A pozitív visszajelzések hatása a regenerációra

Tudósok szerint érdemes a pozitív visszajelzéseket előnyödre fordítani!

Tudósok szerint érdemes a pozitív visszajelzéseket előnyödre fordítani!

A Bangor University egyik tanulmánya szerint a pozitív visszajelzésben részesülő és a hibák helyett a verseny sikeresen teljesített elemeire összpontosító sportolók szervezete jobb hormonális válaszokat ad, mint azoké, akik negatív visszacsatolásokat (azzal kapcsolatban, hogy mit nem csináltak jól) kapnak, és csak azokra ügyelnek. Különösképpen igaz ez az izmok és a csontok növekedéséért, regenerálódásáért és vérellátásáért is felelős tesztoszteron hormon esetében: a pozitív visszajelzésekben részesülők szervezetében lényegesen magasabb tesztoszteronszint volt kimutatható. A tanulmány szerzői szerint a pozitív visszacsatolás segíti az átállást az edzés okozta stresszből egy pihentetőbb, önbizalomnövelő állapotba.

Mit tegyél?

Könnyítsd meg az átállást szervezeted számára pozitív gondolatokkal. Steve Magness (terepfutóedző) nagyon odafigyel arra, hogy a sportolói edzéseit és versenyeit követő levezető beszélgetéseket pozitív felhanggal zárja. „Még ha nem is ment minden a tervek szerint, próbálj valami pozitívumot találni teljesítményedben, amire fókuszálhatsz – javasolja Magness. – Már az is elég, ha az edzésnaplódban az adott naphoz beírsz valamit, ami jól ment, és amire a továbbiakban építhetsz.” Mindez nem jelenti azt, hogy Magness nem beszéli meg tanítványaival azokat a területeket, amelyek fejlesztésre szorulnak. „Csak arra gyelek, hogy a beszélgetés mérlege inkább a pozitív dolgok, a sikeresen végrehajtott feladatok irányába mutasson. A negatívumok megbeszélésére még mindig ott van a verseny utáni nap, amikor a sportoló megnyugodott és megszabadult a verseny stresszétől.”

3 ok, hogy több édesburgonyát egyél

Érdemes a sima krumplit batátára cserélned. Hogy miért? Mutatjuk az okokat!

Milyen telefonja legyen egy futónak?

Az aktuális telefonommal történt egy kis baleset. Leesett és pont nem volt rajta tok, így a széle megtört, az üvege meghasadt. Működik még, de 2 és fél év után így már biztosan elérkezett az idő a nyugdíjaztatására.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft