Igazi kihívás, hat lábra tervezve!

A Hard Dog Race egy extrém akadálypályás futóverseny, amelyet kutya és gazdája együtt teljesíthetnek.

A Hard Dog Race egy extrém akadálypályás futóverseny, amelyet kutya és gazdája együtt teljesíthetnek.

Kép

Akik itt elindulnak, azoknak sárral, vízzel, homokkal lejtőkkel és emelkedőkkel kell megküzdeniük, mindezt együtt vállvetve kutyájukkal, hiszen a páros mindkét tagjának mind a 16 akadályt le kell küzdenie 6 km-en keresztül.

A Hard Dog Race ötletgazdája Púza András volt katona, kutyavezető tűzszerész, akit többek között az Afganisztánban eltöltött idők is inspiráltak a verseny létrehozásában. Ígéri azonban, hogy bár nem könnyű a Hard Dog Race, de sem a kutyának, sem a gazdinak nincs szüksége speciális előképzettségre. A pályát bárki tudja teljesíteni, aki szeret futni. Nincs szintidő, és fajta megkötés sincs, a kis házi kedvenc és a kiképzett munkakutya is indulhat. Annak érdekében, hogy a biztonság és az élmény is maximális legyen, az akadályok megtervezésében építési szakember és munkakutyázásban jártas lelkes szakértő csapat is részt vett.Hazánkban minden negyedik háztartásban élnek kutyák, és a kutyatartók fele családtagnak, barátnak tekinti négylábú társát. Ennek a barátságnak megünneplésére született a Hard Dog Race, ami egy igazi kutyás ünnep, ahol a kutyus és gazdája együtt mérettetheti meg magát, osztozva a sikeren is a célba érés után, aminek az öröme feledtet minden nehézséget. Tehát kutyakemény, de büszkeséggel teli nap lesz!

A Hard Dog Race azonban nem csak az extrém versenyről szól, hanem a felelősségteljes kutyatartásról is, ezért egyben örökbefogadó nap is. Az Ebárvaház önkénteseinek segítségével örökbe fogadható kutyusok is részt vesznek majd az eseményen. A verseny megálmodója hiszi, hogy a helyes kutyatartási kultúra fejlődésével és elterjedésével kevesebb állat kerül menhelyekre. Ezért olyan programok is lesznek, amelyen a versenyzők és kísérőik, vagy a pusztán érdeklődő látogatók hasznos ismeretekkel gazdagodhatnak. Az ismeretterjesztő beszélgetések mellett kutyás bemutatók és orvosi, élelmezési szaktanácsadás is várja a látogatókat.

Részletek:

  • Időpont: 2016. október 1.
  • Helyszín: Piliscsév, Motocross pálya
  • Nevezési lehetőség és további információ a www.harddograce.hu oldalon.
Hogyan kezeld, ha a párod egyáltalán nem támogat a futásban?

Régebben mindig arról álmodoztam, hogy a pasimmal együtt futunk, mert annyi ilyen példát láttam magam előtt, és nem bírtam belenyugodni, hogy ő inkább az olyan szórakoztatóbbnak mondható sportokat szereti, mint a foci vagy a tenisz, és esze ágában sincs 5-6km-nál többet lefutni.

Az apuka 4 éves kislányával döntött maratoni rekordot

Calum Neff 11 hónapos kislányával februárban már megdöntötte a babakocsis félmaraton rekordját, most viszont a maratonra pályázott.

6 ok, amiért az edzés a legjobb hangulatjavító

A futás pozitívumat nem győzzük sorolni. Itt egy újabb lista arról, hogyan javíthat a hangulatodon.

5 dolog, amiben hasonlít a sport és az élet

A mozgás akár az élet metaforája is lehetne. A következő tények is ezt bizonyítják:

6 dolog, amiben a futás enyhén szólva megváltoztatta az életemet

Bár mindig sportoltam, a futás kifejezetten meghatározó darabja azoknak a mozgásformáknak, amiket eddig űztem. Nem csak a mindennapjaimra, de átfogóan az életemre is hatalmas hatással van. Most elmondom, miben!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft