Így válhatsz optimistább futóvá

Félig tele a poharad, vagy üres? Az optimisták az előbbit választják, ám nem mindenki néz ilyen pozitívan a dolgokra.

Félig tele a poharad, vagy üres? Az optimisták az előbbit választják, ám nem mindenki néz ilyen pozitívan a dolgokra.

Pedig általában pont akkor van a legnagyobb szükség a pozitív szemléletre, amikor a dolgok nem alakulnak jól. Megmutatjuk, hogyan válhatsz optimistább futóvá.

Először is, kezdd azzal minden napod, hogy átgondolod, milyen jó dolgok vannak az életedben. Az első pár próbálkozás után sokkal könnyebb lesz, ezt is gyakorolni kell. Ha például látsz egy futót, aki nagyszerűen sportol, biztos eszedbe jut, hogy mennyit készülhetett. Ez így van az optimizmussal is.

Optimizmus futóknak

Az optimista emberek általában hálásak. Ez pedig a futóknál is fontos, pláne versenyek, nehéz futások és sérülések alkalmával.

A futás nem mindenkinek adatik meg. Amikor legközelebb azt mondod magadban, hogy „el kell mennem futni”, inkább fogalmazd át arra, hogy „el tudok menni futni”, hiszen van két lábad, erős tüdőd és akaraterőd.

A mantrád

A legjobb, ha kitalálsz egy mantrát, ami átlendít a nehéz helyzeteken futás közben. Ez lehet egy szó, egy mondat, bármi, ami erőt ad. Ne add fel, ha elsőre nem sikerül, ehhez idő kell, hiszen nem tudsz egyik pillanatról a másikra megváltozni.

Olvasd el ezt is!
Curry-s édesburgonyaleves

Mutatunk egy receptet, ami garantáltan felmelegít egy hosszú futás után!

Trükkök a futópadon: ne unatkozz!

A futópados edzés elég monoton lehet, de mutatunk pár trükköt, amivel kicsit izgalmasabbá teheted.

Ki tartja jobban a tempót a maratonon?

Állítólag a nők 18,7 százalékkal jobban tartják magukat az egyenletes tempóhoz a maratonokon, mint a férfiak. Jens Jakob Andersen, a runrepeat.com alapítója 1.815.091 maratoni eredményt vizsgált meg 131 2008 és 2014 között megrendezett versenyről.

Milyen hatással van a zene a futásra?

Te szoktál zenét hallgatni futás közben? Képzeld, jó hatással van a futásodra és a regenerációra is, egy új kutatás szerint. Csak a tempó nem mindegy.

Ez történik a testeddel, ha lecseréled a kávét matcha teára

A matcha tea nemcsak a kávéimádóknak jó alternatíva, de azok számára is szuper, akik nem szeretik a kávé ízét, de olykor jól jönne egy kis energialöket!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft