Beleszerettem a reggeli futásba, miattatok – és egyre jobban megy!

Digitális tartalomfejlesztési vezetőnk amilyen szkeptikusan vágott bele a kihívásba - „Én leszek az, akin majd be lehet mutatni, hogy tovább aludni és elbukni sem ciki...”, olyan nagy lelkesedéssel csinálja immár két hete ezt a szerelemprojektet.
Forrás: Szaszafotó

Digitális tartalomfejlesztési vezetőnk amilyen szkeptikusan vágott bele a kihívásba - „Én leszek az, akin majd be lehet mutatni, hogy tovább aludni és elbukni sem ciki...”, olyan nagy lelkesedéssel csinálja immár két hete ezt a szerelemprojektet.

Kezdjük az elején. Március 1., hideg, eső. 5.30-kor felkeltem, kinéztem az ablakon, és miután leküzdöttem a visszafekvés iránti késztetésem, azt gondoltam, hogy na nehogy már, nem futamodhatok meg, mégis csak ez a mi projektünk, amit már jó ideje várunk! Így hát vettem a futócipőm, és elindultam életem első reggeli futására, és egyben életem első esőben futására.

Olvasd el ezt is!

Kilépés a komfortzónából

Igen, bevallom, én az a tipikus jóidős KEZDŐ futó vagyok, ha esik, ha nagyon meleg van, én inkább a futópadra menekülök a kis jól bevált 5K-mmal. Ezen kívül kizárólag este, munka után szoktam. De miattatok erőt vettem magamon, és nagyon örülök neki, mert csodás élmény volt. Enyém volt az egész Kopaszi gát, az autókból furcsán néztek rám, hogy mégis mit csinálok, én pedig nagy vigyorral csattogtam át a pocsolyákon, és hazafelé már a nap is kisütött. A következő nap alig vártam már, hogy indulhassak, és ez azóta is minden reggel így van, friss vagyok és lelkes.

Plusz löketet ad, hogy ebben együtt veszünk részt, a több mint 700 event résztvevő, és olyan neves futók és kedves ismeretlenek lájkolják a képeimet az esemény falán egy-egy futás után, hogy ennél azt hiszem nem is tudnék jobb motivációt találni.

Bocsi, elég homályos a kép, de nem álltam meg fotózni :D
Bocsi, elég homályos a kép, de nem álltam meg fotózni :D

Az ébredés a legnehezebb!

Én, a szundi-királynő, aki akár fél órán át is lenyomkodom az ébresztőt...magam sem gondoltam volna, hogy részt fogok venni egy ilyen korán kelős történetben. Alapvetően éjfél és egy között szoktam elaludni, és ezen a 30 napos #ébredj kihívás alatt is annyit sikerült csiszolnom, hogy tizenegy és éjfél között lövöm fel a pizsamát, ettől függetlenül 5.30-kor úgy pattanok ki az ágyból, mintha csak kamerákkal figyelne a többi kedves résztvevő, és hát milyen lenne az, ha épp egy szervező maradna alul a feladatban. A kolléganőkkel van egy külön #Ébredj! Csajok csetünk is, ahol mindig jelentjük egymásnak, ki van már talpon az „őrjáratunkban”, majd jön az áhítatos görgetés, ahogy végiglapozom az összes lelkes #ébredj-es posztját az eseményben és az instagramon, ettől már jókedvűen indul a nap.

A szerkesztőségben tartottunk #ébredj reggelit
A szerkesztőségben tartottunk #ébredj reggelit

Ezután jön a kávé, készülődés és indulás. Kétnaponta futok, általában 5-6K-t, de ezen szeretnék feljebb tornászni, mivel április 23-án 10K-ra nevezek a RW Runon.

Páratlan napokon egy nagy kutyaséta a program a parkban, ahol mindig remélem, hogy összefutunk legalább 1-2 másik négylábúval egy jó labdázásra - de néha a kutyik is velem futnak, ők is jól motiválnak, hogy gyorsabb legyek.

Hétvégén pedig az állandó reggeli program a lovaglás, ahol mondjuk nem én futok sokat, hanem Love Game, de azért én is kiveszem a részem a sportból!

„Ennyivel futsz? Én ilyen tempóban sétálok!” Ilyen hozzáállás helyett én inkább a közösségi támogatásra szavazok!

A fenti mondat egy munkatárs szájából hangzott el...Nos, tény, hogy nem vagyok (még!) az a fürge futó, de ez akkor nagyon rosszul esett. A futás nálam évek óta az a bizonyos kötelező kör volt, nem kifejezetten élveztem, csak tudtam, hogy kell, az állóképességem, na meg a bikini body miatt, de az mindig csak kiegészítés volt a lovaglás, kardiózás és labdajátékok mellett. Amint elérte a mérőkém az 5K-t a telefonom képernyőjén, úgy álltam le, mint egy lemerült Duracell nyuszi, sose akartam tovább menni ennél a távnál, és hát igen, a tempóm se volt egy nagy büszkeség. Eddig!

Aztán nemrég rájöttem, hogy rohadtul nem számít, hogy ez a bizonyos munkatárs, vagy az a kollegina, aki minden nap 10K-t fut, vagy a velem szembe futó 70 éves bácsi mennyivel hasít!

Futásnak érzem? Igen! Lobog a hajam a szélben? Igen! Elfáradok közben? Igen! Belesétálok? Nem-nem! Na, akkor mi ez kérem szépen, ha nem futás?!

Rájöttem, hogy a saját eredményeimhez képest kell mindig egyre jobbnak lennem, hogy úgy érezzem, hogy ez a futás volt életem eddigi legjobbja. Így ezt a kihívást egyben arra is használom, hogy egyrészt tényleg rendszeresen eljárjak futni, ne lógjam el, másrészt minden egyes alkalommal javítsak kicsit valamin, a tempón vagy a távon. A 16. napnál tartunk, és 6.30-as pace-ről 6.20-ra ment le az átlagom (ennek leírása előtt megkérdeztem vezető szerkesztőnket, Brigit, hogy figyi, nem ciki hogy leírom ezt az időt? Haha – ő már maratonra készül, de még így is mindig azt mondja, az a lényeg, hogy élvezzük a futást, és jól essen, nincs olyan hogy „ciki idő”).

Kép
Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Lassan fuss, tovább élsz?

Sőt! Ha már itt tartunk, az első #ébredj közösségi futáson olyan jól elbeszélgettem vele és Debreczeni Dórival, hogy észre sem vettem, de az első kilométert 5.20-al(!!!) hoztam. A további kilométereken pedig a #hungarianbbggirls-ök segítettek jó tempóban maradni.

Kép
forrás: Szaszafotó

A kényelmes kis 5-ösöm helyett már mindig legalább 6K-t futok. Sőt! számomra hihetetlen, de semmi előzetes rákészüléssel indultam el az első RW Run közösségi futásra Rákóczi Ferivel, ahol a táv 9 km volt, gondoltam én majd A) csak odamegyek, beszélgetek kicsit, élőzünk egyet a RW Facebook oldalára, és megyek haza, B) elindulok, majd félúton visszafordulok, és maradok a jól megszokott 5 km-es távomnál, ehhez képest simán lefutottam a 9 km-t! Megszállt egy szuper euforikus érzés, hogy mi bizony itt együtt futunk, milyen már az, ha én most egyedül visszafordulok? Na ne már! Végigfutottam, nem sétáltam bele, ráadásul alig futottam lassabban, mint az 5K-t szoktam.

Kép

Hogy miért írtam le az utóbbi sztorit? Mert marha büszke vagyok magamra, de ami még fontosabb:

Te, aki gondolkozol, hogy el gyere-e velünk futni jövő csütörtökön 6.30-kor, vegyél egy nagy levegőt és vágj bele! Nem baj ha még egy szigetkör se megy vagy csak lassan de biztosan, hidd el, a társaság hangulata hajtani fog előre, és mi megvárunk, bármilyen tempóban is fuss!

A második #ébredj közösségi futásra George is elkísért, nagyon élvezte #adidas_hu

A második #ébredj közösségi futásra George is elkísért, nagyon élvezte #adidas_hu

Most pedig épp egy nyaralásra pakolok a bőröndömbe, és sosem gondoltam volna, hogy ez valaha megtörténik majd velem, de épp azon ügyeskedem, hogy ugye be fog férni a futócipőm a kisbőröndbe...? Nem szeretnék lemaradni a kihívással. Na ez a durva!

Azt hiszem ez a dolog köztem és az #ébredj reggeli futás között hosszú távra szól!

Szóval, csütörtökön 6.30-kor találkozunk, ugye?

Az eseményhez még mindig nem késő csatlakozni, vágj bele, ha eddig nem tetted!

"Ahol jó lenni (ahol jó enni)" - Szasza hétvégén a Tajga Trailen futott

Ez a mondat jutott eszembe, miután elhagytam a Tajga Trail versenyközpontját múlt szombaton. Számomra minden versenynek fontos keretrendszere van. A lényegi elem a futás, de maga a versenyre való hangolódás, majd a futás utáni jól eső levezetés, szerves része minden eseménynek, hogy aztán élményekkel gazdagodva térjek haza.

4 összetevős receptek a futás utáni regenerációért

Ha fejlődni szeretnél, akkor nem szabad elodázni az edzés utáni snack kérdését.

Szúr az oldalad? A következő tippekkel elűzheted a fájdalmat!

Az első lépés, hogy figyelj oda arra, mit eszel futás előtt!

11 film, ami feltölt motivációval a versenyszezon előtt

Közeleg a felkészülési időszak - egyeseknél pedig már most is javában tombol.

A hét befutói: maradj stílusos és fuss kényelmesen a mínuszokban is!

Minden héten összegyűjtjük azokat a vadiúj futócuccokat, termékeket, kütyüket, és technológiai újdonságokat, amikre érdemes neked is egy pillantást vetned!

A mennyiség helyett koncentrálj a minőségre, ha 4 óra alatt szeretnéd teljesíteni a maratont!

A túlzott mennyiségi munka ugyanis gyakran a lassú futások beidegződéséhez vezethet, aminek pedig a gyorsaság szendvedheti kárát. Mutatjuk mi a megoldás:

Mi az a Tabata edzés és miért jó futóknak?

Ma már annyi különböző edzésmódszer létezik, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni.

Igen, lehet betegesen sok: így ismerd fel az edzésfüggőséget!

Oké, mi futók mindannyian órákat vagyunk képesek beszélni a sportról, a pihenőnapokat pedig nem szeretjük, de sokan átesnek egy olyan határon, ami már lelkileg és testileg is károsítja őket, és csak évekkel később derül ki, hogy mennyire. Ez az edzésfüggőség: te ismersz olyat, aki ezzel küzd?

Hogyan állj neki a futásnak? Szakértőnk elmondja, mire kell kezdőként figyelni!

Olvasónk szeretne elkezdeni futni, emellett pedig laposabb hasra és definiáltabb izomzatra is vágyik. A következő kérdést küldte szakértőnknek:

9 hasznos tipp idősebb futóknak a jobb teljesítményért és az egészség megőrzéséért

A futás a fiatalság megőrzésében is segít, ezt már tudjuk.

Az infraszaunában való izzadás tényleg segít a fogyásban?

Az biztos, hogy ha segít, akkor ez a fogyás egyik legkényelmesebb módja.

Stagnál a fogyásod? Ezekkel a változtatásokkal új erőre kaphatsz!

Az egészséges szokások bevezetésével az első néhány kilótól viszonylag egyszerűen meg lehet szabadulni. Idővel viszont a mérleg nyelve nem mozdul, bármit is csinálsz. Miért van ez?

"11 ok, amiért egyszerűen imádok futni"

Stephanie Hoppe, amerikai futó cikke szuper motivációt adhat!

Korán kelsz? Akkor tényleg aranyat lelsz, mert sokkal jobb vagy másoknál!

Utálsz sokáig aludni? Akkor szerencséd van, a tudomány szerint ugyanis sokkal egészségesebb életet folytatsz, mint mások.

"Úgy érzem, hogy a futás én vagyok" - Papp Kriszta mesél arról, miért fut

Miért futsz? Kérdezték már tőled is? Mi most Papp Krisztát, kiváló közép és hosszútávfutó, sokszoros magyar bajnok olimpikonunkat kérdeztük erről.

Mire jó az off-szezon? Erre a négy dologra mindenképp!

Még javában tombol az alapozó időszak, vagyis a lazább, cél nélküli futások, vagy a keresztedzés veszik át a hatalmat a futók edzésterve felett.

Nem 8 órát! Derítsd ki, hogy mennyit kell valóban aludnod – személyre szabottan

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy az élet minden területén a maximumon tudj teljesíteni, de vajon mennyi az a megfelelő mennyiség?

Szakértőink
Kérdezz szakértőinktől!

Mindegy, hogy edzéssel, táplálkozással, fogyással, futóruházattal, cipőkkel kapcsolatban vagy bizonytalan, a legprofibb szakemberek készen állnak, hogy megválaszolják a kérdéseidet, és segítsenek neked jobb futóvá és sportolóvá válni!

Csanya

terepfutásfutás

Terepfutóként, versenyszervezőként és a Terepfutás.hu alapítójaként is ismerhettek. Sokak szerint egyszemélyes felelőse vagyok a versenyeimen rendszeresen ismétlődő esőnek, sárnak, kánikulának (ez természetesen alaptalan pletyka csupán). Másfél évtizedes terepfutó (és esőtáncos) múlttal várom kérdéseiteket. 

Kérdezek tőle

Darabos Balázs

futáskiegészítő edzéscore edzés

Darabos Balázs vagyok, testnevelő tanár, atlétika- és erőnléti edző. A modern sport világában egyre nagyobb jelentőséggel bír az, hogy egy edző minél több oldalról képes legyen megtámogatni a fejlődési lehetőségeket. A fizikális felkészültség, a terhelés helyes adagolása, a fejlesztésre szánt gyakorlatok kiválasztása és minősége, valamint az előrelépés ellenőrzése egyaránt fontos és elengedhetetlen feladat. Erőnléti edzőként folyamatosan követem a legújabb edzésmódszereket, az edzéselmélet változásait. Fontosnak tartom, hogy mindig új inger érje a versenyzőimet, ezáltal a fizikális felkészítés nehézségeit is próbálom áthidalni a legújabb eszközök és lehetőségek által. Hiszem, hogy egyénre lebontva, az egyéni sajátosságokat szem előtt tartva kell igazítani a fizikális felkészítési tervet, mely sportáganként változik, ezért fontos a sportági mozgásforma helyes és pontos biomechanikai és anatómiai ismerete. Munkám során mindig elsődleges szempont volt a prevenció, a megelőzés és a folyamatos fejlődés. Az Adidas Runners csapatában ezen elvek alapján próbáljuk a sport felé irányítani az embereket, illetve kialakítani bennük azt az igényszintet, hogy mindig szakképzett és minőségi folyamatok részesei lehessenek!

Kérdezek tőle

Frányó Eszter

táplálkozássporttáplálkozásétrenddiéta

A táplálkozásnak önmagában nincs teljesítményfokozó hatása, de ha nem megfelelően viszed be a tápanyagokat, azzal nagyban ronthatsz a teljesítményeden. Dietetikusként az a célom, hogy kihozzam belőled a maximumot, méghozzá olyan személyre szabott tanácsokkal és étrenddel, amiben nem hagyom figyelmen kívül azt sem, hogy mi a kedvenc ételed. Fordulj hozzám bizalommal.

Kérdezek tőle

Fülöp Tibor

futáspulzuskontrollteljesítménydiagnosztikakerékpárhegymászás

Az edzőképzést és teljesítménydiagnosztika képzést Németországban végeztem. A Sportorvosi Központ sportszakmai igazgatójaként elsősorban állóképességi sportolók sportágspecifikus teljesítménydiagnosztikájával, valamint személyre szabott edzéstervezéssel foglalkozom. A hazai edzőképzésben több mint 15 éve jelen vagyok szaktárgyi oktatóként. Szabadidőmben hegyivezetőként és barlangkutatóként tevékenykedem.

Kérdezek tőle

Gadányi Bálint

maratonmaratoni felkészülésfutás

Pécsen végeztem testnevelő-edző szakon. Gyerekkorom óta sportolok. Több sportágat is versenyszerűen űztem. A leghosszabb időt atlétaként töltöttem el. Magasúgróból lettem középtávfutó, majd a hosszabb utcai versenyek kezdtek el érdekelni. 2009-ben egy komoly betegségből való felépülés melléktermékeként a triatlonban kerestem a megújulást. Azóta 9x teljesítettem az ironman távot. Legjobb maratoni időm: 2:54, a legjobb ironman időeredményem pedig: 9:48. 

Kérdezek tőle

Janota Zoltán 'Johnny'

triatlonTRXspinningtáplálék-kiegészítők

A triatlon az életem fontos része több mint 26 éve. Ez idő alatt szerzett 13x ironman finisher-, 2x féltávú-, és 5x Somogy Megyei Duatlon Bajnoki címemmel rengeteg értékes tapasztalatot szereztem a fizikai és mentális felkészülésben. Kétdiplomás edzőként, Spinning- és TRX oktatóként segítem sok sportoló, vállalatvezető és átlagember minőségi sportolását, céljaik elérését itthon és külföldön. A BioTechUSA állóképességi szakértőjeként, cikkíróként és tesztelőjeként a táplálék-kiegészítők világában is igyekszem hatékony támogatást nyújtani mindenkinek.

Kérdezek tőle

Kiss Áron

futáskiegészítő edzéscore edzés

Erőnléti edzőként hat sportág versenyzőivel foglalkozom egyéni- és csapatszinten egyaránt, a hobbisportolóktól a kétszeres olimpiai bajnokig. Négy éven keresztül dolgoztam egy labor szakmai vezetőjeként, ahol több száz sportoló felméréseit elemezve gyűjtöttem tapasztalatot döntően állóképességi sportokban.  Mindig is érdekelt, hogy milyen változtatásokkal nyújthat valaki jobb teljesítményt, vagyis melyek azok a tényezők, amelyek gátolhatják egy még jobb eredmény elérésében.  Aktív sportolóként a módszereket természetesen magamon is lelkesen tesztelem, legyen szó futásról, kerékpárról vagy általános erőnlétről. A futás több mint húsz éve része az edzéseimnek, elsősorban a 10km körüli versenytávokat kedvelem.  Az adidas Runners csapatával tapasztalatainkat felhasználva törekszünk arra, hogy edzéseinken minden résztvevő saját szintjén a legtöbbet profitálhassa, hatékonyan és egészségesen haladhasson tovább céljai felé.

Kérdezek tőle

Kis-Soós Zsanett

futásfutótechnikafutás várandósság alatt

Hazánk legrégebbi egyesületének, a Magyar Athletikai Club tagjaként, többszörös korosztályos magyar bajnokként, válogatottként és amerikai egyetemi sportösztöndijasként a versenysportban szereztem meg a legfontosabbat, ami az futáshoz szükséges lehet: a tapasztalatot. A legjobb félmaratoni időm: 1:17, és erre nagyon büszke vagyok. Az edzősködés, és az amatőr futókkal való foglalkozás alapjait már a Margitszigeti Atlétikai Club, illetve a NIKE Futóklub keretein belül sajátítottam el. Amikor kamaszkoromban elkezdtem futni, sokan egyszerűen nem értették, hogy miért ragadok nap mint nap futócipőt. Mára szerencsére változott a világ, sokszor ugyanezek az emberek keresnek fel, hogy segitsek nekik a fejlődésben, továbblépésben. Hihetetlenül jó érzés, hogy aktív részese lehetek annak a folyamatnak, amikor az "unalmas, monoton, értelmetlennek" tartott futás lassan-lassan trenddé, menővé, divatossá válik.

Kérdezek tőle

Lőrincz Olivér

ultrafutásterepfutásfutáskerékpár

Testnevelő és kerékpáros mesteredző vagyok. Az utóbbi bő 10 évben már a futásban mélyültem el igazán. Én magam is aktívan terepfutok, többek közt az utóbbi 10 évben megszakítás nélkül részt vettem az UTMB valamelyik versenyén. Edzői karrieremben az 5x megnyert Spartathlonra és a 24 órás világbajnoki címre vagyok a legbüszkébb.

Kérdezek tőle

Lubics Szilvia

futásultrafutásmotiváció

Lubics Szilvia vagyok, 3 kamasz srác anyukája, fogorvos, ultrafutó. 7 éve indulok 200 km-nél hosszabb versenyeken, főleg aszfalton versenyzek. 3-szor nyertem Spartathlont, egyszer Milano- Sanremot, ami Európa leghosszabb futóversenye. Nyolc 24 órás versenyem közül, egy kivételével mindig 200 km fölött futottam. 6 és 12 órás futáson tartom az országos csúcsot. Bár a futás nagyon fontos az életemben, imádom a munkámat és a legbüszkébb a családomra vagyo

Kérdezek tőle

MacPherson Éva

táplálkozásinzulinrezisztenciatermészetgyógyászatétrend

Egészség és táplálkozás terapeutaként az egészségmegőrzés természetes módjaiban és az IR életmódban szeretnék segíteni. Készen kapott tervek helyett gondolkozni tanítalak meg!

Kérdezek tőle

Markocsán Sándor

futásmaratonversenyzés

Többszörös magyar korosztályos, és mezei csapatbajnok futó voltam. Legjobb eredményeim: 5000: 14:05, 10000: 29:17. (van még 2:39-es maratonom is, ami csak azért is különös, mert 17 (!) évesen futottam). A Nike Futóklub edzője vagyok, de sok egyéni tanítványom is van a #sanyoszistallo égisze alatt.

Kérdezek tőle

Pulay Szilvi

személyi edzéscore edzéskiegészítő edzésaerobik

Tapasztalatból tudom, hogy a testmozgás nem csak a testet, de a lelket is felüdíti. Kezdetben 3-4 éven át az alakformáló aerobik edzések jelentették számomra a fő csapásirányt, jelenleg ezek mellett rendszeresen tartok köredzést, funkcionális tréninget. Szerintem fontos, hogy a havi edzésprogram kiszámítható, de változatos legyen. Fontosnak tartom a helyes táplálkozást, hiszen elengedhetetlen része az egészséges életmódnak, így szívesen adok tanácsot ebben a témában is.

 

Kérdezek tőle

Rajnay Kata

gyógytornászkinesio tapemanuálterápia

Gyógytornász, manuálterapeuta, SMR-, Kinesio tape terapeuta vagyok. 2010-ben végeztem el az egyetemet, és saját sportmúltamból és a korábbi sérüléseimből adódóan a sportrehabilitációval kezdtem foglalkozni és abban az irányban kezdtem fejleszteni is magam. Az utóbbi években rengeteg futó-, triatlon-, fitnesz- és strandröplabda rendezvényen fordultam meg, mint terapeuta. Ebből adódóan rengeteg olyan hobbi-és élsportolóval találkoztam és találkozom azóta is nap mint nap, akiknek akut vagy éppen hosszú ideje fennálló, krónikus panaszaik vannak. Szeretnénk a lehető legtöbb sportembernek segítséget adni a bemelegítés-, a helyes edzés kivitelezés- és a megfelelő levezetés területein. Ebben lehetek segítségedre csapatommal, akik válogatott szakemberek a prevenció, rehabilitáció-, sportspecifikus rehabilitáció és a megfelelő ergonómia, ezáltal az újra sérülés megelőzésének témáiban.

Kérdezek tőle

Sipos Fanni

Futásfutómozgásfutótechnikakezdő futók

Teljesítménydiagnosztikai vizsgálatok mellett futók mozgását elemzem, amit Hamburgban volt lehetőségem elsajátítani. Így edzéstervek írása közben nem csak az élettani, hanem a biomechnaikai szempontokat megfigyelve igyekszem kihozni a futókból a maximumot. A Semmelweis Egyetem Testnevelési Karán végeztem humánkineziológia szakon, kedvenc területem a terhelés élettan volt, amiben az Ensport laborvezetőjeként van lehetőségem elmélyülni. Futás mellett nagyon szeretek utazni, így az utazás dátumát gyakran 1-1 futórendezvényhez, versenyhez igazítom.

Kérdezek tőle

Szántó Nelli

személyi edzéstriatlonfutásamatőr futás

Gyermekkorom óta a sport határozza meg az életem. 12 évig versenyeztem triatlon és országúti kerékpár sportágakban, majd az egyetemi évek beköszöntével felhagytam az élsporttal, de a mozgás szeretete továbbra is a mindennapjaim része maradt. A Testnevelési Egyetem testnevelő-úszó és triatlon-edző, illetve testnevelő-gyógytestnevelő szakain szereztem meg diplomáimat. Jelenleg személyi trénerként, azon belül főleg amatőr futók és triatlonosok edzőjeként tevékenykedem. Remélem, hogy a segítségemmel minél többen megtapasztalják az élményt, hogy milyen felelmelő érzés, amikor elérhetetlennek tűnő álmokat váltunk valóra önmagunk leküzdésével.

Kérdezek tőle

Szilágyi Tibi

futásterepfutásultrafutás

12 éve dolgozom futóedzőként. A Sportlabor mellett több mint hét évig voltam a tatai Nike Futóklub edzője, majd a Tatai Atlétikai Klubnál folytattam a munkámat. 2016-tól az Ensport színeiben segítem a futni vágyókat személyre szabott edzéstervekkel és tanácsokkal. A teljesítményfokozásnak mind az elméleti, gyakorlati és emberi összetevőit ugyanúgy fontosnak gondolom, így mindhármat szem előtt tartva próbálom futóimmal együtt, közösena legtöbbet kihozni belőlük. Számomra a sport sohasem lehet teher, csupán eszköz önmagunk megvalósításához, és saját korlátaink legyőzéséhez.

Kérdezek tőle

Vajda Zsuzsa

futásfutótechnika

Középiskolás korom óta szeretem a futást, komolyabban az egyetemi éveim alatt kezdtem el edzeni. A futás szakmai részével 2005 óta foglalkozom, edzőm, Dr. Török János hatására, aki kiváló szakember és nagyszerű pedagógus. A Brescia Maratonon elért 2 óra 44 perces eredményemre vagyok a legbüszkébb. A Margitszigeti Atlétikai Club és Nike Futóklub edzőjeként célom a lehető legtöbb emberrel megszerettetni ezt a sportot.

 

Kérdezek tőle

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Tedd meg velünk az első lépést a legújabb célod felé!

Csak 3570 Ft