Ultrabalaton 2018 – ahogy az RW csapata látta

A kiadónk minden évben képviseli magát az Ultrabalatonon, így az idei sem maradhatott ki, és természetesen szuper élmény volt most is!
Forrás: Getty Images

A kiadónk minden évben képviseli magát az Ultrabalatonon, így az idei sem maradhatott ki, és természetesen szuper élmény volt most is!

Kiadónk csapata, az Endorfinish 11 lelkes futóból állt össze, na meg persze a bringás és autós kísérőkből, akik hatalmas segítséget nyújtottak a futóknak. A csapat viszonylag már egy összeszokott banda, így mindenki alig várta az indulást. Géza azonban tavaly, az UB után érkezett a céghez, így idén csatlakozott hozzánk, és ez volt az első versenye életében, így igazán nagy hatást gyakorolt rá. (Na meg, ő is a csapattagokra, amikor 4:30-as ezrekkel lepte meg őket.)

„Életem első versenye nem is sikerülhetett volna jobban. Hobbifutóként nem tűztem ki magam elé célt, csupán igyekeztem minél gyorsabban lefutni a szakaszaimat. Általában egyedül szoktam sportolni, és tudom motiválni magam, de a csapatszellem teljesen új dimenziót nyitott meg számomra. Mintha átkattant volna valami az agyamban, elkerültek a negatív gondolatok, és mindent ki tudtam adni magamból. Nagyon jó kis csapatot alkottunk a kollégáimmal, úgyhogy alig várom, hogy jövőre is leküzdjük ezt a kihívást.”

- Mandják Géza

Petra, a runnersworld.hu főszerkesztője idén másodjára futott a Balaton körül, de ő sem tudja megunni:

„Az UB-ben az egyik kedvencem az, hogy a céges csapat által minden évben olyanokkal is sokkal közvetlenebb kapcsolatom lett, akikkel talán egész eddig alig volt alkalmam beszélni a munka kapcsán - most hétvégén viszont együtt küzdöttünk, mindenki a maga "démonjaival": hőség, emelkedő, táv, a hajnali sötétben futás...stb. Olyan tulajdonságokat ismerhettem meg a csapattársaktól - kitartás, segítőkészség, humor, vagy éppen a villám futótempó (khm, Géza) - amire máskor talán nem is lett volna alkalmam. A másik kedvencem pedig az emberek őszinte csodálattal átitatott tekintete, mikor meghallják, hogy hétvégén az UB-n futottam, és bár egy 9-10 fős csapat teljesítménye eltörpül az egyéni indulók mellett, mégis jó időre büszkeséggel és magabiztossággal tölt el ez a verseny. Jövőre ugyanott!”

- Alberti Petra

Az Endorfinish mellett egy másik csapat is képviselte a Runner's Worldöt, ugyanis a Run Like A Princess 5 fős női váltóban futott futóklubunk két edzője, Fanni és Nelli, a weboldalunk vezető szerkesztője, Brigi, oldalunk szakértője, Szilvi és futóklubunk oszlopos tagja, Réka is. A lányok szuper teljesítményt nyújtottak, így a kategóriájukban sikerült a dobogó harmadik fokára is felállniuk!

„Az Ultrabalaton nekem mindig többről szól, mint egy verseny. Ez a közel 24 óra még a legerősebb embereket is próbára teszi. Nehéz szavakba önteni az élményt, amit ott átél az ember. Önfeláldozás, bajtársiasság, küzdelem, izgalom, nevetés, 24 óra nem alvás, hegyek, sötét, kánikula, csapatszellem, jó hangulat, vízhólyag, karikás szemek, meggyötört arcok, holtpontok… Az indulók többsége ismerősként vagy idegenekként érkeznek oda, és barátokként térnek haza. Nincs még egy ilyen verseny ma Magyarországon, ami ennyire összekovácsolná az embereket, legyen az futó, kísérő autós, kerékpáros kísérő, szurkoló, frissítő ember vagy versenyszervező.
Az ilyen jellegű eseményeken jövök rá igazán, hogy a futóközösség egy nagy család, aminek még sokáig a tagja szeretnék lenni. Nagyon különleges élmény volt maratont futni ezen a versenyen. Amikor jött egy holtpont, a csapattársaim arca lebegett a szemem előtt. Miattuk akartam jól futni, értük nem adtam föl, amikor könnyebb lett volna lesétálni a maradék 5km-t. Végig azt éreztem, hogy a csapat minden tagja büszke rá, hogy ide tartozhat és bármit megtenne a másik kedvéért. Maximálisan odatettük magunkat, és az 5 fős női váltó csapatunk a 3. helyen végzett, de ha utolsó helyen értünk volna célba, akkor is ugyanezt az elégedettséget érezném. Tavaly ilyenkor még idegenek voltunk egymás számára, mára viszont azt mondhatom, hogy körbefutottam a Balatont a barátaimmal. Nem hagyhatom szó nélkül a kísérőinket, akik ugyanakkora győztesei a versenynek. Velünk ellentétben Ők egy szemhunyásnyit sem aludtak, végig kísértek minket bringával a sötétben, hoztak-vittek a váltópontok között és tartották bennünk a lelket, ha arra volt szükségünk. Fiúk! Nem győzünk elég hálásak lenni a segítségetekért!
Akkor tudom igazán, hogy mennyire sikerült jól egy program, ha a következő napokban folyton az ott készült fényképeket, videókat nézegetem és keresem az ürügyet, hogy találkozhassak azokkal az emberekkel, akikkel az élményt átéltem. Jelentem ez a program jól sikerült. Most is épp az ott készült videókból készítem az összeállítást, amit hamarosan meg is mutatok nektek.”

- Szántó Nelli

„Most először futottam 5fős csapatban az UB-n, tehát most először jutott nekem több, mint 44km. És, most először futottam neki igazi versenyszellemmel, nem csak a buli kedvéért. Szerettem volna a csapattársaimért (akik mind elképesztően kemény sportolócsajok) igazán jól menni, és bár az első szakaszom a hőség kissé elgyötört, meg sem fordult a fejemben, hogy ne adjak bele mindent, netán átadjak a távomból. Elképesztően fantasztikus élmény volt, hogy az egyik szakaszomon maga az edzőm, Szántó Nelli kísért biciklin (miután lefutott egy maratont az UB legnehezebb szakaszain), és nem csak hasznos tanácsokkal látott el folyamatosan, de még Disney-dalokat is énekelt nekem, hogy elvonja a figyelmem. Ráadásul, a pasijaink is velünk tartottak, akik olyan lelkesen, kitartóan tűrték a hisztijeinket, hogy le a kalappal előttük. Imádom mind a 4 lányt, akivel együtt futhattam, remélem lesz alkalmunk még együtt versenyezni!”

- Birta Brigi

„Már hettekkel az UB előtt be voltunk sózva, nagyon vártuk a csajokkal. Ahhoz, hogy igazi "princess"-ként futhassunk komoly előkészületek folytak. Az outfitünk összeállt, lett logózott pólónk, tütü szoknyánk, hajfonatunk. Már csak futni kellett. A szakaszokat testvériesen osztottuk fel, Nelli egyben futotta a rá eső maratoni távot, többiek 3 szakaszra bontva nyomtuk le. Egy csodás supportteamünk volt, akik nélkül biztosan nem sikerült volna megcsípni a 3. helyet. Jövünk eggyel srácok! Az első szakaszomat imádtam a legjobban, ez Köveskál-Vargapincészet volt. Ez a környék számomra gyerek korom óta a szívem csücske. Itt sikerült is egy szakaszt nyernem. Innen a csapat stabilan a 3. helyen futott. A hűs idő pedig mindenkire jól hatott. Extra izgulásfaktor volt a saját csapatunk mellett, hogy edzésterves sportolóim is kint feszegették a határaikat csapatban, duóban és egyéniben is. Így ha picit pihentem egyből nyúltam is a telefonhoz, hogy merre tartanak, minden rendben e, mentek a tanácsok. Az egyéni indulómmal tudtam is együtt futni kicsit, ami megnyugtatott, mert nagyon egyben volt. A jövő évi UB-t még nem egyeztettük a lányokkal, de közös 5ös projekteket biztosan fogunk még csinálni. Nagyon elfáradtunk, de nagyon jó volt, nem kérdés, hogy megérte-e!”

- Sipos Fanni
7 szuper guggolás-variáció, amit érdemes futóként kipróbálnod

Ha szeretnéd kicsit jobban megerősíteni az alsótestedet, a guggolás valószínűleg nem hiányzik a rutinodból. Ez a gyakorlat mindenképp a legjobbak között szerepel, amit csak futók végezhetnek.

A hét befutói: helytakarékos kellékek, amiket magaddal vihetsz a nyaralásra

Minden héten összegyűjtjük azokat a vadiúj futócuccokat, termékeket, kütyüket, és technológiai újdonságokat, amikre érdemes neked is egy pillantást vetned!

Mindent a cinkről: mutatjuk, miben van, mennyit fogyassz, mik utalnak a hiányra

A cink a futók számára igazán hasznos tápanyag, hiszen a szervezet legfontosabb folyamatainak szabályozásában vesz részt: különösen az immunrendszer működésére van hatással, ezért is fontos, hogy megfelelő mennyiséget fogyassz belőle.

Mit tegyél, ha nem szeretnéd, hogy a hosszú utazás elgyötörje a lábad?

Mindegy, hogy repülővel, autóval vagy vonattal utazol, a hosszú órákig történő egy helyben ülés hihetetlenül képes elgyötörni a lábadat. Ráadásul, talán nem érzed, hogy probléma lenne vele, majd ha aztán elmész egy hosszabb sétára vagy futásra, görcsöl, mint az állat!

A brit körök nyomában, avagy fényképes úti beszámoló a "fell running" világából

A 3 fős Kék Csapat az elmúlt években mindig talált valamilyen határfeszegető kihívást, ez az idei évben sem adódott másképp. Volt már Traversée, Kéktúra futás, GR20, Pireneusok kör, idén pedig három kultikus brit százas leküzdésére tettek kísérletet. Én, mint kísérő vettem részt ebben a kalandban.

A tengerparti futás fantasztikusan fejleszt – eláruljuk, hogyan!

Ha tengerparti nyaralásra mész, mindenképpen próbáld ki a mezítlábas futást a parton, a homokban, mert nagyon hasznos a teljesítményed javítása szempontjából.

Folyadékbevitel víz nélkül: 6 friss alapanyag, ami remekül hidratál

Szakértők szerint a nőknek legalább 2, a férfiaknak pedig legalább 2.5 liter vízre van szükségük naponta a szervezetük optimális működéséhez. Sportolóként pedig akár ennek duplája is lehet a napi javasolt mennyiség, hiszen az izzadással sok folyadékot veszít a szervezet.

5 hiba, amit nagyon sokan elkövetnek a futócuccuk tisztításánál

Hazaérsz a futásból, az izzadt ruháidat pedig bedobod a szennyeskosárba, aztán napokkal később kimosod. Ha neked is ez az edzés utáni menetrended, érdemes változtatnod, ugyanis a nadrágod, sportmelltartód, felsőd különleges törődést igényel, hiszen különleges anyagból készült. Mutatjuk, mire érdemes figyelned az edzőcuccod tisztítása során.

Versenyzés sérülten: ezeket a dolgokat kell mérlegelned

Hónapok óta készülsz a célversenyedre, aztán hirtelen az élet közbeszól: lesérülsz. De, mi a helyzet, ha ennek ellenére sem akarsz lemondani a versenyről?

Érdekes tények a maratonról – ezek lelkesíthetnek téged is a felkészülésben

Ha valaki elkezd futni, talán nem azonnal, de egyszer eljön a maraton gondolata. És, bár nem feltétlen teljesíti minden futó, mégis egy bűvös táv ebben a sportban!

Futás kánikulában: Így javít a teljesítményeden, ha nyáron sem állsz le!

Nyáron valószínűleg te is sokkal nehezebben veszed magadat rá a futásra, hiszen ilyenkor nem indulhatsz útnak egyből, amikor szeretnél. A nagy meleg miatt ugyanis érdemes még korán reggel, vagy késő este letudni az edzést. A következő dolgokkal reméljük, meggyőzünk arról, hogy nyáron sem annyira rossz futni.

Hiába fogyókúrázol, nem látszik az eredmény? 4 furcsa dolog, ami hízáshoz vezet

Ha a mérleg nyelvén nem látod a sok befektett munka és az egészséges táplálkozás eredményét, akkor előfordulhat, hogy hormonális probléma, gyógyszerek mellékhatása, vagy más, kevésbé nyilvánvaló dolog áll a háttérben.

Futás fülledt időben: Tippek, ha magas páratartalomban futnál

Nem csak a hőség okozhat problémát futás közben, hanem a párás, fülledt idő is! Megmutatjuk, mit tehetsz annak érdekében, hogy ilyenkor se menjen rosszul a futás.

"Minél nehezebb a napom, annál jobban kell a futás. Ha meg boldog vagyok, azért!" - Interjú Szilágyi Gyulával, aki 11 hónap alatt a nulláról készült fel az UB egyéni teljesítésére

Szilágyi Gyulát a Generali Runner’s World futótáborban ismertük meg. A tavaszi tábor óta eltelt időben pedig egyedül teljesítette az idei Ultrabalatont és céljai között szerepel az UTT és a Korinthosz versenyeken való részvétel is. Ismerjétek meg ti is!

Miért szeretsz futni? Gondolatok futóktól, kollégáinktól, szakértőinktől és olvasóinktól a Futás világnapja alkalmából

Szerdán volt a Futás világnapja, amit valószínűleg te is egy kiadós kilométergyűjtéssel ünnepeltél. Mi pedig készítettünk egy összeállítást, amiben szakértőink, futók, szerkesztőink és olvasóink mondták el, miért szeretnek futni.

Olykor egy-egy funrun többet lendít a teljesítményeden, mint egy kemény verseny - beszámoló a San Diego félmaratonról

Tudom, hogy sokan nem tudják elnyomni a teljesítménykényszerüket, ha a futásról van szó, azonban néha megéri, mert sokkal nagyobb élményt adhat egy-egy verseny, ha nem vesszük véresen komolyan.

Hidratációs kisokos: minden, amire figyelned kell a folyadékfogyasztás terén, ha szabadban futsz

A hidratációra különösen érdemes odafigyelni abban az esetben, ha a szabadban futsz. Ugyanis a kint végzett futás közben durvábban kell küzdened az elemekkel, különösen ilyen meleg időben, mint ami most van.

Azért (is) futsz, hogy fogyj? Akkor ezeket a hibákat ne kövesd el!

Fogyás futással!? Ha valaki eldönti, hogy életmódot vált, általában ebbe a sportba vág bele, de nem csak a kezdőknek, hanem már haladó futóknak is gondot okozhat néhány dolog, ami által a kilók leadása nem válik tartóssá, és még sérüléseket is okozhat!

7 nap, 7 edző - #MyDay sorozatunkban az adidas Runners Budapest csapatát követhettük figyelemmel

A @runnersworld_hu instagram oldalán hét napon keresztül átadtuk az instagramot az adidas Runners csapatának, hogy minden nap más mutassa meg, hogyan is telik egy napjuk. Futásban nem volt hiány, az aztán biztos!

A futás újrakezdése: így állj neki a sportolásnak annak alapján, hogy mennyi időt hagytál ki

Mindenkivel megtörtént már a következő eset: elkezdesz futni, egyre ügyesebbé válsz, éppen a következő versenyedet tervezgeted, amikor Bumm! Valami megállít. Lehet sérülés, időhiány, kiégés, de hirtelen az addig gyűjtött kilométerek, fittség és önbizalom szép lassan kezd megcsappanni. A futás elkezdése ilyenkor szinte lehetetlennek tűnhet.

Szakértőink
Kérdezz szakértőinktől!

Mindegy, hogy edzéssel, táplálkozással, fogyással, futóruházattal, cipőkkel kapcsolatban vagy bizonytalan, a legprofibb szakemberek készen állnak, hogy megválaszolják a kérdéseidet, és segítsenek neked jobb futóvá és sportolóvá válni!

Csanya

terepfutásfutás

Terepfutóként, versenyszervezőként és a Terepfutás.hu alapítójaként is ismerhettek. Sokak szerint egyszemélyes felelőse vagyok a versenyeimen rendszeresen ismétlődő esőnek, sárnak, kánikulának (ez természetesen alaptalan pletyka csupán). Másfél évtizedes terepfutó (és esőtáncos) múlttal várom kérdéseiteket. 

Kérdezek tőle

Darabos Balázs

futáskiegészítő edzéscore edzés

Darabos Balázs vagyok, testnevelő tanár, atlétika- és erőnléti edző. A modern sport világában egyre nagyobb jelentőséggel bír az, hogy egy edző minél több oldalról képes legyen megtámogatni a fejlődési lehetőségeket. A fizikális felkészültség, a terhelés helyes adagolása, a fejlesztésre szánt gyakorlatok kiválasztása és minősége, valamint az előrelépés ellenőrzése egyaránt fontos és elengedhetetlen feladat. Erőnléti edzőként folyamatosan követem a legújabb edzésmódszereket, az edzéselmélet változásait. Fontosnak tartom, hogy mindig új inger érje a versenyzőimet, ezáltal a fizikális felkészítés nehézségeit is próbálom áthidalni a legújabb eszközök és lehetőségek által. Hiszem, hogy egyénre lebontva, az egyéni sajátosságokat szem előtt tartva kell igazítani a fizikális felkészítési tervet, mely sportáganként változik, ezért fontos a sportági mozgásforma helyes és pontos biomechanikai és anatómiai ismerete. Munkám során mindig elsődleges szempont volt a prevenció, a megelőzés és a folyamatos fejlődés. Az Adidas Runners csapatában ezen elvek alapján próbáljuk a sport felé irányítani az embereket, illetve kialakítani bennük azt az igényszintet, hogy mindig szakképzett és minőségi folyamatok részesei lehessenek!

Kérdezek tőle

Frányó Eszter

táplálkozássporttáplálkozásétrenddiéta

A táplálkozásnak önmagában nincs teljesítményfokozó hatása, de ha nem megfelelően viszed be a tápanyagokat, azzal nagyban ronthatsz a teljesítményeden. Dietetikusként az a célom, hogy kihozzam belőled a maximumot, méghozzá olyan személyre szabott tanácsokkal és étrenddel, amiben nem hagyom figyelmen kívül azt sem, hogy mi a kedvenc ételed. Fordulj hozzám bizalommal.

Kérdezek tőle

Fülöp Tibor

futáspulzuskontrollteljesítménydiagnosztikakerékpárhegymászás

Az edzőképzést és teljesítménydiagnosztika képzést Németországban végeztem. A Sportorvosi Központ sportszakmai igazgatójaként elsősorban állóképességi sportolók sportágspecifikus teljesítménydiagnosztikájával, valamint személyre szabott edzéstervezéssel foglalkozom. A hazai edzőképzésben több mint 15 éve jelen vagyok szaktárgyi oktatóként. Szabadidőmben hegyivezetőként és barlangkutatóként tevékenykedem.

Kérdezek tőle

Gadányi Bálint

maratonmaratoni felkészülésfutás

Pécsen végeztem testnevelő-edző szakon. Gyerekkorom óta sportolok. Több sportágat is versenyszerűen űztem. A leghosszabb időt atlétaként töltöttem el. Magasúgróból lettem középtávfutó, majd a hosszabb utcai versenyek kezdtek el érdekelni. 2009-ben egy komoly betegségből való felépülés melléktermékeként a triatlonban kerestem a megújulást. Azóta 9x teljesítettem az ironman távot. Legjobb maratoni időm: 2:54, a legjobb ironman időeredményem pedig: 9:48. 

Kérdezek tőle

Janota Zoltán 'Johnny'

triatlonTRXspinningtáplálék-kiegészítők

A triatlon az életem fontos része több mint 26 éve. Ez idő alatt szerzett 13x ironman finisher-, 2x féltávú-, és 5x Somogy Megyei Duatlon Bajnoki címemmel rengeteg értékes tapasztalatot szereztem a fizikai és mentális felkészülésben. Kétdiplomás edzőként, Spinning- és TRX oktatóként segítem sok sportoló, vállalatvezető és átlagember minőségi sportolását, céljaik elérését itthon és külföldön. A BioTechUSA állóképességi szakértőjeként, cikkíróként és tesztelőjeként a táplálék-kiegészítők világában is igyekszem hatékony támogatást nyújtani mindenkinek.

Kérdezek tőle

Kiss Áron

futáskiegészítő edzéscore edzés

Erőnléti edzőként hat sportág versenyzőivel foglalkozom egyéni- és csapatszinten egyaránt, a hobbisportolóktól a kétszeres olimpiai bajnokig. Négy éven keresztül dolgoztam egy labor szakmai vezetőjeként, ahol több száz sportoló felméréseit elemezve gyűjtöttem tapasztalatot döntően állóképességi sportokban.  Mindig is érdekelt, hogy milyen változtatásokkal nyújthat valaki jobb teljesítményt, vagyis melyek azok a tényezők, amelyek gátolhatják egy még jobb eredmény elérésében.  Aktív sportolóként a módszereket természetesen magamon is lelkesen tesztelem, legyen szó futásról, kerékpárról vagy általános erőnlétről. A futás több mint húsz éve része az edzéseimnek, elsősorban a 10km körüli versenytávokat kedvelem.  Az adidas Runners csapatával tapasztalatainkat felhasználva törekszünk arra, hogy edzéseinken minden résztvevő saját szintjén a legtöbbet profitálhassa, hatékonyan és egészségesen haladhasson tovább céljai felé.

Kérdezek tőle

Kis-Soós Zsanett

futásfutótechnikafutás várandósság alatt

Hazánk legrégebbi egyesületének, a Magyar Athletikai Club tagjaként, többszörös korosztályos magyar bajnokként, válogatottként és amerikai egyetemi sportösztöndijasként a versenysportban szereztem meg a legfontosabbat, ami az futáshoz szükséges lehet: a tapasztalatot. A legjobb félmaratoni időm: 1:17, és erre nagyon büszke vagyok. Az edzősködés, és az amatőr futókkal való foglalkozás alapjait már a Margitszigeti Atlétikai Club, illetve a NIKE Futóklub keretein belül sajátítottam el. Amikor kamaszkoromban elkezdtem futni, sokan egyszerűen nem értették, hogy miért ragadok nap mint nap futócipőt. Mára szerencsére változott a világ, sokszor ugyanezek az emberek keresnek fel, hogy segitsek nekik a fejlődésben, továbblépésben. Hihetetlenül jó érzés, hogy aktív részese lehetek annak a folyamatnak, amikor az "unalmas, monoton, értelmetlennek" tartott futás lassan-lassan trenddé, menővé, divatossá válik.

Kérdezek tőle

Lőrincz Olivér

ultrafutásterepfutásfutáskerékpár

Testnevelő és kerékpáros mesteredző vagyok. Az utóbbi bő 10 évben már a futásban mélyültem el igazán. Én magam is aktívan terepfutok, többek közt az utóbbi 10 évben megszakítás nélkül részt vettem az UTMB valamelyik versenyén. Edzői karrieremben az 5x megnyert Spartathlonra és a 24 órás világbajnoki címre vagyok a legbüszkébb.

Kérdezek tőle

Lubics Szilvia

futásultrafutásmotiváció

Lubics Szilvia vagyok, 3 kamasz srác anyukája, fogorvos, ultrafutó. 7 éve indulok 200 km-nél hosszabb versenyeken, főleg aszfalton versenyzek. 3-szor nyertem Spartathlont, egyszer Milano- Sanremot, ami Európa leghosszabb futóversenye. Nyolc 24 órás versenyem közül, egy kivételével mindig 200 km fölött futottam. 6 és 12 órás futáson tartom az országos csúcsot. Bár a futás nagyon fontos az életemben, imádom a munkámat és a legbüszkébb a családomra vagyo

Kérdezek tőle

MacPherson Éva

táplálkozásinzulinrezisztenciatermészetgyógyászatétrend

Egészség és táplálkozás terapeutaként az egészségmegőrzés természetes módjaiban és az IR életmódban szeretnék segíteni. Készen kapott tervek helyett gondolkozni tanítalak meg!

Kérdezek tőle

Markocsán Sándor

futásmaratonversenyzés

Többszörös magyar korosztályos, és mezei csapatbajnok futó voltam. Legjobb eredményeim: 5000: 14:05, 10000: 29:17. (van még 2:39-es maratonom is, ami csak azért is különös, mert 17 (!) évesen futottam). A Nike Futóklub edzője vagyok, de sok egyéni tanítványom is van a #sanyoszistallo égisze alatt.

Kérdezek tőle

Pulay Szilvi

személyi edzéscore edzéskiegészítő edzésaerobik

Tapasztalatból tudom, hogy a testmozgás nem csak a testet, de a lelket is felüdíti. Kezdetben 3-4 éven át az alakformáló aerobik edzések jelentették számomra a fő csapásirányt, jelenleg ezek mellett rendszeresen tartok köredzést, funkcionális tréninget. Szerintem fontos, hogy a havi edzésprogram kiszámítható, de változatos legyen. Fontosnak tartom a helyes táplálkozást, hiszen elengedhetetlen része az egészséges életmódnak, így szívesen adok tanácsot ebben a témában is.

 

Kérdezek tőle

Rajnay Kata

gyógytornászkinesio tapemanuálterápia

Gyógytornász, manuálterapeuta, SMR-, Kinesio tape terapeuta vagyok. 2010-ben végeztem el az egyetemet, és saját sportmúltamból és a korábbi sérüléseimből adódóan a sportrehabilitációval kezdtem foglalkozni és abban az irányban kezdtem fejleszteni is magam. Az utóbbi években rengeteg futó-, triatlon-, fitnesz- és strandröplabda rendezvényen fordultam meg, mint terapeuta. Ebből adódóan rengeteg olyan hobbi-és élsportolóval találkoztam és találkozom azóta is nap mint nap, akiknek akut vagy éppen hosszú ideje fennálló, krónikus panaszaik vannak. Szeretnénk a lehető legtöbb sportembernek segítséget adni a bemelegítés-, a helyes edzés kivitelezés- és a megfelelő levezetés területein. Ebben lehetek segítségedre csapatommal, akik válogatott szakemberek a prevenció, rehabilitáció-, sportspecifikus rehabilitáció és a megfelelő ergonómia, ezáltal az újra sérülés megelőzésének témáiban.

Kérdezek tőle

Sipos Fanni

Futásfutómozgásfutótechnikakezdő futók

Teljesítménydiagnosztikai vizsgálatok mellett futók mozgását elemzem, amit Hamburgban volt lehetőségem elsajátítani. Így edzéstervek írása közben nem csak az élettani, hanem a biomechnaikai szempontokat megfigyelve igyekszem kihozni a futókból a maximumot. A Semmelweis Egyetem Testnevelési Karán végeztem humánkineziológia szakon, kedvenc területem a terhelés élettan volt, amiben az Ensport laborvezetőjeként van lehetőségem elmélyülni. Futás mellett nagyon szeretek utazni, így az utazás dátumát gyakran 1-1 futórendezvényhez, versenyhez igazítom.

Kérdezek tőle

Szántó Nelli

személyi edzéstriatlonfutásamatőr futás

Gyermekkorom óta a sport határozza meg az életem. 12 évig versenyeztem triatlon és országúti kerékpár sportágakban, majd az egyetemi évek beköszöntével felhagytam az élsporttal, de a mozgás szeretete továbbra is a mindennapjaim része maradt. A Testnevelési Egyetem testnevelő-úszó és triatlon-edző, illetve testnevelő-gyógytestnevelő szakain szereztem meg diplomáimat. Jelenleg személyi trénerként, azon belül főleg amatőr futók és triatlonosok edzőjeként tevékenykedem. Remélem, hogy a segítségemmel minél többen megtapasztalják az élményt, hogy milyen felelmelő érzés, amikor elérhetetlennek tűnő álmokat váltunk valóra önmagunk leküzdésével.

Kérdezek tőle

Szilágyi Tibi

futásterepfutásultrafutás

12 éve dolgozom futóedzőként. A Sportlabor mellett több mint hét évig voltam a tatai Nike Futóklub edzője, majd a Tatai Atlétikai Klubnál folytattam a munkámat. 2016-tól az Ensport színeiben segítem a futni vágyókat személyre szabott edzéstervekkel és tanácsokkal. A teljesítményfokozásnak mind az elméleti, gyakorlati és emberi összetevőit ugyanúgy fontosnak gondolom, így mindhármat szem előtt tartva próbálom futóimmal együtt, közösena legtöbbet kihozni belőlük. Számomra a sport sohasem lehet teher, csupán eszköz önmagunk megvalósításához, és saját korlátaink legyőzéséhez.

Kérdezek tőle

Vajda Zsuzsa

futásfutótechnika

Középiskolás korom óta szeretem a futást, komolyabban az egyetemi éveim alatt kezdtem el edzeni. A futás szakmai részével 2005 óta foglalkozom, edzőm, Dr. Török János hatására, aki kiváló szakember és nagyszerű pedagógus. A Brescia Maratonon elért 2 óra 44 perces eredményemre vagyok a legbüszkébb. A Margitszigeti Atlétikai Club és Nike Futóklub edzőjeként célom a lehető legtöbb emberrel megszerettetni ezt a sportot.

 

Kérdezek tőle

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Tedd meg velünk az első lépést a legújabb célod felé!

Csak 3570 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem