Borítókép: Hogyhogy nincsen futónő emoji?

Hogyhogy nincsen futónő emoji?

Veletek is előfordult már, hogy szerettetek volna női futót ábrázoló emojit alkalmazni, és észrevettétek, hogy csak fiú van? Ez azonban nem lesz mindig így.


Molly Huddle-nek nem sok szabad ideje van (most nyert meg összesen négy Track&Field bajnokságot alig több, mint egy hónap alatt, és ha minden jól megy, november 7-én Virginiában behúzza az ötödiket is). Ezt a kevés időt azonban nem rest arra szánni, hogy kiharcolja: készüljön női futót ábázoló emoji is.
"Egy volt gimnáziumi osztálytársammal, aki szintén sportoló, sokat sms-ezünk, és ezek az sms-ek tele vannak mindenféle emoji-val. Ő fogalmazta meg először, hogy nagy szükésg lenne egy futónő emojira is" – számol be Huddle a Runner's Worldnek.
Huddle nemrég értesült róla, hogy a standard emoji menübe most került fel a sajt, a taco és az unikornis is, úgyhogy elhatározta, hogy utánanéz, mit tehet az ügy érdekében. Így keveredett az Unicode Consortium weboldalára. "A folyamat némileg bonyolultabb, mint hittem – meséli. – Menet közben jobbnak láttam, ha választok magam mellé egy társat is, így megkértem Róisín McGettigan-Dumas-t, edzőtársamat és barátnőmet, hogy álljon az ügy mellé." Az ő férje, Myles Dumas tervezte meg a figurát, amit aztán Huddle elküldött az Unicode Consortium jóváhagyására. Eddig nem jött válasz.
"Piszlicsáré ügynek tűnik, de ha jobban belegondolunk, a női egyenjogúságról van szó. Szóval részemről a kérés komoly, és szeretném, ha történne valami – mondta Huddle. – Jó lenne egy jó kis emoji."