Borítókép: 5 tipp, hogy mindig legyen időd futni

5 tipp, hogy mindig legyen időd futni

Forrás: Pexels.com
Úgy érzed, hogy nem marad időd az edzésre? Próbáld ki a következő tippeket.

1. KÉSZÜLJ RÁ

Tervezd meg részletesen az útvonalat, a felszerelést, az edzés előtti kaját. Alexi Pappas taktikája: „Már előző este kikészítem a futócuccot, mert a holnap ma kezdődik.”

2. ÜTEMEZD BE

Vezess be minden edzést előre a naptáradba és a telefonodba részletesen, mintha egy munkahelyi megbeszélés lenne – merre fogsz pontosan futni, mekkora távot, milyen tempóban –, és tegyél hozzá valami ösztönző apróságot (egy lelkesítő idézet, vagy akár egy vaskos GIF, mondjuk Shalane káromkodós New York-i maratoni befutója).

3. FIZESS ÉRTE

Dolgozz edzővel és/vagy minden kipipált edzésért cserébe tegyél félre egy adott összeget (amiből aztán később cipőt vagy valamilyen „jutalmat” vehetsz). Ha pénz van a dologban, komolyan fogod venni a kötelességedet.

4. KELL EGY CSAPAT

Mindegy, hogy egy hűséges futótárs, aki reggel hatkor is hajlandó útnak indulni veled, vagy egy online fórum több tucat taggal, a közösség felelősséget és motivációt jelent.

5. LÉGY MEGENGEDŐ

Lehet, hogy tizenöt kilométer szerepel az edzéstervben, de realisztikusan ma csak öt fér bele. Semmi gond. Mindenkivel előfordul, hogy kihagy vagy módosít egy-egy edzést. Ne feledd: egy rövid futás is több a semminél.