Borítókép: A maratonfutás mégsem egy magányos sport? Szurkolj te is Synergy Magyar Maraton Csapatnak!

A maratonfutás mégsem egy magányos sport? Szurkolj te is Synergy Magyar Maraton Csapatnak!

Szeptember 24-én rendezik meg a Nationale-Nederlanden Warsaw Maratont, ahol a versenyszervezők egy újdonsággal készülnek az elit és az amatőr futóknak egyaránt. Az elit futóknak megálmodták TeamUp! Europe, míg az amatőr futóknak a TeamUp! Everyone elnevezésű eseményt.

A maratonfutás alapvetően egy magányos tevékenység, ahol a felkészülés alatt egyedül izzadunk, a legtöbb esetben 42,2 kilométeren keresztül csak saját magunkra koncentrálunk, majd a leggyakrabban egyedül örülünk a sikernek vagy hullajtjuk a könnyeinket a célban.

Viszont TeamUp! Europe és TeamUp! Everyone arra ösztönözi a maratonfutókat, hogy alkossanak 3-4 fős csapatokat, és így hozzák ki magukból a legtöbbet. A csapatszellem kialakulásával a versenyző nem csak saját céljai miatt teljesíti a távot, hanem a csapat előrehaladása is motiválja a jobb eredmény elérésében.

A Warsaw Maratonon idén először lehetett jelentkezni ebben a különleges felállásban, ahol egy magyar csapat is részt vesz, ráadásul az ország kiemelkedően jó maratonfutóival!

"Csapatmenedzserként egy célom volt, hogy egy teljes magyar csapatot tudjak összeállítani, hogy részesei lehessünk ennek az új kezdeményezésnek. Azzal, hogy Kovács-Garami Katalin, Szemerei Levente és Jenkei Péter is igent mondott, megalakult a Synergy Magyar Maraton Csapat. Nem is akármilyen csapat, hisz ketten a csapatból indultak a budapesti atlétika világbajnokságon is." - mondta Erdélyi Zsófia, 2x Olimpikon maratonfutó

"Az összetartozás érzése nagyon hamar kialakult köztünk, és hamar ki is derült, hogy igazán számíthatunk egymásra, hisz mindketten azután tudták meg, hogy sikerült indulási jogot szerezniük a világbajnokságra, miután már igent mondtak az én felkérésemre. Örömömre Kati és Levi ugyanazt mondták, hogy továbbra is szeretnének a Synergy Maraton Csapat tagjai maradni. De persze az egész csapat elfogadta, hogy a Világbajnokság a legfontosabb számukra" - tette hozzá.

De hogy mit is takar a kezdeményezés?

TeamUp! Europe:

  • 3-4 fős vegyes csapatok (Pl. 2-2 nő-férfi, 3-1, 2-1)
  • 6 csapat - Tehát 24 elit versenyző
  • Részvétel feltétele: minden csapattagnak rendelkeznie kell Európai útlevéllel
  • Pontozásba a Top Férfi+Top Női+Két Másik futó Közül a legmagasabb pontot elérő eredmény a results score alapján

TeamUp! Everyone:

  • 3-4 fős vegyes csapatok (Legalább egy férfi, és legalább egy nő) pl. 2-2, 3-1,2
  • Pontozásba a Top Férfi+Top Női+Két Másik futó Közül a legmagasabb pontot elérő eredmény a results score alapján
  • Idén ugyan már nem lehet jelentkezni, mert 10-én lezárult, de már most készítheted a csapatod a következő évi versenyre!

TOVÁBBI RÉSZLETEK ITT!