Borítókép: Ki mentett meg kit? Villámgyors kutya fogadta örökbe az atlétát

Ki mentett meg kit? Villámgyors kutya fogadta örökbe az atlétát

Stephanie Pezzullo egész élete megváltozott azon a szeles floridai napon.

Mekkora esély van arra, hogy egy kutya megtalálja Ocala egyik leggyorsabb futóját? Stephanie Pezzullo éppen a bemelegítését végezte Floridában, mikor odament hozzá a barátságos négylábú. A jövevény lefeküdt a földre, aztán követni kezdte Pezzullót, aki kemény tempót diktált. A kutya végig tartotta a lépést, majd a kocsiig követte a futót.

Nem volt szívem ott hagyni, egyből elmentem egy menhelyre vele. Ott sajnos nem tudták fogadni, úgyhogy haza kellett vinnem. Nem tudtam volna ott hagyni a hidegben az utcán.

Pezzullónak másnap 22,5 kilométeres tempós futás volt a programjában, és úgy döntött, viszi magával újdonsült barátját is. A páros két hónapja elválaszthatatlan, szinte mindig együtt róják a kilométereket.

Elképesztő, mennyire tud motiválni. Korábban volt, hogy két napot is kihagytam egy héten, de mióta megvan, azóta bármikor tudnék futni vele egy jót.

A kutya iránti szeretet Pezzullo fejlődésére is hatással volt, az ebbel a korábbi heti 65-80 kilométer helyett már 100 körül teljesít az ocalai sportoló. A fiatal nő a Naples Half Marathonon is rajthoz állt, ráadásul második helyen ért be. A célban újdonsült barátja, Santos várta, majd kiugrott a bőréből. Pezzullo azóta már a Vermont City Marathonra gyúr, edzőpartnert már biztosan nem kell keresnie.