A fűszer, ami csökkenti a vércukorszinted

Fűszerezd meg az életed. A fahéj segíthet csökkenteni a kettes típusú cukorbetegség tüneteit a Western University of Health Sciences kutatása szerint.

Fűszerezd meg az életed. A fahéj segíthet csökkenteni a kettes típusú cukorbetegség tüneteit a Western University of Health Sciences kutatása szerint.

Olvasd el ezt is!

Akik ilyen betegségben szenvedtek, naponta negyed-2 teáskanálnyi fahéjat fogyasztottak el, és így 25 mg-mal csökkent a glükóz mennyisége 1 dl vérben- ez a gyógyszerek által elérhető mennyiség fele.

A kutatók szerint ez az ismert fűszer stimulálja az inzulin kibocsátását- ez a hormon az, amelyik küszöbként szolgál a glükóznak, hogy belépjen a sejtekbe és energiát termeljen. Inzulin nélkül a cukor a véráramban marad, ez pedig hosszútávon szívbetegséghez vezethet.
A kutatásban táplálékkiegészítő formájában vitték be a szervezetükbe a fahéjat, de a konyhádban lévő fűszerrel is hasonló eredményeket érhetsz el. Szórd meg a zabpelyhedet vele, vagy keverj belőle a fehérjeturmixodhoz.

4 nő éppen New Yorkból Washingtonba fut - de vajon miért?

A futás egyúttal egy nőjogi ügyet szolgálna.

Nincs energiád? 6 dolog, ami segít kirobbanó formába kerülni

Ha az utóbbi időben úgy érzed, hogy soha nincs elég erőd a futásokhoz, edzésekhez, vagy úgy általában a mindennapokhoz, az alábbi változások a segítségedre lesznek!

5 ok - ezért hízol el télen

A telet sokan utálják: hideg, latyakos és a napot is ritkán látod. Mindenki köhög, beteg és a bankkártyádon is jóval kevesebb a pénz.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft