Fél év múlva ismét SPAR Budapest Maraton Fesztivál!

Kevesebb mint 150 nap és újra együtt futhatunk Budapest legszebb panorámát nyújtó útvonalán. Október második hétvégéjén, 8-án és 9-én lesz a 31. SPAR Budapest Maraton Fesztivál.

Kevesebb mint 150 nap és újra együtt futhatunk Budapest legszebb panorámát nyújtó útvonalán. Október második hétvégéjén, 8-án és 9-én lesz a 31. SPAR Budapest Maraton Fesztivál.

Tavaly minden korábbi nevezési rekordot megdöntve 27.860 futó állt rajthoz a maratonon a világ 80 országából és az ország 910 településéről. Már az első nap is valódi fesztivál hangulatban telt: több mint 10.600 nevezőt regisztráltak, s az öt számban hétszer szólalt meg a rajtduda. Annak érdekében, hogy idén is legalább ennyien legyünk, úgy állítsd össze az edzéstervedet, hogy október elejére csúcsformában légy, akár a kisebb távokra!

A SPAR Budapest Maraton Fesztivál elérte azt, ami minden sportág számára elismerés: valódi ünneppé vált! Idén tíz különböző versenyszám közül lehet választani a klasszikus maratontól a családi futásig.

Akkor is ott a helyed a SPAR Maratonon, ha még nem állsz készen a történelmi táv teljesítésére. 600 métertől 30 kilométerig terjedő versenyszámokban is lehet nevezni, és az egyéni versenyek mellett idén is lesz lehetőség váltófutásra: a négyfős csapatok tagjai a tervek szerint 11,6 - 12,1 - 7,1 - 11,4 kilométeres etapokon osztozhatnak.

A SPAR csapatát erősíti idén is a magyar Forrest Gumpként ismert Iváncsics Zsolt, a SPAR jótékonysági maratonfutója, aki a Kossuth Lajos Gyermekotthon lakóinak igyekszik támogatást szerezni. Zsolt tavaly októberben 20-20 kilométeren keresztül tolt - futás közben - egy speciálisan átalakított bevásárló kocsiban egy-egy gyermeket, akik számára már gyűjtött korábban. Az utolsó két kilométeren viszont mindhármukat végigtolta, így négyen érkeztek a célba, hatalmas élményt szervezve ezzel a gyermekeknek. A SPAR standján eközben folyamatosan gyűjtötték az otthon kis lakói számára a megunt plüss játékokat-.

Akik először vágnának neki a hosszabb távoknak, azoknak jó hír, hogy folyamatosan lehet feliratkozni a "Futó leszek" nevű, kezdőknek szóló programra. Ha még nem futottál sosem, őszig biztosan megjön a kedved!

További információkat a SPAR Budapest Maraton Fesztiválról itt találsz!

Mire jó a chia mag?

Ha nem ismered, itt az ideje beépítened az étrendedbe! Miért? Elmondjuk.

3 tipp - így fuss esőben

Nem kell félned az esőben futástól. Elég, ha pár dologra figyelsz, hogy ne foghasson ki rajtad az időjárás.

Edzés előtti snackek a kirobbanó enerigáért

Dobd össsze ezeket, hogy több energiád legyen!

Így hat az étcsoki a teljesítményedre

A rövidebb távokhoz remek társ az étcsoki. El is mondjuk, miért.

Térképre fel!

Az okos órák és az okos alkalmazások térhódításával nemcsak futni lehet, hanem csomó érdekes információt nyerhetünk ki a futásainkkal kapcsolatban. Lássuk, melyek ezek!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft