Borítókép: Futó kaja: Gyömbéres pirított rizs zöldségekkel

Futó kaja: Gyömbéres pirított rizs zöldségekkel

Egy tipp azoknak, akik szeretik a fél órás konyhaművészetet. Én nagy rajongója vagyok. Két edzés közt nem sok időm van (sajnos) művészkedni, így elhatároztam, hogy a félórás ételek elkészítésének Istennője leszek. Némi szerénység nem árt :D Eddig egész ehető dolgokat rántottam össze. A most következő receptet edzéstársamtól Oláh Tomikától kaptam. Garantált, hogy a férfiak is szeretni fogják, leteszteltem!!!!!!
Gyömbéres pirított rizs zöldségekkel
Hozzávalók

  • Barna rizs
  • Gomba, zellerszár, bab, borsó, újhagyma ( egyébként bármilyen zöldség, amit szeretsz, remek )
  • Hagyma, gyömbér (kb 2 teáskanálnyit reszeltem), só, bors, fokhagyma

A folyamat:Rizst felteszed főni. Számold bele, hogy a barna rizsnek kb 20 perc kell. Mialatt a rizs készül, belekezdhetsz a "töltelék" készítésébe. A hagymát kicsit megfonnyasztod, beleteszed a zöldségeket, a reszelt gyömbért, sót, borsot, tört fokhagymát. Összepirítod. Nem kell, hogy teljesen szétfőljön, jó, ha roppanós marad a zöldség. Majd végül összepirítod a rizzsel. Megszórhatod újhagymával vagy parmezánnal.
Extra gyorsan kész, tápláló. Napraforgó olaj helyett kókusz zsírt szoktam használni, vagy olivát. Ki mit szeret jobban. Remélem, nektek is fél óra alatt elkészül. Jó étvágyat hozzá!