Maratoni tippek: lista a versenyre

A bevásárlólistához hasonlóan a verseny előtti teendők felírása is sokat segíthet abban, hogy felkészülten állj a rajtvonalhoz. Megmutatjuk, mire figyelj.

A bevásárlólistához hasonlóan a verseny előtti teendők felírása is sokat segíthet abban, hogy felkészülten állj a rajtvonalhoz. Megmutatjuk, mire figyelj.

Egy héttel a verseny előtt

  • Ne stresszelj: koncentrálj inkább másra, ne azon idegeskedj, hogy milyen lesz a teljesítményed. Hidd el, az a lényeg, hogy megcsinálod.
  • Alaposan ismerd meg az útvonalat: ha lehetséges, menj el a helyszínre és járd végig az útvonalat gyalog, futva, vagy kocsival. Így megtudhatod, mikor tudsz lassítani, hol vannak a könnyebb és nehezebb szakaszok.
  • Figyelj a táplálkozásra: a legjobb, ha olyan ételeket eszel, amik eddig is beváltak. Kerüld az újdonságokat, nehéz, fűszeres ételeket.
  • Készülj este: pakold ki a másnapi cuccaid, hogy ne hagyj otthon semmit. És törekedj arra, hogy megfelelően kipihend magad, még akkor is, ha nehéznek tűnhet.
Így hat az étcsoki a teljesítményedre

A rövidebb távokhoz remek társ az étcsoki. El is mondjuk, miért.

Térképre fel!

Az okos órák és az okos alkalmazások térhódításával nemcsak futni lehet, hanem csomó érdekes információt nyerhetünk ki a futásainkkal kapcsolatban. Lássuk, melyek ezek!

5 ok, amiért nyugodtan megihatsz ma egy sört futás után

Nyugodtan nyiss egy üveg sört, mert elég jó hatással van az egészségedre. Megmutatjuk, pontosan mik az előnyei:

Ez a 85 éves férfi 4 óra alatti időeredménnyel teljesítette a maratont

A 85 éves Ed Whitlockot nem lassítja a kora. Korcsoportjában annyira jól szerepelt, hogy világrekordot döntött a Toronto Maratonon.

Mennyire komoly a sérülésed? Segítünk eldönteni!

Megmutatjuk, mi a teendő a leggyakoribb problémáknál!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft