Borítókép: Ez a legideálisabb időpont a futásra

Ez a legideálisabb időpont a futásra

Forrás: Europress
Legalábbis a Kaliforniai Egyetem kutató meghatároztak egy időpontot, ráadásul azt is megtudtuk, hogy miért ez a legjobb!

Ez pedig nem más, mint a kora este. De hogy miért? Itt kiderül:

  1. Amikor kora reggel, mondjuk 7 óra alvás után kipattansz az ágyból, az izmaidnak lehetőségük sincs felkészülni arra, ami rájuk vár. Persze, ha alaposan bemelegítesz, javíthatsz a helyzeten, de sokkal kevésbé sérülés veszélyes az este, ráadásul már az idő sem olyan forró, mint napközben!

  2. A kora esti futás fogyaszt állítólag a legjobban. Reggel még nincs egészen bepörögve az anyagcseréd, viszont vacsora előtt éppen jól működik. Így, ha ekkor futsz, azzal eléred, hogy hatékonyan égesd a kalóriákat még alvás közben is. Ráadásul, aki reggel fut, gyakran felhatalmazva érzi magát arra, hogy bűnözzön, hiszen a nap elején már sportolt.

  3. A tüdőd 6%-kal jobban funkcionál koraeste, mint a többi napszakban, így sokkal jobban bírod ilyenkor a gyorsító edzéseket!

  4. Ha nem késő este futsz, hanem még vacsora előtt, épp olyan állapotba kerülsz alvásidőre, ami segít könnyen álomba zuhanni. Már 30 perc kocogás is bőven elég ahhoz, hogy ellazulj és stresszmentessé válj.