Cél nélküli, téli futások: 5 tipp, hogy élvezd

Az év többi szakában folyamatosan izgalmasabbnál izgalmasabb versenyeken vehetsz részt, de a következő időszak sokkal csendesebb, eseménytelenebb. Ha motiválatlannak érzed magad attól, hogy nincs verseny, amire készülj, ezekkel a tippekkel lelkes maradhatsz:

Az év többi szakában folyamatosan izgalmasabbnál izgalmasabb versenyeken vehetsz részt, de a következő időszak sokkal csendesebb, eseménytelenebb. Ha motiválatlannak érzed magad attól, hogy nincs verseny, amire készülj, ezekkel a tippekkel lelkes maradhatsz:

1. Csak gondolj arra, hogy ebben az időszakban az egészségedért és szintentartás miatt futsz. Hogy a nehéz napok után kiereszd a gőzt, és felfrissülj. Cél nélkül futni néha sokkal jobb, mert nincs benned nyomás, hogy X km-t hozz és X tempót.

2. Mixeld át a megszokott edzéstervedet, iktass be egy úszást vagy valami más cross traineinget. A hétvégi hosszú futásnál például ne határozz meg konkrét távot, csak hogy mondjuk 12-15-öt mész, és majd meglátod, mennyi esik jól pontosan.

3. Ha frusztrál, hogy nincs konkrét verseny, amire eddz, csak tűzz ki egy random célt: mondjuk, hogy január 31-re 2 percet javítasz az 5 km-es táv idején.

4. Próbáld ki a futópadot. Sok futó nem szeret rajta futni, de sok szempontból hasznos lehet: például gyönyörűen beállíthatod rajta a tempót, ezzel hozzászoktatva a tested egy egyenletes gyorsasághoz. De, az intervall edzésekhez is nagyon hasznos, totálisan bepörgetheted magad.

5. A téli időszakban a futás mellett helyezz nagyobb hangsúlyt az erősítő edzésekre, hogy amikor majd januárban megkezded az alapozást, egy erősebb testtel vághass neki a kihívásoknak!

6 étel, amitől megnyugszol

Megkértük dr. Drew Ramseyt, a Columbia University pszichiáterét, hogy adjon pár tippet, mit érdemes enned, ha stresszes vagy. Így biztos lehetsz benne, hogy nem hízol el.

Készíts fűszeres mandulát!

Ha nassolsz, tedd egészségesen. Hagyd a csipszet, perecet és a kekszet, inkább dobd össze ezt a fűszeres mandulát.

3 ok, hogy több édesburgonyát egyél

Érdemes a sima krumplit batátára cserélned. Hogy miért? Mutatjuk az okokat!

Milyen telefonja legyen egy futónak?

Az aktuális telefonommal történt egy kis baleset. Leesett és pont nem volt rajta tok, így a széle megtört, az üvege meghasadt. Működik még, de 2 és fél év után így már biztosan elérkezett az idő a nyugdíjaztatására.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft