Borítókép: Kropkó Péter több mint 10 év után újra rajthoz áll az Ironmanen

Kropkó Péter több mint 10 év után újra rajthoz áll az Ironmanen

Idén számos profi versenyző nevezett a harmadik budapesti IRONMAN 70.3 versenyre, ahol több mint tíz év kihagyás után Kropkó Péter 51-szeres IRONMAN is újra rajtvonalhoz áll. A 70.3-as versenyre az összes hely elkelt közel 2000 nevezéssel, az olimpiai távú 5i50 Budapest versenyre pedig rekordszámú, 650 nevezés érkezett.

Alexander Vinokurovval, Ivan Rañával és Bred Kahlefeldttel versenyezhet az a közel 2000 IRONMAN 70.3 Budapest résztvevő, aki a szombati versenyre nevezett. A magyar versenyzők sorában a hazai triatlon legenda, Kropkó Péter, 51-szeres IRONMAN is nekivág a távok teljesítésének, több mint 10 év kihagyás után. „Ez lesz eddigi pályafutásom egyik legkülönlegesebb versenye: együtt versenyzek majd azokkal, akiket egész évben segítettem a felkészülésben, és nem utolsó sorban azért, mert Budapesten sosem álltam még rajthoz” – mondta Kropkó Péter, az IRONMAN 70.3 Budapest sportszakmai vezetője.

Idén is rengetegen neveztek már előzetesen a versenyekre. Az IRONMAN 70.3 Budapest és kísérő eseményei nemcsak a sport szempontjából fontosak, hanem turisztikailag is jelentős hétvége elé néz a főváros. A résztvevők átlagosan, a velük érkező néhány fős családi és baráti szurkolótáborral együtt 4,5 vendégéjszakát töltenek el Budapesten. „Budapest fantasztikus adottságokkal rendelkezik mint főváros és mint sporthelyszín, ezt mutatja az elmúlt három év IRONMAN tapasztalata is. Biztos vagyok benne, hogy városunk nemcsak a triatlonban képes különlegeset nyújtani a sport szerelmeseinek, hanem akár egy olimpia idején is” – tette hozzá Kropkó Péter.

A világszínvonalú eseményen Budapest történelmi szépségű helyszínein halad át a kerékpár- és a futópálya, az úszásnak pedig a Lágymányosi-öböl ad majd otthont. Idén is lesz lehetőség az IRONMAN 70.3 Budapest és az 5i50 Budapest versenyek mellett további sporteseményeken is részt venni: pénteken rendezik a gyerekek versenyét, az E.ON IRONKIDS-t, szombat éjjel tartják a BEFiTRUN futást, vasárnap pedig az IRONGIRL női futóverseny résztvevői állhatnak rajthoz a Kopaszi-gáton.