Kropkó Péter több mint 10 év után újra rajthoz áll az Ironmanen

Idén számos profi versenyző nevezett a harmadik budapesti IRONMAN 70.3 versenyre, ahol több mint tíz év kihagyás után Kropkó Péter 51-szeres IRONMAN is újra rajtvonalhoz áll. A 70.3-as versenyre az összes hely elkelt közel 2000 nevezéssel, az olimpiai távú 5i50 Budapest versenyre pedig rekordszámú, 650 nevezés érkezett.

Idén számos profi versenyző nevezett a harmadik budapesti IRONMAN 70.3 versenyre, ahol több mint tíz év kihagyás után Kropkó Péter 51-szeres IRONMAN is újra rajtvonalhoz áll. A 70.3-as versenyre az összes hely elkelt közel 2000 nevezéssel, az olimpiai távú 5i50 Budapest versenyre pedig rekordszámú, 650 nevezés érkezett.

Alexander Vinokurovval, Ivan Rañával és Bred Kahlefeldttel versenyezhet az a közel 2000 IRONMAN 70.3 Budapest résztvevő, aki a szombati versenyre nevezett. A magyar versenyzők sorában a hazai triatlon legenda, Kropkó Péter, 51-szeres IRONMAN is nekivág a távok teljesítésének, több mint 10 év kihagyás után. „Ez lesz eddigi pályafutásom egyik legkülönlegesebb versenye: együtt versenyzek majd azokkal, akiket egész évben segítettem a felkészülésben, és nem utolsó sorban azért, mert Budapesten sosem álltam még rajthoz” – mondta Kropkó Péter, az IRONMAN 70.3 Budapest sportszakmai vezetője.

Idén is rengetegen neveztek már előzetesen a versenyekre. Az IRONMAN 70.3 Budapest és kísérő eseményei nemcsak a sport szempontjából fontosak, hanem turisztikailag is jelentős hétvége elé néz a főváros. A résztvevők átlagosan, a velük érkező néhány fős családi és baráti szurkolótáborral együtt 4,5 vendégéjszakát töltenek el Budapesten. „Budapest fantasztikus adottságokkal rendelkezik mint főváros és mint sporthelyszín, ezt mutatja az elmúlt három év IRONMAN tapasztalata is. Biztos vagyok benne, hogy városunk nemcsak a triatlonban képes különlegeset nyújtani a sport szerelmeseinek, hanem akár egy olimpia idején is” – tette hozzá Kropkó Péter.

A világszínvonalú eseményen Budapest történelmi szépségű helyszínein halad át a kerékpár- és a futópálya, az úszásnak pedig a Lágymányosi-öböl ad majd otthont. Idén is lesz lehetőség az IRONMAN 70.3 Budapest és az 5i50 Budapest versenyek mellett további sporteseményeken is részt venni: pénteken rendezik a gyerekek versenyét, az E.ON IRONKIDS-t, szombat éjjel tartják a BEFiTRUN futást, vasárnap pedig az IRONGIRL női futóverseny résztvevői állhatnak rajthoz a Kopaszi-gáton.

Itt az ősz, de ne hagyd abba…

Vajon hová tűntek a margitszigeti futók? Vajon miért néptelenedik el a főváros egyik legkedveltebb futóhelye az ősz beálltával?

3 mítosz a futásról, amit már ideje elfelejteni

„Futsz? De az nem rossz a térdednek?” Mindannyian hallottuk már a kérdést nem futó barátainktól. Vágj vissza nekik!

Ezért veszek ki egy kis szabadságot a futásból

Na jó: szögezzük le, hogy ez a szabadság nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem is futok, hanem azt, hogy egy verseny után kevesebbet, rövidebben futok, és akkor amikor én akarom!

6 érdekes és aranyos tény a kutyás futásról

Kutya egy világ ez - mi pedig itt és így futunk a legjobb négylábú barátainkkal.

Így szenved az agyad, amikor nem futsz

Ki kell hagynod néhány hetet? Részvétünk. Sajnos az agyad sem lesz hálás érte.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft