A nők könnyebben lesérülnek, mint a pasik?

Több felmérés is foglalkozott már azzal, hogy a nők vajon milyen arányban sérülnek le a férfiakhoz képest, és az derült ki, hogy sokkal gyakrabban. De mi lehet ennek az oka?

Több felmérés is foglalkozott már azzal, hogy a nők vajon milyen arányban sérülnek le a férfiakhoz képest, és az derült ki, hogy sokkal gyakrabban. De mi lehet ennek az oka?

Olvasd el ezt is!

Már fiatal korban jelentkezik az a probléma, hogy a lányoknál gyakrabban jelennek meg túlterhelésből adódó sérülések, mint ízületi fájdalom, térdproblémák, és izomfájdalmak. Kutatók szerint ez abból fakad, hogy a férfiak testén nagyobb felületen és könnyebben fejlődik az izomzat, mint a nőknél, ezzel pedig a technikájuk és testhelyzetük is kíméletesebbé teszi számukra az edzéseket. Az erősebb izomzat ugyanis azt is lehetővé teszi, hogy jobban csillapítsák a talajra érkezéskor történő ütközést.

Hiába vagy csaj, ha odafigyelsz, eleget alszol, megfelelően táplálkozol és tudatosan építed fel az edzéseidet, csökkentheted a sérülések kockázatát!

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Sérülésmentes nyarat!
Egy új kutatás szerint mindegy, milyen lassan futsz

Egy amerikai tanulmány szerint a sebesség kevésbé számít futás közben, mint gondolnád.

Töltsd fel a szénhidrátraktáraid tészta nélkül

Ha esetleg valamilyen csoda folytán megunnád a tésztát, próbáld ki a következő 3 alapanyagot, amikkel ugyanannyira hatékonyan pótolhatod az elvesztett szénhidrátokat!

Ezért jó jótékonykodni futás közben

Ha egy versenyen másoknak is segítesz, szuper élményben lehet részed! Megmutatjuk, miért!

Egy ok, ami miatt több sót kellene enned

Egy időben csak azt hallgattuk, hogy amennyire lehet, csökkentsük a sóbevitelt, de ez most megdőlni látszik?

Kör mánia

Ha már unod a futóversenyeket és valami más jellegű kihívásra vágysz, akkor fuss egy kört. A köröket nehézségük szerint állítottuk sorrendbe.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft