A nők könnyebben lesérülnek, mint a pasik?

Több felmérés is foglalkozott már azzal, hogy a nők vajon milyen arányban sérülnek le a férfiakhoz képest, és az derült ki, hogy sokkal gyakrabban. De mi lehet ennek az oka?

Több felmérés is foglalkozott már azzal, hogy a nők vajon milyen arányban sérülnek le a férfiakhoz képest, és az derült ki, hogy sokkal gyakrabban. De mi lehet ennek az oka?

Olvasd el ezt is!

Már fiatal korban jelentkezik az a probléma, hogy a lányoknál gyakrabban jelennek meg túlterhelésből adódó sérülések, mint ízületi fájdalom, térdproblémák, és izomfájdalmak. Kutatók szerint ez abból fakad, hogy a férfiak testén nagyobb felületen és könnyebben fejlődik az izomzat, mint a nőknél, ezzel pedig a technikájuk és testhelyzetük is kíméletesebbé teszi számukra az edzéseket. Az erősebb izomzat ugyanis azt is lehetővé teszi, hogy jobban csillapítsák a talajra érkezéskor történő ütközést.

Hiába vagy csaj, ha odafigyelsz, eleget alszol, megfelelően táplálkozol és tudatosan építed fel az edzéseidet, csökkentheted a sérülések kockázatát!

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Sérülésmentes nyarat!
Trükkök a futópadon: ne unatkozz!

A futópados edzés elég monoton lehet, de mutatunk pár trükköt, amivel kicsit izgalmasabbá teheted.

Ki tartja jobban a tempót a maratonon?

Állítólag a nők 18,7 százalékkal jobban tartják magukat az egyenletes tempóhoz a maratonokon, mint a férfiak. Jens Jakob Andersen, a runrepeat.com alapítója 1.815.091 maratoni eredményt vizsgált meg 131 2008 és 2014 között megrendezett versenyről.

Milyen hatással van a zene a futásra?

Te szoktál zenét hallgatni futás közben? Képzeld, jó hatással van a futásodra és a regenerációra is, egy új kutatás szerint. Csak a tempó nem mindegy.

Ez történik a testeddel, ha lecseréled a kávét matcha teára

A matcha tea nemcsak a kávéimádóknak jó alternatíva, de azok számára is szuper, akik nem szeretik a kávé ízét, de olykor jól jönne egy kis energialöket!

Segít vagy árt a futás, ha megfáztál?

A Futásról Nőknek Magazin cikkéből kiderül, hogy vajon jobb pihenni ilyenkor, vagy nyugodtan futhatsz megfázva is:

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft