Ételek, amiktől fájhatnak az ízületeid

Azt már tudod, mi tesz jót nekik: az olajos halak, magvak segíthetnek, hiszen gyulladásgátló hatásúak. De mik azok az ételek, amik csak rontanak a helyzeten?

Azt már tudod, mi tesz jót nekik: az olajos halak, magvak segíthetnek, hiszen gyulladásgátló hatásúak. De mik azok az ételek, amik csak rontanak a helyzeten?

1. Paradicsom

Általában gyulladásgátló hatásúnak bélyegzik, pedig kutatások is bizonyítják, hogy az ízületi gyulladások egyes típusainál ronthat a betegek állapotán. Talán a benne lévő savaknak köszönhető a hatása. Érdemes kevesebbet enned belőle, ha úgy érzed, ront az állapotodon.

2. Kukorica-, napraforgó-, szója-, és más olajok

Az omega-6 zsírsavak fontosak, ugyanakkor ha jóval többet viszel be belőlók, mint omega-3 zsírsavakból, az negatívan hat az ízületeidre, ráadásul asztmát, gyulladást és szívbetegséget is okozhatnak. Érdemes a reumásoknak 2 vagy 3:1 arányban fogyasztani omega-3 és omega-6 zsírsavakat.

3. Cukros italok

Több kutatás is bizonyította, hogy a cukros, szénsavas üdítők nem csak az alakodnak árthatnak, hanem az ízületeidnek is, hiszen elősegítik a citokinek megjelenését - ezek az anyagok pedig gyulladást okozhatnak.

Térképre fel!

Az okos órák és az okos alkalmazások térhódításával nemcsak futni lehet, hanem csomó érdekes információt nyerhetünk ki a futásainkkal kapcsolatban. Lássuk, melyek ezek!

5 ok, amiért nyugodtan megihatsz ma egy sört futás után

Nyugodtan nyiss egy üveg sört, mert elég jó hatással van az egészségedre. Megmutatjuk, pontosan mik az előnyei:

Ez a 85 éves férfi 4 óra alatti időeredménnyel teljesítette a maratont

A 85 éves Ed Whitlockot nem lassítja a kora. Korcsoportjában annyira jól szerepelt, hogy világrekordot döntött a Toronto Maratonon.

Mennyire komoly a sérülésed? Segítünk eldönteni!

Megmutatjuk, mi a teendő a leggyakoribb problémáknál!

Egy új kutatás szerint mindegy, milyen lassan futsz

Egy amerikai tanulmány szerint a sebesség kevésbé számít futás közben, mint gondolnád.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft