Ártalmas dolog minden nap futni?

Szeretnél fogyni, és úgy érzed, az a heti három kocogás nem segít annyira? Vagy egyszerűen elkapott a gépszíj, és minden nap késztetést érzel, hogy futócipőt húzz? Lehet, hogy nem ez a legjobb döntés.

Szeretnél fogyni, és úgy érzed, az a heti három kocogás nem segít annyira? Vagy egyszerűen elkapott a gépszíj, és minden nap késztetést érzel, hogy futócipőt húzz? Lehet, hogy nem ez a legjobb döntés.

Olvasd el ezt is!


A rendszeres testedzés számtalan előnnyel jár a szervezeted számára, és a kilók elleni harcban is tökéletes fegyver. Ha fogyni akarsz, a hozzáértők azt javasolják, heti ötször végezz testedzést hatvan percen keresztül. A futás ugyan hibátlan edzési forma, mégis óvatosnak kell lenned. Mivel ugyanis mindig ugyanazokat az izomcsoportokat és ízületeket terheled vele, ez könnyen túlterhelésbe csaphat át, ebből pedig sérülések származhatnak.
Ahelyett, hogy heti hét alkalommal futásnak erednél, alkalmazz többféle kardio mozgást, és változtasd az edzéseid hosszát is. Így hamarabb látni fogod az eredményt, és nem fogsz lesérülni. Menj el túrázni, vagy válaszd az edzőtermet, ahol akár a zumba, akár a spinning is nagyon jó választás lehet. Ugyanakkor a bringázás, az ugrókötelezés, egy fitnesz dvd vagy az úszás is tökéletesen megfelel. Ha variálsz, az azért jó, mert ugyanúgy kalóriát égetsz mozgás közben, viszont mindig más és más izomcsoportot mozgatsz meg, amitől szebbek lesznek az izmaid és elkerülöd a sérüléseket. Hogy fokozd a hatást, építs be az edzéstervedbe erősítő edzéseket is, és amikor futsz, azt is variáld interval edzéssel és hegymenetekkel.
Azt se felejtsd el, hogy fontos, hogy figyelj a tested jelzéseire. Néhány naponta iktass be pihenőnapot, hogy regenrálódjanak az izmaid. Az is lehet, hogy ezeken a napokon egyáltalán nem sportolsz, vagy választhatsz kisebb intenzitású mozgásformákat, például a sétát vagy a kezdő jógát.

Milyen telefonja legyen egy futónak?

Az aktuális telefonommal történt egy kis baleset. Leesett és pont nem volt rajta tok, így a széle megtört, az üvege meghasadt. Működik még, de 2 és fél év után így már biztosan elérkezett az idő a nyugdíjaztatására.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Szereted a kihívásokat? Fuss az év leghidegebb időszakában és légy részese egy nemzetközi versenynek!

Minden év januárjának és februárjának utolsó vasárnapján világszerte csatlakoznak a finn kezdeményezésű Yours Truly futáshoz.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft