futás,rosszul sikerült futás

6 trükk, amit akkor csinálunk, ha leplezni próbáljuk a szenvedésünket

Forrás: getty images
Nem minden futás sikerül annyira lazán, mint tervezted. Lehet, hogy épp egy kihagyás után térsz vissza, vagy sérüléssel küzdesz. De igazából mindegy is, mi a pontos ok, biztos eszedbe jut a korábbi alkalmak közül egy olyan pillanat, amikor nagyon szerettél volna belesétálni a futásba.

Ilyenkor viszont közbeszólhat a hiúságod és mindent megteszel annak érdekében, hogy mások ne lássák rajtad, hogy mindjárt meghalsz. Ilyenkor biztos, hogy a következő elterelések egyikét veted be te is futás közben:

1. Rápillantasz az órádra
Ezzel azt sugallhatod a környezetednek, hogy nincs ok aggodalomra, csak éppen intervallozol és végeztél az egyik résztávval. Más kérdés, hogy valójában mindjárt kiköpöd a tüdődet...

2. Még rosszabb, ha hagyományos óra van rajtad és arra nézel rá
Pont úgy, mint amikor a részidődet próbálod csekkolni. A probléma csak az, hogy a sima órák ezeket nem nagyon írják - de mondjuk a számlapját úgysem látja senki rajtad kívül.

3. Ha terepen futsz, megállsz gyönyörködni a tájban
Nem, még véletlenül sem azért állsz meg, hogy kifújd magadat az emelkedős futás után, hanem szigorúan azért, hogy gyönyörködj a tájban (és készíts néhány fotót is).

4. Ha meglátod, hogy jönnek gyalogosok, felgyorsítasz
Magasabb sebességre kapcsolsz, ha gyalogosokat szeretnél előzni, vagy esetleg éppen szemben sétálnak veled, nehogy a leghalványabb jele is mutatkozzon annak, hogy ez a mai futás bizony elég rosszul megy.

5. Megállsz nyújtani
A sok futás után biztos nem árt a nyújtás - és nehéz futások közben sem, ezek szerint...

6. Azt tetteted, hogy fáj valamid
Megállsz és grimaszolva fogod meg az oldaladat, vagy más testrészedet, ezzel jelezve a külvilágnak, hogy valójában egy hős vagy, akit éppen hátráltatni akar valami.

Te mivel egészítenéd még ki a listát?

Olvasnál még a témában?