Beleszerettem a reggeli futásba, miattatok – és egyre jobban megy!

Beleszerettem a reggeli futásba, miattatok – és egyre jobban megy!
Forrás: Szaszafotó

Digitális tartalomfejlesztési vezetőnk amilyen szkeptikusan vágott bele a kihívásba - „Én leszek az, akin majd be lehet mutatni, hogy tovább aludni és elbukni sem ciki...”, olyan nagy lelkesedéssel csinálja immár két hete ezt a szerelemprojektet.

Kezdjük az elején. Március 1., hideg, eső. 5.30-kor felkeltem, kinéztem az ablakon, és miután leküzdöttem a visszafekvés iránti késztetésem, azt gondoltam, hogy na nehogy már, nem futamodhatok meg, mégis csak ez a mi projektünk, amit már jó ideje várunk! Így hát vettem a futócipőm, és elindultam életem első reggeli futására, és egyben életem első esőben futására.

Olvasd el ezt is!

Kilépés a komfortzónából

Igen, bevallom, én az a tipikus jóidős KEZDŐ futó vagyok, ha esik, ha nagyon meleg van, én inkább a futópadra menekülök a kis jól bevált 5K-mmal. Ezen kívül kizárólag este, munka után szoktam. De miattatok erőt vettem magamon, és nagyon örülök neki, mert csodás élmény volt. Enyém volt az egész Kopaszi gát, az autókból furcsán néztek rám, hogy mégis mit csinálok, én pedig nagy vigyorral csattogtam át a pocsolyákon, és hazafelé már a nap is kisütött. A következő nap alig vártam már, hogy indulhassak, és ez azóta is minden reggel így van, friss vagyok és lelkes.

Plusz löketet ad, hogy ebben együtt veszünk részt, a több mint 700 event résztvevő, és olyan neves futók és kedves ismeretlenek lájkolják a képeimet az esemény falán egy-egy futás után, hogy ennél azt hiszem nem is tudnék jobb motivációt találni.

Bocsi, elég homályos a kép, de nem álltam meg fotózni :D
Bocsi, elég homályos a kép, de nem álltam meg fotózni :D

Az ébredés a legnehezebb!

Én, a szundi-királynő, aki akár fél órán át is lenyomkodom az ébresztőt...magam sem gondoltam volna, hogy részt fogok venni egy ilyen korán kelős történetben. Alapvetően éjfél és egy között szoktam elaludni, és ezen a 30 napos #ébredj kihívás alatt is annyit sikerült csiszolnom, hogy tizenegy és éjfél között lövöm fel a pizsamát, ettől függetlenül 5.30-kor úgy pattanok ki az ágyból, mintha csak kamerákkal figyelne a többi kedves résztvevő, és hát milyen lenne az, ha épp egy szervező maradna alul a feladatban. A kolléganőkkel van egy külön #Ébredj! Csajok csetünk is, ahol mindig jelentjük egymásnak, ki van már talpon az „őrjáratunkban”, majd jön az áhítatos görgetés, ahogy végiglapozom az összes lelkes #ébredj-es posztját az eseményben és az instagramon, ettől már jókedvűen indul a nap.

A szerkesztőségben tartottunk #ébredj reggelit
A szerkesztőségben tartottunk #ébredj reggelit

Ezután jön a kávé, készülődés és indulás. Kétnaponta futok, általában 5-6K-t, de ezen szeretnék feljebb tornászni, mivel április 23-án 10K-ra nevezek a RW Runon.

Páratlan napokon egy nagy kutyaséta a program a parkban, ahol mindig remélem, hogy összefutunk legalább 1-2 másik négylábúval egy jó labdázásra - de néha a kutyik is velem futnak, ők is jól motiválnak, hogy gyorsabb legyek.

Hétvégén pedig az állandó reggeli program a lovaglás, ahol mondjuk nem én futok sokat, hanem Love Game, de azért én is kiveszem a részem a sportból!

„Ennyivel futsz? Én ilyen tempóban sétálok!” Ilyen hozzáállás helyett én inkább a közösségi támogatásra szavazok!

A fenti mondat egy munkatárs szájából hangzott el...Nos, tény, hogy nem vagyok (még!) az a fürge futó, de ez akkor nagyon rosszul esett. A futás nálam évek óta az a bizonyos kötelező kör volt, nem kifejezetten élveztem, csak tudtam, hogy kell, az állóképességem, na meg a bikini body miatt, de az mindig csak kiegészítés volt a lovaglás, kardiózás és labdajátékok mellett. Amint elérte a mérőkém az 5K-t a telefonom képernyőjén, úgy álltam le, mint egy lemerült Duracell nyuszi, sose akartam tovább menni ennél a távnál, és hát igen, a tempóm se volt egy nagy büszkeség. Eddig!

Aztán nemrég rájöttem, hogy rohadtul nem számít, hogy ez a bizonyos munkatárs, vagy az a kollegina, aki minden nap 10K-t fut, vagy a velem szembe futó 70 éves bácsi mennyivel hasít!

Futásnak érzem? Igen! Lobog a hajam a szélben? Igen! Elfáradok közben? Igen! Belesétálok? Nem-nem! Na, akkor mi ez kérem szépen, ha nem futás?!

Rájöttem, hogy a saját eredményeimhez képest kell mindig egyre jobbnak lennem, hogy úgy érezzem, hogy ez a futás volt életem eddigi legjobbja. Így ezt a kihívást egyben arra is használom, hogy egyrészt tényleg rendszeresen eljárjak futni, ne lógjam el, másrészt minden egyes alkalommal javítsak kicsit valamin, a tempón vagy a távon. A 16. napnál tartunk, és 6.30-as pace-ről 6.20-ra ment le az átlagom (ennek leírása előtt megkérdeztem vezető szerkesztőnket, Brigit, hogy figyi, nem ciki hogy leírom ezt az időt? Haha – ő már maratonra készül, de még így is mindig azt mondja, az a lényeg, hogy élvezzük a futást, és jól essen, nincs olyan hogy „ciki idő”).

Kép
Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Lassan fuss, tovább élsz?

Sőt! Ha már itt tartunk, az első #ébredj közösségi futáson olyan jól elbeszélgettem vele és Debreczeni Dórival, hogy észre sem vettem, de az első kilométert 5.20-al(!!!) hoztam. A további kilométereken pedig a #hungarianbbggirls-ök segítettek jó tempóban maradni.

Kép
forrás: Szaszafotó

A kényelmes kis 5-ösöm helyett már mindig legalább 6K-t futok. Sőt! számomra hihetetlen, de semmi előzetes rákészüléssel indultam el az első RW Run közösségi futásra Rákóczi Ferivel, ahol a táv 9 km volt, gondoltam én majd A) csak odamegyek, beszélgetek kicsit, élőzünk egyet a RW Facebook oldalára, és megyek haza, B) elindulok, majd félúton visszafordulok, és maradok a jól megszokott 5 km-es távomnál, ehhez képest simán lefutottam a 9 km-t! Megszállt egy szuper euforikus érzés, hogy mi bizony itt együtt futunk, milyen már az, ha én most egyedül visszafordulok? Na ne már! Végigfutottam, nem sétáltam bele, ráadásul alig futottam lassabban, mint az 5K-t szoktam.

Kép

Hogy miért írtam le az utóbbi sztorit? Mert marha büszke vagyok magamra, de ami még fontosabb:

Te, aki gondolkozol, hogy el gyere-e velünk futni jövő csütörtökön 6.30-kor, vegyél egy nagy levegőt és vágj bele! Nem baj ha még egy szigetkör se megy vagy csak lassan de biztosan, hidd el, a társaság hangulata hajtani fog előre, és mi megvárunk, bármilyen tempóban is fuss!

A második #ébredj közösségi futásra George is elkísért, nagyon élvezte #adidas_hu

A második #ébredj közösségi futásra George is elkísért, nagyon élvezte #adidas_hu

Most pedig épp egy nyaralásra pakolok a bőröndömbe, és sosem gondoltam volna, hogy ez valaha megtörténik majd velem, de épp azon ügyeskedem, hogy ugye be fog férni a futócipőm a kisbőröndbe...? Nem szeretnék lemaradni a kihívással. Na ez a durva!

Azt hiszem ez a dolog köztem és az #ébredj reggeli futás között hosszú távra szól!

Szóval, csütörtökön 6.30-kor találkozunk, ugye?

Az eseményhez még mindig nem késő csatlakozni, vágj bele, ha eddig nem tetted!

Támaszkodj az 5 érzékedre, hogy jobban menjen a futás!

Ha kivételesen a tested jelzéseire figyelsz, nem pedig a kütyüidre, sokkal jobb futóélményben lesz részed.

Hogyan állítsd be a futópad dőlésszögét?

Sokan a hidegben inkább bent edzenek és a futópadot választják. Biztonságos, kényelmes megoldás, különösen akkor, ha beköszöntenek az igazán fagyos napok.

Mit egyél a különböző edzéstípusok előtt?

A futás előtti étkezés kényes kérdés, főleg, hogy az sem mindegy, milyen típusú edzés előtt, mit eszel!

EZÉRT ne ülj soha keresztbe tett lábbal!

Amúgy sem egészséges, de sportolóként még inkább nem ajánlott.

Erre figyelj, ha szoptatás közben térnél vissza a futáshoz

Az első néhány hónap csodálatos az új anyukák számára, azonban idővel mindenki szeretne visszatérni a megszokott kerékvágásba. Mutatjuk, mire kell figyelni, ha a szoptatás során kezdenéd újra a futást.

3 gyors tipp, hogy lecsekkold a tartásodat

Rengeteg tippet találni, amivel javíthatsz a tartásodon futás közben. Azonban leellenőrizni nem könnyű, hogy tényleg megfelelően tartod-e magadat. Íme néhány tipp, amivel ezt megteheted.

Edd EZT lefekvés előtt, és gyorsabb lesz az anyagcseréd

Egy kis anyagcsere pörgetés sosem árt, főleg ha épp kezd beköszönteni a hűvösebb idő!

“Minden futólépéssel legyőzöm a saját határaimat és egyszer csak elkezdtem tisztelni azt a testet, amibe születtem.”- Olvasónk levele

Ria nevű olvasónk igazán motiváló levelet küldött nekünk, aminek témája mi más lehetne, mint a futás!

„Megvan az elképzelésem a dolgokról, de ha valamilyen célt szolgál, tudok csapatjátékos lenni” – interjú Rakonczay Gábor extrém sportolóval

Rakonczay Gábor futó, ultrafutó, kétszeres Guinness-világrekorder óceáni evezős, az amerikai Év kalandja díj és a Magyar Formatervezési Díj tulajdonosa, négyszeres óceánátkelő magyar hajós (forrás: www.rakonczay.com). Fiatal kora ellenére (37 éves) számos alkalommal szállt vízre, vitorláson és különböző evezős hajókon, hogy bravúros vállalásait teljesítse. Idén augusztusban Grönlandon töltött extrém túrázással közel egy hónapot, vasárnap pedig a Déli-sark meghódítására indult útnak.

Gondoltad volna? Ekkor égeted el a legtöbb kalóriát

Egy új kutatás érdekes eredményekre jutott azzal kapcsolatban, hogy a nap folyamán mikor égeted el a legtöbb kalóriát.

4 tipp, ha a hektikus mindennapok miatt nincs időd normálisan futni

Vannak olyan időszakok (főleg, amikor közeleg a decemberi hajtás), amikor úgy összecsapnak az ember feje felett a hullámok, hogy rengeteg futás kimarad, holott pont ez lenne az, ami segítene megszabadulni a stressztől és kiszakadni a mókuskerékből. Mi ilyenkor a teendő?

Így hatnak a 2019-es táplálkozási trendek a futókra

Sok olyan táplálkozási tipp van, ami kiállta az idő próbáját, de évről évre egyre több újdonság kerül napvilágra. Mutatjuk, jövőre milyen újdonságokra lehet számítani ezen a téren!

A hét befutói: Induljon az alapozás!

Minden héten összegyűjtjük azokat a vadiúj futócuccokat, termékeket, kütyüket, és technológiai újdonságokat, amikre érdemes neked is egy pillantást vetned!

Készítsd fel a tested a téli futásokra!

Hamarosan egyre hidegebb és egyre sötétebb lesz, amikor mindenki nehezebben veszi rá magát a futásra. Viszont van pár dolog, amivel energikusabbá teheted magad és felkészítheted a szervezetedet a téli, kültéri edzésekre is!

Szerkesztői helyszíntippek - itt futunk mi (4. rész)

Egy futó magazin szerkesztőségében előbb-utóbb mindenki rákap a sportra. Kezdő és haladó kollégáinkat is kifaggattuk, merre járnak futni, ha kiszabadulnak az irodából.

Az ország legjobb testépítői egy helyen: ez a Superbody!

Idén 21. alkalommal kerül megrendezésre a Scitec Nutrition által a legjelentősebb magyar testépítő verseny, a Superbody. A nemzetközileg is elismert megmérettetésnek november 17-én, a Vasas Jégcentrum ad otthont.

"A futás egy párkapcsolat önmagaddal" - egy amerikai Ironman írása

Meredith Atwood, Ironman-teljesítő, triatlonista érdekes nyílt levelet tett közzé a futásról. Ezt mi is megosztjuk veled, ha pedig elolvastad, írd meg a véleményedet, szerinted is így van-e?

3 tipp a bombasztikus off-szezonhoz

A futók számára sem ismeretlen fogalom az off-szezon, vagyis amikor nincs versenyszezon, azaz az alapozás időszaka, melynek során bőven jut idő az állóképesség, erő fejlesztésére, és nem a gyorsító edzéseken van a hangsúly.

Garda-tó félmaraton beszámoló: az Ébredj team is tiszteletét tette

Ha kacsingatsz a Garda-tó félmaraton felé, íme néhány infó!

5 őszi alapanyag, ami jót tesz neked

Futóként azért is érdemes mindig szezonális zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani, hogy ne szenvedjen hiányt a szervezeted vitaminokból, ásványi anyagokból és antioxidánsokból.

Szakértőink
Kérdezz szakértőinktől!

Mindegy, hogy edzéssel, táplálkozással, fogyással, futóruházattal, cipőkkel kapcsolatban vagy bizonytalan, a legprofibb szakemberek készen állnak, hogy megválaszolják a kérdéseidet, és segítsenek neked jobb futóvá és sportolóvá válni!

Csanya

terepfutásfutás

Terepfutóként, versenyszervezőként és a Terepfutás.hu alapítójaként is ismerhettek. Sokak szerint egyszemélyes felelőse vagyok a versenyeimen rendszeresen ismétlődő esőnek, sárnak, kánikulának (ez természetesen alaptalan pletyka csupán). Másfél évtizedes terepfutó (és esőtáncos) múlttal várom kérdéseiteket. 

Kérdezek tőle

Darabos Balázs

futáskiegészítő edzéscore edzés

Darabos Balázs vagyok, testnevelő tanár, atlétika- és erőnléti edző. A modern sport világában egyre nagyobb jelentőséggel bír az, hogy egy edző minél több oldalról képes legyen megtámogatni a fejlődési lehetőségeket. A fizikális felkészültség, a terhelés helyes adagolása, a fejlesztésre szánt gyakorlatok kiválasztása és minősége, valamint az előrelépés ellenőrzése egyaránt fontos és elengedhetetlen feladat. Erőnléti edzőként folyamatosan követem a legújabb edzésmódszereket, az edzéselmélet változásait. Fontosnak tartom, hogy mindig új inger érje a versenyzőimet, ezáltal a fizikális felkészítés nehézségeit is próbálom áthidalni a legújabb eszközök és lehetőségek által. Hiszem, hogy egyénre lebontva, az egyéni sajátosságokat szem előtt tartva kell igazítani a fizikális felkészítési tervet, mely sportáganként változik, ezért fontos a sportági mozgásforma helyes és pontos biomechanikai és anatómiai ismerete. Munkám során mindig elsődleges szempont volt a prevenció, a megelőzés és a folyamatos fejlődés. Az Adidas Runners csapatában ezen elvek alapján próbáljuk a sport felé irányítani az embereket, illetve kialakítani bennük azt az igényszintet, hogy mindig szakképzett és minőségi folyamatok részesei lehessenek!

Kérdezek tőle

Frányó Eszter

táplálkozássporttáplálkozásétrenddiéta

A táplálkozásnak önmagában nincs teljesítményfokozó hatása, de ha nem megfelelően viszed be a tápanyagokat, azzal nagyban ronthatsz a teljesítményeden. Dietetikusként az a célom, hogy kihozzam belőled a maximumot, méghozzá olyan személyre szabott tanácsokkal és étrenddel, amiben nem hagyom figyelmen kívül azt sem, hogy mi a kedvenc ételed. Fordulj hozzám bizalommal.

Kérdezek tőle

Fülöp Tibor

futáspulzuskontrollteljesítménydiagnosztikakerékpárhegymászás

Az edzőképzést és teljesítménydiagnosztika képzést Németországban végeztem. A Sportorvosi Központ sportszakmai igazgatójaként elsősorban állóképességi sportolók sportágspecifikus teljesítménydiagnosztikájával, valamint személyre szabott edzéstervezéssel foglalkozom. A hazai edzőképzésben több mint 15 éve jelen vagyok szaktárgyi oktatóként. Szabadidőmben hegyivezetőként és barlangkutatóként tevékenykedem.

Kérdezek tőle

Gadányi Bálint

maratonmaratoni felkészülésfutás

Pécsen végeztem testnevelő-edző szakon. Gyerekkorom óta sportolok. Több sportágat is versenyszerűen űztem. A leghosszabb időt atlétaként töltöttem el. Magasúgróból lettem középtávfutó, majd a hosszabb utcai versenyek kezdtek el érdekelni. 2009-ben egy komoly betegségből való felépülés melléktermékeként a triatlonban kerestem a megújulást. Azóta 9x teljesítettem az ironman távot. Legjobb maratoni időm: 2:54, a legjobb ironman időeredményem pedig: 9:48. 

Kérdezek tőle

Janota Zoltán 'Johnny'

triatlonTRXspinningtáplálék-kiegészítők

A triatlon az életem fontos része több mint 26 éve. Ez idő alatt szerzett 13x ironman finisher-, 2x féltávú-, és 5x Somogy Megyei Duatlon Bajnoki címemmel rengeteg értékes tapasztalatot szereztem a fizikai és mentális felkészülésben. Kétdiplomás edzőként, Spinning- és TRX oktatóként segítem sok sportoló, vállalatvezető és átlagember minőségi sportolását, céljaik elérését itthon és külföldön. A BioTechUSA állóképességi szakértőjeként, cikkíróként és tesztelőjeként a táplálék-kiegészítők világában is igyekszem hatékony támogatást nyújtani mindenkinek.

Kérdezek tőle

Kiss Áron

futáskiegészítő edzéscore edzés

Erőnléti edzőként hat sportág versenyzőivel foglalkozom egyéni- és csapatszinten egyaránt, a hobbisportolóktól a kétszeres olimpiai bajnokig. Négy éven keresztül dolgoztam egy labor szakmai vezetőjeként, ahol több száz sportoló felméréseit elemezve gyűjtöttem tapasztalatot döntően állóképességi sportokban.  Mindig is érdekelt, hogy milyen változtatásokkal nyújthat valaki jobb teljesítményt, vagyis melyek azok a tényezők, amelyek gátolhatják egy még jobb eredmény elérésében.  Aktív sportolóként a módszereket természetesen magamon is lelkesen tesztelem, legyen szó futásról, kerékpárról vagy általános erőnlétről. A futás több mint húsz éve része az edzéseimnek, elsősorban a 10km körüli versenytávokat kedvelem.  Az adidas Runners csapatával tapasztalatainkat felhasználva törekszünk arra, hogy edzéseinken minden résztvevő saját szintjén a legtöbbet profitálhassa, hatékonyan és egészségesen haladhasson tovább céljai felé.

Kérdezek tőle

Kis-Soós Zsanett

futásfutótechnikafutás várandósság alatt

Hazánk legrégebbi egyesületének, a Magyar Athletikai Club tagjaként, többszörös korosztályos magyar bajnokként, válogatottként és amerikai egyetemi sportösztöndijasként a versenysportban szereztem meg a legfontosabbat, ami az futáshoz szükséges lehet: a tapasztalatot. A legjobb félmaratoni időm: 1:17, és erre nagyon büszke vagyok. Az edzősködés, és az amatőr futókkal való foglalkozás alapjait már a Margitszigeti Atlétikai Club, illetve a NIKE Futóklub keretein belül sajátítottam el. Amikor kamaszkoromban elkezdtem futni, sokan egyszerűen nem értették, hogy miért ragadok nap mint nap futócipőt. Mára szerencsére változott a világ, sokszor ugyanezek az emberek keresnek fel, hogy segitsek nekik a fejlődésben, továbblépésben. Hihetetlenül jó érzés, hogy aktív részese lehetek annak a folyamatnak, amikor az "unalmas, monoton, értelmetlennek" tartott futás lassan-lassan trenddé, menővé, divatossá válik.

Kérdezek tőle

Liebscher László

regenerációpulzusvarianciaéletmódalváswearables

Liebscher László vagyok. Világéletemben a kihívások vonzottak, emiatt kezdtem el foglalkozni a pulzusvarianciával és a regenerációval. 4 éve foglalkozom napi szinten pulzusvariancia elemzéssel és (amatőr, félprofi és profi, elit) sportolók stressz-regenerációs profil- és életmód elemzésével. Én magam maratoni távokat futok, azokra készülök. Rendszeresen tartok konferenciákon, edzőképzésekben, szakmai fórumokon, egyetemeken előadást a regeneráció központú edzésterhelésről és a regeneráció fontosságáról, mérhetőségéről. Pulzusvariancia témakörben zárt és nyílt képzéseken igyekszem a tudásmegosztásban is aktívan részt venni.

Kérdezek tőle

Lőrincz Olivér

ultrafutásterepfutásfutáskerékpár

Testnevelő és kerékpáros mesteredző vagyok. Az utóbbi bő 10 évben már a futásban mélyültem el igazán. Én magam is aktívan terepfutok, többek közt az utóbbi 10 évben megszakítás nélkül részt vettem az UTMB valamelyik versenyén. Edzői karrieremben az 5x megnyert Spartathlonra és a 24 órás világbajnoki címre vagyok a legbüszkébb.

Kérdezek tőle

Lubics Szilvia

futásultrafutásmotiváció

Lubics Szilvia vagyok, 3 kamasz srác anyukája, fogorvos, ultrafutó. 7 éve indulok 200 km-nél hosszabb versenyeken, főleg aszfalton versenyzek. 3-szor nyertem Spartathlont, egyszer Milano- Sanremot, ami Európa leghosszabb futóversenye. Nyolc 24 órás versenyem közül, egy kivételével mindig 200 km fölött futottam. 6 és 12 órás futáson tartom az országos csúcsot. Bár a futás nagyon fontos az életemben, imádom a munkámat és a legbüszkébb a családomra vagyo

Kérdezek tőle

MacPherson Éva

táplálkozásinzulinrezisztenciatermészetgyógyászatétrend

Egészség és táplálkozás terapeutaként az egészségmegőrzés természetes módjaiban és az IR életmódban szeretnék segíteni. Készen kapott tervek helyett gondolkozni tanítalak meg!

Kérdezek tőle

Markocsán Sándor

futásmaratonversenyzés

Többszörös magyar korosztályos, és mezei csapatbajnok futó voltam. Legjobb eredményeim: 5000: 14:05, 10000: 29:17. (van még 2:39-es maratonom is, ami csak azért is különös, mert 17 (!) évesen futottam). A Nike Futóklub edzője vagyok, de sok egyéni tanítványom is van a #sanyoszistallo égisze alatt.

Kérdezek tőle

Pulay Szilvi

személyi edzéscore edzéskiegészítő edzésaerobik

Tapasztalatból tudom, hogy a testmozgás nem csak a testet, de a lelket is felüdíti. Kezdetben 3-4 éven át az alakformáló aerobik edzések jelentették számomra a fő csapásirányt, jelenleg ezek mellett rendszeresen tartok köredzést, funkcionális tréninget. Szerintem fontos, hogy a havi edzésprogram kiszámítható, de változatos legyen. Fontosnak tartom a helyes táplálkozást, hiszen elengedhetetlen része az egészséges életmódnak, így szívesen adok tanácsot ebben a témában is.

 

Kérdezek tőle

Rajnay Kata

gyógytornászkinesio tapemanuálterápia

Gyógytornász, manuálterapeuta, SMR-, Kinesio tape terapeuta vagyok. 2010-ben végeztem el az egyetemet, és saját sportmúltamból és a korábbi sérüléseimből adódóan a sportrehabilitációval kezdtem foglalkozni és abban az irányban kezdtem fejleszteni is magam. Az utóbbi években rengeteg futó-, triatlon-, fitnesz- és strandröplabda rendezvényen fordultam meg, mint terapeuta. Ebből adódóan rengeteg olyan hobbi-és élsportolóval találkoztam és találkozom azóta is nap mint nap, akiknek akut vagy éppen hosszú ideje fennálló, krónikus panaszaik vannak. Szeretnénk a lehető legtöbb sportembernek segítséget adni a bemelegítés-, a helyes edzés kivitelezés- és a megfelelő levezetés területein. Ebben lehetek segítségedre csapatommal, akik válogatott szakemberek a prevenció, rehabilitáció-, sportspecifikus rehabilitáció és a megfelelő ergonómia, ezáltal az újra sérülés megelőzésének témáiban.

Kérdezek tőle

Sipos Fanni

Futásfutómozgásfutótechnikakezdő futók

Teljesítménydiagnosztikai vizsgálatok mellett futók mozgását elemzem, amit Hamburgban volt lehetőségem elsajátítani. Így edzéstervek írása közben nem csak az élettani, hanem a biomechnaikai szempontokat megfigyelve igyekszem kihozni a futókból a maximumot. A Semmelweis Egyetem Testnevelési Karán végeztem humánkineziológia szakon, kedvenc területem a terhelés élettan volt, amiben az Ensport laborvezetőjeként van lehetőségem elmélyülni. Futás mellett nagyon szeretek utazni, így az utazás dátumát gyakran 1-1 futórendezvényhez, versenyhez igazítom.

Kérdezek tőle

Szántó Nelli

személyi edzéstriatlonfutásamatőr futás

Gyermekkorom óta a sport határozza meg az életem. 12 évig versenyeztem triatlon és országúti kerékpár sportágakban, majd az egyetemi évek beköszöntével felhagytam az élsporttal, de a mozgás szeretete továbbra is a mindennapjaim része maradt. A Testnevelési Egyetem testnevelő-úszó és triatlon-edző, illetve testnevelő-gyógytestnevelő szakain szereztem meg diplomáimat. Jelenleg személyi trénerként, azon belül főleg amatőr futók és triatlonosok edzőjeként tevékenykedem. Remélem, hogy a segítségemmel minél többen megtapasztalják az élményt, hogy milyen felelmelő érzés, amikor elérhetetlennek tűnő álmokat váltunk valóra önmagunk leküzdésével.

Kérdezek tőle

Szilágyi Tibi

futásterepfutásultrafutás

12 éve dolgozom futóedzőként. A Sportlabor mellett több mint hét évig voltam a tatai Nike Futóklub edzője, majd a Tatai Atlétikai Klubnál folytattam a munkámat. 2016-tól az Ensport színeiben segítem a futni vágyókat személyre szabott edzéstervekkel és tanácsokkal. A teljesítményfokozásnak mind az elméleti, gyakorlati és emberi összetevőit ugyanúgy fontosnak gondolom, így mindhármat szem előtt tartva próbálom futóimmal együtt, közösena legtöbbet kihozni belőlük. Számomra a sport sohasem lehet teher, csupán eszköz önmagunk megvalósításához, és saját korlátaink legyőzéséhez.

Kérdezek tőle

Vajda Zsuzsa

futásfutótechnika

Középiskolás korom óta szeretem a futást, komolyabban az egyetemi éveim alatt kezdtem el edzeni. A futás szakmai részével 2005 óta foglalkozom, edzőm, Dr. Török János hatására, aki kiváló szakember és nagyszerű pedagógus. A Brescia Maratonon elért 2 óra 44 perces eredményemre vagyok a legbüszkébb. A Margitszigeti Atlétikai Club és Nike Futóklub edzőjeként célom a lehető legtöbb emberrel megszerettetni ezt a sportot.

 

Kérdezek tőle

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

RUNNER'S WORLD 6 LAPSZÁM

Csak 3585 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem