Borítókép: 6 örök érvényű szabály azoknak, akik erősebb futóvá szeretnének válni

6 örök érvényű szabály azoknak, akik erősebb futóvá szeretnének válni

Forrás: Europress
Hozd ki a testedből a maximumot, és legyél még erősebb.

Irány a medence!

A víz felhajtó ereje ellen küzdeni teljesen más, mint a gravitációval, így a medencében máshogy fejlődnek az izmaid. Ha az aquafitnesz nem szimpatikus, járj el hetente úszni, a végén pedig végezd el ezeket a gyakorlatokat: 3X1 perc magas térdemeléssel helyben futás, 3X1 perc sarokfelhúzással helyben futás, fél perc pihenőkkel, összesen 3 körben! Teljesen ízületkímélő, és igazán hatásos.

Lépcsőzz!

A leggyorsabb mód a teljesítményed fokozására, gyorsaságod, erőd fejlesztésére, ha hetente egy lépcsős vagy emelkedős futást beiktatsz. Nehéz, de megéri!

Edd magad erősre!

Van néhány szabály, ami nem csak futóknak, de mindenki számára hasznosak, ilyen a sok zöldség-, gyümölcsfogyasztás, gyors ételek és cukor kerülése. Bár mindenkinek mást kíván a teste, futóként sosem szabad abba a hibába esned, hogy nem juttatsz be elég kalóriát, hogy nem eszel teljes értékű szénhidrátot, és sovány fehérjét.

Hidratálj!

A megfelelő hidratáltság nem csak egy versenynapon fontos, hanem folyamatosan, ha fejlődésre vágysz. Ez az ízületeid, erőnléted miatt elengedhetetlen. Kezdj minden napot egy nagy pohár vízzel, és onnantól kezdve óránként fogyassz el egyet!

Pihenj!

Egy megszállott futónak talán a pihenés a legnehezebb feladat, pedig ha hosszú ideig kimarad, gyorsan leromlik majd a teljesítményed. Heti egy nap kötelező, de vannak helyzetek, amikor még több ajánlott, hogy regenerálódhasson a tested.

Nyújts!

Nem csak a futások után érdemes nyújtanod, de heti egy nyújtó edzést is jó lenne beiktatnod. Ha már nem fér bele egy komplett stretching tréning, csak próbáld meg azt, hogy az egyik reggel fél órával hamarabb kelsz, és nyújtással indítod a napot.