Borítókép: Bemutatkozik új szerzőnk, Papp Kriszta

Bemutatkozik új szerzőnk, Papp Kriszta

Papp Kriszta vagyok, hosszútávfutó, sok-sok éve léptem be a profi világba. Megtapasztaltam kétszer az Olimpia hangulatát. Most Rio kapujában állok. Még fél év és ott fogunk toporogni a rajtvonalnál, felfokozott érzelmi állapotban. De ez egy másik történet.


Az egyik legfontosabb pontja az életemnek, hogy mi tett profi sportolóvá. A válasz egyszerű: a döntés, hogy szívvel-lélekkel ezt akarom csinálni. Felvállalva minden nehézségét. Bár ezt csak kívülről tudom, hogy nehéz lehet, nekem annyira fel sem tűnik. Állítólag tehetségem is van hozzá, én azonban úgy nőttem föl, hogy a munkában higgyek, nem foglalkoztam azzal, ki minek tart.
Rengeteg versenyt futottam. Voltam magasan és voltam mélyen. Vannak jó és rossz napjaim és bizony el szoktam fáradni. Amikor megkérdezik, miért szerettem bele a futásba, gyakran érzem úgy, nem én voltam az, aki kiválasztotta a futást, hanem a futás talált meg engem.
Az élsport nem jelenti azt, hogy gép vagyok. Nem robot módjára falom a napokat és edzéseket egymás után. (na jó, hajlamos vagyok rá) Emberből vagyok,(sokak szerint UFO, de bizton állíthatom, ez nem igaz) aki sírni tud egy elrontott verseny miatt vagy épp bosszankodik rajta. Van, hogy nem a jó út felé indulok el vagy kerülőt teszek. De mindig célba érek. :D
Ki vagyok én? Egy lány Verpelétről, aki…...most a Runner’s World “hasábjain” hasít és reméli, hasznos információkat adhat át nektek.