youhuu

Megtöltötték a rajongók az atlétikai vb szurkolói zónáját

Forrás: Zsigmond László
Bár csak szombaton lesz az ünnepélyes megnyitó, a világbajnokság helyszínei közül több már megnyitott és a hivatalos programok is elkezdődtek. A szurkolói zónában elindult a vb élményforgataga, az edzőpályákon az atlétika hazai és nemzetközi szuperhősei elkezdték az edzéseket, a hatalmas érdeklődésre való tekintettel megnyílt a vb belvárosi jegyirodája, kedd este pedig a Nemzetközi Atlétikai Szövetség is megtartotta azt a díszvacsorát, ami szimbolikusan is jelezte: Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye elkezdődött.

Folyamatosan érkeznek a sportolók és edzőik Magyarországra. Már több mint 1500 versenyző, edző és csapattag foglalta el a szálláshelyeiket és hamarosan a Nemzeti Atlétikai Központot is birtokba veszik az atlétikai vb szuperhősei. Zajlanak az edzések a vb hivatalos edzőpályáin, a Testnevelési Egyetemen, a Honvéd Tüzér utcai pályáján és a Nemzeti Atlétikai Központ bemelegítőpályáján, hogy a több mint 200 ország, több mint 2100 sportolóját számláló mezőnyben életük formájában álljanak rajthoz a versenyzők a világ idei legnagyobb sporteseményén.

atletikai vb
Forrás: Zsigmond László
"A startpisztoly eldördült, ezek már sporttörténelmi napok. Büszkeség, egyben óriási felelősség is alakítóként részt venni hazánk történetének legnagyobb sporteseményén. Megmutathatjuk a világnak magunkat, a magyarok legendás sportszeretetét. Úgy látom, három nappal a versenyek megkezdése előtt, hogy a szervezőbizottság mindent előkészített, jól állunk."
monda Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, a budapesti atlétikai világbajnokság kormánybiztosa

Budapest atlétika lázban ég, amit nem csak a vb ruhába öltöztetett helyszínek, de az augusztus 15-től az Erzsébet téren működő szurkolói zóna is jelez, ahol már a nyitónapon hatalmas érdeklődés volt, hogy mindenki kipróbálhassa a különböző, atlétikával kapcsolatos játékokat és eszközöket.

A belvárosi helyszínt gyerekek és érdeklődők gyűrűjében kedden a világbajnokság kabalafigurája, Youhuu nyitotta meg, hogy augusztus 27-ig fogadja a látogatókat - érdeklődőket, sportbarátokat, vagy azokat, akik egészen egyszerűen nem akarnak kimaradni az élményből, és részesei akarnak lenni annak a csodának, amit minden idők legnagyobb magyar sporteseménye jelent.

Youhuu az Erzsébet téren is jött, látott és győzött: bárhol, bármikor jelenik meg a városban, azonnal belopja magát a gyerekek és a felnőttek szívébe. A racka mostantól ráadásul valóban mindenkié: a kabalafigura kicsinyített változata már kapható a vb ajándék üzletében. Ugyancsak elérhetőek a jegyek Budapest több pontján, például az Erzsébet téri szurkolói zónában, illetve a világbajnokság idején a Nemzeti Atlétikai Központ főbejáratánál elhelyezett jegypénztárakban.

Az első versenyekig ugyan még 3 napot várni kell, a vb forgatag azonban már elkezdődött. Ezt jelezte az a díszvacsora is, amelyen a Nemzetközi Atlétikai Szövetség-, a magyar és nemzetközi sportdiplomácia-, és a vb szervezőbizottságának vezetői vettek részt.

"Hatalmas megerősítést jelent számunkra az utolsó napok hajrájában az a sok pozitív visszajelzés, amit az atlétikai vb-re érkező sportolóktól, újságíróktól és a nemzetközi szövetség munkatársaitól kapunk. Legalább ennyire fontos a közönség érdeklődése, hogy már az első nap megtelt érdeklődőkkel az Erzsébet téri szurkolói zóna és hogy továbbra is nagyon sokan vesznek jegyet a vb-re "
mondta Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója
Forrás: Zsigmond László

Az atlétikai világbajnokság augusztus 19. és 27. között lesz Budapesten. Jegyek a Nemzeti Atlétikai Központban zajló programokra elérhetők a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu oldalon.

atletika
Forrás: Zsigmond László