5 tipp, amivel gyorsabb lehetsz

A gyorsaságodon mindig tudsz javítani, még télen is. Fogadd meg ezt az 5 tippet, hogy javíts az időeredményeden!

A gyorsaságodon mindig tudsz javítani, még télen is. Fogadd meg ezt az 5 tippet, hogy javíts az időeredményeden!

Keverd bátran!

Minden héten végezz egy intenzívebb edzést - akár futópadon, emelkedőn, vagy futópályán, ahol a tempós futások kapják a főszerepet.

Váltogasd a cipőidet

Legyen 2-3 futócipőd és fuss másokban - ha mindegyik megfelelő, csökkentheted a sérülések kialakulásának esélyét. A cipőn kívül érdemes a terepet is változatosan kiválasztanod: fuss aszfalton, fűben, földúton, vagy rekortánon.

A törzserősítés fontos

Ahhoz, hogy gyorsul, muszáj erősítened a törzsizmaid, hogy hatékonyabbá tedd a futást. Ha nem szeretnél erre egy külön napot szánni, futás után végezd a következő gyakorlatokat: plank, oldalsó plank, mountain climber.

Felejtsd el a statikus nyújtást!

Az edzés előtt végzett statikus nyújtás nem segít, sőt, könnyebben le is sérüléhetsz. Inkább dinamikus nyújtásokat, vagy ugrásokat végezz, de a kitörés, kocogás és guggolás is hatásos.

Felejtsd el a tempót!

Néha hagyd otthon a GPS-t és a kütyüidet és csak a tested jelzéseire figyelve fuss! Meglátod, így is tudni fogod, mikor kell visszavenned és mikor gyorsulhatsz!

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! A lassú futás előnyei
Ezért szeretem a téli futásokat

Bár sok nehézség van, hiszen rengeteg cuccot kell felvenni, csúszós a talaj, és konkrétan megfagy az arcom, mégis imádok télen futni, ezek miatt:

Csodaszerként emlegetett SMR henger

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő új funkcionális eszköz az SMR henger (self-myofascial release- izompólya önmasszázs). Élsportolók esküsznek rá, henger nélkül nem mennek egy edzésre/versenyre sem. Ha nekik bevált, neked is érdemes beépíteni az edzéseid mellé. Amellett, hogy regenerációt gyorsíthatsz, számos sérülés megelőzésében segíthet.

Ha a futáshoz jól jön egy új dal

Új videoklipjével azokat a futókat jó eséllyel megnyeri a Manoya, akik szívesen hallgatnak zenét futás közben. A kellemes ütemű nóta egy könnyű futás klassz kísérője lehet.

Az életmódváltás 5 érzelmi fázisa

A fogyúkúra nem vicc. Mindig rengeteg változással, lemondással jár és mindenkire másképp hat. Ha életmódváltásba kezdesz, az is biztos, hogy kissé érzékenyebb leszel a megszokottnál.

Miért van szükség keresztedzésre?

Ha kitűzött céljaid között az is szerepel, hogy gyorsabb legyél, más sportok is segíthetnek abban, hogy ezt elérd.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft