Borítókép: Állj rajthoz - a Generali segít!

Állj rajthoz - a Generali segít!

Forrás: getty images
Az “Állj rajthoz, mi segítünk” pályázattal szervezetenként akár százötvenezer forint értékű támogatáshoz juthatnak amatőr futók. A Generali a Biztonságért Alapítvány várja az amatőr szabadidősport-egyesületek, diáksport-szervezetek, oktatási intézmények jelentkezését.

Itt a tavasz, egyre több helyen kerülnek elő a futócipők. Az amatőr futók is sokszor egy versenyen való részvételből merítenek erőt, motivációt a legyűrendő kilométerekhez. Hiába a tartják sokan a futást az egyik legolcsóbb sportnak, a versenyek nevezési díjai mégis gátjai lehetnek a csapatban futás és a célba érkezés euforikus érzésének.

A Generali a Biztonságért Alapítvány új kezdeményézésével ezért most ezen szeretne segíteni: egyesületbe szerveződött amatőr futók nevezési díjait vállalja át.

“A Generali a Biztonságért Alapítvány kiemelt célja az egészségmegőrzés, az egészséges életmód, a diák- és szabadidősport támogatása. 2017-ben alapítványunk a tömegsportok közül az amatőr futást kívánja ösztönözni”
mondta Horváth Gergely, az alapítvány kuratóriumának tagja.

Egészségmegőrzés, stresszűzés, súlykontroll, önmagunknak állított célok teljesítése -a futás sokaknak jelent sokat, sokféleképpen. Közösségben futni pedig még ennél is több: plusz motivációt adhat, hasznos tanácsokat kaphatsz és erőt meríthettek egymásból. A legjobb az egészben pedig mégiscsak az, mikor együtt lehet rajtvonalhoz állni és egymást bátorítani a célvonal felé.

“Szeretnénk, hogy minél többen megtapasztalhassák ezt az élményt. A Generali a Biztonságért Alapítvány kiemelt célja az egészségmegőrzés, az egészséges életmód, a diák- és szabadidősport támogatása. 2017-ben a tömegsportok közül ezért az amatőr futást kívánja ösztönözni, futóeseményeken való részvétel támogatásával”
mondja Olt Boglárka, az Alapítvány képviselője.

A pályázás pontos menetéről, feltételeiről az alapitvany.generali.hu/fuss oldalon olvashatsz és nevezni is itt tudsz.