Borítókép: Tönkölybúza, tonhal és sült édeskömény saláta

Tönkölybúza, tonhal és sült édeskömény saláta

Forrás: Europress
A búza egyik ősi verziója, az édeskés tönköly rengeteg tápanyagot tartalmaz, például vasban és rostokban is gazdag, így igazi energiabomba.

SALÁTA

  • 200 g tönkölybúza
  • 1 nagy édeskömény, vékony szeletekre vágva
  • 4 tk. napraforgóolaj
  • 475 g szilvaparadicsom
  • 3 db tonhalkonzerv, leszűrve
  • 170 g mini mozzarella

ÖNTET

  • 3 ek. extraszűz olívaolaj
  • 2 ek. vörösborecet
  • 2 ek. friss oregánó
  • fél tk. füstölt pirospaprika
  • fél tk. só
  • negyed tk. bors

A tönkölybúzát tedd fel főni 700 ml vízben. Forrald fel, majd lassú tűzön főzd készre 45 perc alatt. Alaposan csepegtesd le.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Az édesköményt locsold meg 2 tk. olajjal, majd 20 perc alatt pirítsd meg. Félidőben keverd meg. A paradicsomot is keverd össze 2 tk. olajjal, majd mehet az édeskömény mellé a tepsire és újabb 12 perc sütés következik. Ha kihűlt, keverd össze a tönkölybúzával, tonhallal és a mozzarellával. Locsold meg az öntettel.

6 főre.