Maratoni tippek: lista a versenyre

A bevásárlólistához hasonlóan a verseny előtti teendők felírása is sokat segíthet abban, hogy felkészülten állj a rajtvonalhoz. Megmutatjuk, mire figyelj.

A bevásárlólistához hasonlóan a verseny előtti teendők felírása is sokat segíthet abban, hogy felkészülten állj a rajtvonalhoz. Megmutatjuk, mire figyelj.

Egy héttel a verseny előtt

  • Ne stresszelj: koncentrálj inkább másra, ne azon idegeskedj, hogy milyen lesz a teljesítményed. Hidd el, az a lényeg, hogy megcsinálod.
  • Alaposan ismerd meg az útvonalat: ha lehetséges, menj el a helyszínre és járd végig az útvonalat gyalog, futva, vagy kocsival. Így megtudhatod, mikor tudsz lassítani, hol vannak a könnyebb és nehezebb szakaszok.
  • Figyelj a táplálkozásra: a legjobb, ha olyan ételeket eszel, amik eddig is beváltak. Kerüld az újdonságokat, nehéz, fűszeres ételeket.
  • Készülj este: pakold ki a másnapi cuccaid, hogy ne hagyj otthon semmit. És törekedj arra, hogy megfelelően kipihend magad, még akkor is, ha nehéznek tűnhet.
4 tipp - erre figyelj, ha esőben futsz

Ha a természet megtréfál és a versenyed napján hatalmas esővel köszönt, fogadd meg a következő tanácsokat.

Tízperces gyalogló edzésterv, amit ebédidőben is elvégezhetsz

Van olyan, hogy nincs kedved normálisan edzeni, pedig nagyon szükséged lenne a mozgásra. Vagy éppen most lábadozol egy sérülésből, és csak szoktatnod kell a testedet ahhoz, hogy újra elkezdesz sportolni. Bármelyik is igaz rád, az alábbi tízperces edzésterv neked szól!

Játssz a társaddal futás közben!

Amerikában van egy játék, „Would you rather” a neve, melynek lényege, hogy a kérdésben feltett két opció közül kell kiválasztani azt, amelyik szimpatikusabb.

Az ünnepek alatt fuss kevesebbet, figyelj a családra jobban!

Mindjárt itt a karácsony. Az ősz elrepült és már talán kezdetét is vette a nagy hajtás.

Tíz furcsa tény a futókról

Különös fajta a futó, az biztos. Sebtapaszt teszünk a mellbimbónkra, nyíltan beszélünk arról, sikerült-e már aznap wc-re mennünk, és önszántunkból kimegyünk a hőségbe vagy a fagyba, hogy fussunk egy csomó kilométert.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft