A nők könnyebben lesérülnek, mint a pasik?

Több felmérés is foglalkozott már azzal, hogy a nők vajon milyen arányban sérülnek le a férfiakhoz képest, és az derült ki, hogy sokkal gyakrabban. De mi lehet ennek az oka?

Több felmérés is foglalkozott már azzal, hogy a nők vajon milyen arányban sérülnek le a férfiakhoz képest, és az derült ki, hogy sokkal gyakrabban. De mi lehet ennek az oka?

Olvasd el ezt is!

Már fiatal korban jelentkezik az a probléma, hogy a lányoknál gyakrabban jelennek meg túlterhelésből adódó sérülések, mint ízületi fájdalom, térdproblémák, és izomfájdalmak. Kutatók szerint ez abból fakad, hogy a férfiak testén nagyobb felületen és könnyebben fejlődik az izomzat, mint a nőknél, ezzel pedig a technikájuk és testhelyzetük is kíméletesebbé teszi számukra az edzéseket. Az erősebb izomzat ugyanis azt is lehetővé teszi, hogy jobban csillapítsák a talajra érkezéskor történő ütközést.

Hiába vagy csaj, ha odafigyelsz, eleget alszol, megfelelően táplálkozol és tudatosan építed fel az edzéseidet, csökkentheted a sérülések kockázatát!

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Sérülésmentes nyarat!
Szereted a kihívásokat? Fuss az év leghidegebb időszakában és légy részese egy nemzetközi versenynek!

Minden év januárjának és februárjának utolsó vasárnapján világszerte csatlakoznak a finn kezdeményezésű Yours Truly futáshoz.

Javíts az edzéseid hatékonyságán!

Hozd ki a legtöbbet az edzéseidből végre!

Hogyan vedd rá a párodat, hogy veled fusson?

Sokszor ábrándozol arról, hogy együtt futsz a szerelmeddel, és irigykedsz azokra, akiknek a párjuk szintén a futás szerelmese? Inkább próbáld meg rávenni, hogy veled menjen!

Olvasd el ezt, mielőtt legközelebb dühösen mennél el futni

Amikor "majd' szét robbansz", a legjobb ötletnek egy kiadós futás tűnik?

Na mi a pálya?

A résztávos pályaedzés szépségei az amatőr futó(anyuka) szemszögéből.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft