6 örök érvényű szabály azoknak, akik erősebb futóvá szeretnének válni

Hozd ki a testedből a maximumot, és legyél még erősebb.

Hozd ki a testedből a maximumot, és legyél még erősebb.

Olvasd el ezt is!

Irány a medence!

A víz felhajtó ereje ellen küzdeni teljesen más, mint a gravitációval, így a medencében máshogy fejlődnek az izmaid. Ha az aquafitnesz nem szimpatikus, járj el hetente úszni, a végén pedig végezd el ezeket a gyakorlatokat: 3X1 perc magas térdemeléssel helyben futás, 3X1 perc sarokfelhúzással helyben futás, fél perc pihenőkkel, összesen 3 körben! Teljesen ízületkímélő, és igazán hatásos.

Lépcsőzz!

A leggyorsabb mód a teljesítményed fokozására, gyorsaságod, erőd fejlesztésére, ha hetente egy lépcsős vagy emelkedős futást beiktatsz. Nehéz, de megéri!

Edd magad erősre!

Van néhány szabály, ami nem csak futóknak, de mindenki számára hasznosak, ilyen a sok zöldség-, gyümölcsfogyasztás, gyors ételek és cukor kerülése. Bár mindenkinek mást kíván a teste, futóként sosem szabad abba a hibába esned, hogy nem juttatsz be elég kalóriát, hogy nem eszel teljes értékű szénhidrátot, és sovány fehérjét.

Hidratálj!

A megfelelő hidratáltság nem csak egy versenynapon fontos, hanem folyamatosan, ha fejlődésre vágysz. Ez az ízületeid, erőnléted miatt elengedhetetlen. Kezdj minden napot egy nagy pohár vízzel, és onnantól kezdve óránként fogyassz el egyet!

Pihenj!

Egy megszállott futónak talán a pihenés a legnehezebb feladat, pedig ha hosszú ideig kimarad, gyorsan leromlik majd a teljesítményed. Heti egy nap kötelező, de vannak helyzetek, amikor még több ajánlott, hogy regenerálódhasson a tested.

Nyújts!

Nem csak a futások után érdemes nyújtanod, de heti egy nyújtó edzést is jó lenne beiktatnod. Ha már nem fér bele egy komplett stretching tréning, csak próbáld meg azt, hogy az egyik reggel fél órával hamarabb kelsz, és nyújtással indítod a napot.

Olvasd el ezt is!
Rövidítsd le a megfázásod 3 nappal

Egy tabletta elég ahhoz, hogy megállítsa az orrfolyást!

Zsíros ételek, amikből többet kéne enned a dietetikusok szerint

Nem kell félned a zsírtól, hiszen ez az a makrotápanyag, ami sokáig eltelít, ráadásul a szívednek és az agyadnak is jót tesz.

Miért fontos a core izmok erősítése?

Ha nem tudod, hogy mit takar a core izmok kifejezés vagy csak szeretnél jobb futóvá válni, ez a cikk neked szól:

Ez az egy dolog segíthet abban, hogy többet fuss

Gondolkodtál már azon, miért van az, hogy néha úgy tűnik, romlitt az állóképességed? Ebben közrejátszhat az alvás, a stressz, ugyanakkor a légzésnek is nagyon fontos szerepe van abban, hogy milyen az energiaszinted.

Érzetek játéka csupán?

Az ember nem gép. Test és lélek. Folyamatos interakciók sokasága éri a környezeti tényezők és a belső világ között. Ha fut, akkor is. Ezek a hatások akár észrevétlenül megnyugtatnak, akár figyelmeztetnek valamire, vagy éppen kizökkentenek az aktuális állapotból, egyszóval hatással vannak ránk.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft