrátot tartalmaz az így kapott köret, így szuper futás előtti ebéd is lehet.

Olvasnál még a témában?