Ez történik a testeddel, ha minden egyes nap nyújtasz

A nyújtás fontos. De hajlamos vagy kihagyni, ha már végeztél a futással. Pedig érdemes inkább máshonnan elvenned egy kis időt, hogy nyújts. El is mondjuk, miért.

A nyújtás fontos. De hajlamos vagy kihagyni, ha már végeztél a futással. Pedig érdemes inkább máshonnan elvenned egy kis időt, hogy nyújts. El is mondjuk, miért.

1. Csökken az esélyed a sérülésre

Ha bemelegítés közben dinamikus nyújtásokat végzel (vigyázz, ez nem egyenlő a futás után végzett nyújtógyakorlatokkal!), sokkal kisebb az esély arra, hogy lesérülj.

2. Csökken a vércukorszinted

Egy 2011-es kutatás bizonyította, hogy a cukors ital elfogyasztása után végzett 40-peces nyújtás hatására csökken a vércukorszinted.

3. Kevésbé leszel stresszes

Beállt a hátad? A válladi a füleidhez érnek? A nyújtás segíthet csökkenti a stresszt - fizikálisan és mentálisan is, hiszen nyugtatja a feszült izmokat.

A cikk folytatását itt találod.

Akkor is edzened kellene, ha nincs kedved?

Minden sportoló ember életében eljön a pont, amikor a háta közepére sem kívánja a mozgást. Egy új kutatás szerint viszont pontosan ilyenkor nem érdemes kihagynod a sportolást!

Az 5 legkönnyebb gyakorlat hasizomra

A core izmok erősítik és stabilizálják a gerinced és medencéd, ezért az első lépés ezeknek az izmoknak az erősítése, ha golyóálló testre vágysz.

Tedd helyre a kapcsolatodat a kajával!

Előfordult már, hogy diétáztál, és szerettél volna megszabadulni pár kilótól? Vagy másokhoz hasonlítgattad a tested? Ha igen, olvass tovább!

NO POST NO RUN

No post no run - mondják futóberkeken belül viccesen, vagyis, ha nem posztolsz a futásodról – például fotót – akkor az a futás nem is számít. Lássuk hát, melyek a jó futós fotók alapjai.

Hol kapható a Fuss&Főzz könyv?

Nem tudtad még beszerezni a Fuss&Főzz című könyvünket?

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft