atlétika, utánpótlás, U23, eb, európa-bajnokság, Molnár Attila,

Öt magyar érmet nyertek atlétáink az U23-as Európa-bajnokságon

Forrás: Kovács Márton
Fantasztikus teljesítményt nyújtottak a magyar fiatalok az U23-as Európa-bajnokságon, ahonnan 5 éremmel és számos Top 10-es helyezést elérve térhettek haza.

Takács Boglárka - a leggyorsabb magyar lány - 100 méteren és 200 méteren is ezüstérmes lett a finnországi Espoo városában rendezett kontinensviadalon. A Honvéd fiatal sprintere a 100 méter elődöntőjében ráadásul tovább javította a saját országos csúcsát, ami immáron 11.14 másodperc. A 21 éves versenyzőnek ugyanúgy augusztus 20-án a délelőtti programban szurkolhatsz a budapesti világbajnokságon először, mint a 400 méteren bronzéremmel záró Molnár Attilának.

atlétika, utánpótlás, EB, Takács Boglárka,
Forrás: Zsigmond László

Szintén kitűnően sikerült az U23-as EB a még mindig csak 19 éves Tóth Annának, aki hatalmas futásokat bemutatva bronzérmes lett 100 méteres gátfutásban. A DVTK atlétája óriási lépést tett afelé, hogy Kozák Luca és Kerekes Gréta mellett ő is ott lehessen augusztus 22-én a Nemzeti Atlétikai Központban.

A magyar csapat meglepetésérmét Németh Mátyás szerezte, aki 7,71 méteres eredményével harmadik lett távolugrásban.

atlétika, Németh Mátyás, utánpótlás, EB, távolugrás,
Forrás: Getty Images

A mieink 2 ezüst- és 3 bronzéremmel az éremtáblázat 19. helyén zártak, az összesen begyűjtött 5 medál pedig a 11. legtöbb volt az összes európai nemzet közül. Magyarország az U23-as Európa-bajnokságok történetében csak 2001-ben szerzett több érmet, mint most. Ez nemcsak az augusztus 19-én kezdődő budapesti világbajnokság, de a következő évek szempontjából is több mint biztató.

Szintén a jövő nagy generációjának a tagja lehet a 400 méteren gáton 4. helyen záró Molnár Janka és a 800 méteren 6. helyen célba érő Huller Dániel is, akiknek alig több mint egy hónap múlva a VB-n, hazai pályán is szurkolhatunk majd.