6 örök érvényű szabály azoknak, akik erősebb futóvá szeretnének válni

Hozd ki a testedből a maximumot, és legyél még erősebb.

Hozd ki a testedből a maximumot, és legyél még erősebb.

Olvasd el ezt is!

Irány a medence!

A víz felhajtó ereje ellen küzdeni teljesen más, mint a gravitációval, így a medencében máshogy fejlődnek az izmaid. Ha az aquafitnesz nem szimpatikus, járj el hetente úszni, a végén pedig végezd el ezeket a gyakorlatokat: 3X1 perc magas térdemeléssel helyben futás, 3X1 perc sarokfelhúzással helyben futás, fél perc pihenőkkel, összesen 3 körben! Teljesen ízületkímélő, és igazán hatásos.

Lépcsőzz!

A leggyorsabb mód a teljesítményed fokozására, gyorsaságod, erőd fejlesztésére, ha hetente egy lépcsős vagy emelkedős futást beiktatsz. Nehéz, de megéri!

Edd magad erősre!

Van néhány szabály, ami nem csak futóknak, de mindenki számára hasznosak, ilyen a sok zöldség-, gyümölcsfogyasztás, gyors ételek és cukor kerülése. Bár mindenkinek mást kíván a teste, futóként sosem szabad abba a hibába esned, hogy nem juttatsz be elég kalóriát, hogy nem eszel teljes értékű szénhidrátot, és sovány fehérjét.

Hidratálj!

A megfelelő hidratáltság nem csak egy versenynapon fontos, hanem folyamatosan, ha fejlődésre vágysz. Ez az ízületeid, erőnléted miatt elengedhetetlen. Kezdj minden napot egy nagy pohár vízzel, és onnantól kezdve óránként fogyassz el egyet!

Pihenj!

Egy megszállott futónak talán a pihenés a legnehezebb feladat, pedig ha hosszú ideig kimarad, gyorsan leromlik majd a teljesítményed. Heti egy nap kötelező, de vannak helyzetek, amikor még több ajánlott, hogy regenerálódhasson a tested.

Nyújts!

Nem csak a futások után érdemes nyújtanod, de heti egy nyújtó edzést is jó lenne beiktatnod. Ha már nem fér bele egy komplett stretching tréning, csak próbáld meg azt, hogy az egyik reggel fél órával hamarabb kelsz, és nyújtással indítod a napot.

Olvasd el ezt is!
6 dolog, amiben a futás enyhén szólva megváltoztatta az életemet

Bár mindig sportoltam, a futás kifejezetten meghatározó darabja azoknak a mozgásformáknak, amiket eddig űztem. Nem csak a mindennapjaimra, de átfogóan az életemre is hatalmas hatással van. Most elmondom, miben!

5 ok, hogy ma is elmenj futni

Vannak napok amikor lelkesen, izgatottan pattansz ki az ágyból, hogy elindulj futni. Máskor viszont legszívesebben inkább aldunál plusz egy órát. Ilyenkor jól jöhetnek a következő motivációs trükkök

9 dolog, amit minden futónak meg kell tennie verseny előtt

Ha követed a tippjeinket, nem hibázatsz a versenyen!

Mire jó a chia mag?

Ha nem ismered, itt az ideje beépítened az étrendedbe! Miért? Elmondjuk.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft