Borítókép: Tápanyagban gazdag saláta futóknak

Tápanyagban gazdag saláta futóknak

Pam Anderson receptje tökéletes köret bármilyen hús mellé.


Hozzávalók:
170g quinoa
500 ml víz
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 tk. őrölt kömény
másfél ek. magos dijoni mustár
90 ml kefir
egy csipet őrölt bors
só, ízlés szerint
3 ek. olívaolaj
fél kg kelkáposzta
400 g konzerves vesebab
150 g aszalt sárgabarack
negyed fej lilahagyma, felkarikázva
15 g friss koriander
Elkészítés:
Melegíts fel egy serpenyőt és kissé pirítsd meg benne a quinoát (2 perc elég neki).
Öntsd fel vízzel, fedd le és forrald fel. Lassú tűzön főzd tovább 20 percig, majd hagyd kihűlni.
Közben keverd össze a fokhagymát, köményt, mustárt, kefirt a sóval és borssal, majd lassan keverd hozzá az olajat.
A kelkáposztát, babot, barackot, hagymát és koriandert forgasd össze, aztán jöhet a tálba a többi hozzávaló is.
Miért jó? A kefirben lévő antioxidánsok és aminosavak jót tesznek a bélflórádnak, immunrendszerednek és segítik a regenerációt.
A quinoa magnéziumban gazdag, ez az antioxidáns pedig védi a sejtjeid a károsodástól, melyek energiát állítanak elő.
A kelkáposzta vasban gazdag, mely fontos szerepet játszik az oxigénszállításban. Emellett kalciumban is bővelkedik, mely az erős csontok támogatója.
Tápérték: 425 kcal, 51g szénhidrát, 8g rost, 14g fehérje, 14g zsír