A különleges méz, amit neked is használnod kellene
A macis mézen kívül létezik más is: a nyers méz. A sűrű, proteinben gazdag változat, mely leveri az összes eddig ismert mézfajtát. Ismerkedj meg jobban a manukával.
Mi ez?
A manuka méz Ausztráliában és Új-Zélandon készül, olyan méhek által, akik a manuka fa nektráját fogyasztják leginkább. A manuka fát teafaként is ismerjük, az olaja pedig fertőtlenítő hatású, antibakteriális anyagokat tartalmaz.
A manuka méz tényleg jó a sebekre, hiszen elősegíti a gyógyulásukat, de olyan részecskéket is tartalmaz, melyek képsek távolt tartani a baktériumokat is, még akkor is, ha a szervezeted ellenáll az antibiotikumoknak.
Szakértők szerint a manuka méz a bőrrel is csodát tesz, az aknét, pattanások kialakulását is megelőzi, de a pszoriázist és a korpát is képes mérsékelni.
A manuka méz a beleidnek is jót tesz, hiszen felveszi a harcot a baktériumok ellen.