Borítókép: Fél év múlva ismét SPAR Budapest Maraton Fesztivál!

Fél év múlva ismét SPAR Budapest Maraton Fesztivál!

Kevesebb mint 150 nap és újra együtt futhatunk Budapest legszebb panorámát nyújtó útvonalán. Október második hétvégéjén, 8-án és 9-én lesz a 31. SPAR Budapest Maraton Fesztivál.

Tavaly minden korábbi nevezési rekordot megdöntve 27.860 futó állt rajthoz a maratonon a világ 80 országából és az ország 910 településéről. Már az első nap is valódi fesztivál hangulatban telt: több mint 10.600 nevezőt regisztráltak, s az öt számban hétszer szólalt meg a rajtduda. Annak érdekében, hogy idén is legalább ennyien legyünk, úgy állítsd össze az edzéstervedet, hogy október elejére csúcsformában légy, akár a kisebb távokra!

A SPAR Budapest Maraton Fesztivál elérte azt, ami minden sportág számára elismerés: valódi ünneppé vált! Idén tíz különböző versenyszám közül lehet választani a klasszikus maratontól a családi futásig.

Akkor is ott a helyed a SPAR Maratonon, ha még nem állsz készen a történelmi táv teljesítésére. 600 métertől 30 kilométerig terjedő versenyszámokban is lehet nevezni, és az egyéni versenyek mellett idén is lesz lehetőség váltófutásra: a négyfős csapatok tagjai a tervek szerint 11,6 - 12,1 - 7,1 - 11,4 kilométeres etapokon osztozhatnak.

A SPAR csapatát erősíti idén is a magyar Forrest Gumpként ismert Iváncsics Zsolt, a SPAR jótékonysági maratonfutója, aki a Kossuth Lajos Gyermekotthon lakóinak igyekszik támogatást szerezni. Zsolt tavaly októberben 20-20 kilométeren keresztül tolt - futás közben - egy speciálisan átalakított bevásárló kocsiban egy-egy gyermeket, akik számára már gyűjtött korábban. Az utolsó két kilométeren viszont mindhármukat végigtolta, így négyen érkeztek a célba, hatalmas élményt szervezve ezzel a gyermekeknek. A SPAR standján eközben folyamatosan gyűjtötték az otthon kis lakói számára a megunt plüss játékokat-.

Akik először vágnának neki a hosszabb távoknak, azoknak jó hír, hogy folyamatosan lehet feliratkozni a "Futó leszek" nevű, kezdőknek szóló programra. Ha még nem futottál sosem, őszig biztosan megjön a kedved!

További információkat a SPAR Budapest Maraton Fesztiválról itt találsz!