Fél év múlva ismét SPAR Budapest Maraton Fesztivál!

Kevesebb mint 150 nap és újra együtt futhatunk Budapest legszebb panorámát nyújtó útvonalán. Október második hétvégéjén, 8-án és 9-én lesz a 31. SPAR Budapest Maraton Fesztivál.

Kevesebb mint 150 nap és újra együtt futhatunk Budapest legszebb panorámát nyújtó útvonalán. Október második hétvégéjén, 8-án és 9-én lesz a 31. SPAR Budapest Maraton Fesztivál.

Tavaly minden korábbi nevezési rekordot megdöntve 27.860 futó állt rajthoz a maratonon a világ 80 országából és az ország 910 településéről. Már az első nap is valódi fesztivál hangulatban telt: több mint 10.600 nevezőt regisztráltak, s az öt számban hétszer szólalt meg a rajtduda. Annak érdekében, hogy idén is legalább ennyien legyünk, úgy állítsd össze az edzéstervedet, hogy október elejére csúcsformában légy, akár a kisebb távokra!

A SPAR Budapest Maraton Fesztivál elérte azt, ami minden sportág számára elismerés: valódi ünneppé vált! Idén tíz különböző versenyszám közül lehet választani a klasszikus maratontól a családi futásig.

Akkor is ott a helyed a SPAR Maratonon, ha még nem állsz készen a történelmi táv teljesítésére. 600 métertől 30 kilométerig terjedő versenyszámokban is lehet nevezni, és az egyéni versenyek mellett idén is lesz lehetőség váltófutásra: a négyfős csapatok tagjai a tervek szerint 11,6 - 12,1 - 7,1 - 11,4 kilométeres etapokon osztozhatnak.

A SPAR csapatát erősíti idén is a magyar Forrest Gumpként ismert Iváncsics Zsolt, a SPAR jótékonysági maratonfutója, aki a Kossuth Lajos Gyermekotthon lakóinak igyekszik támogatást szerezni. Zsolt tavaly októberben 20-20 kilométeren keresztül tolt - futás közben - egy speciálisan átalakított bevásárló kocsiban egy-egy gyermeket, akik számára már gyűjtött korábban. Az utolsó két kilométeren viszont mindhármukat végigtolta, így négyen érkeztek a célba, hatalmas élményt szervezve ezzel a gyermekeknek. A SPAR standján eközben folyamatosan gyűjtötték az otthon kis lakói számára a megunt plüss játékokat-.

Akik először vágnának neki a hosszabb távoknak, azoknak jó hír, hogy folyamatosan lehet feliratkozni a "Futó leszek" nevű, kezdőknek szóló programra. Ha még nem futottál sosem, őszig biztosan megjön a kedved!

További információkat a SPAR Budapest Maraton Fesztiválról itt találsz!

4 tipp - erre figyelj, ha esőben futsz

Ha a természet megtréfál és a versenyed napján hatalmas esővel köszönt, fogadd meg a következő tanácsokat.

Tízperces gyalogló edzésterv, amit ebédidőben is elvégezhetsz

Van olyan, hogy nincs kedved normálisan edzeni, pedig nagyon szükséged lenne a mozgásra. Vagy éppen most lábadozol egy sérülésből, és csak szoktatnod kell a testedet ahhoz, hogy újra elkezdesz sportolni. Bármelyik is igaz rád, az alábbi tízperces edzésterv neked szól!

Játssz a társaddal futás közben!

Amerikában van egy játék, „Would you rather” a neve, melynek lényege, hogy a kérdésben feltett két opció közül kell kiválasztani azt, amelyik szimpatikusabb.

Az ünnepek alatt fuss kevesebbet, figyelj a családra jobban!

Mindjárt itt a karácsony. Az ősz elrepült és már talán kezdetét is vette a nagy hajtás.

Tíz furcsa tény a futókról

Különös fajta a futó, az biztos. Sebtapaszt teszünk a mellbimbónkra, nyíltan beszélünk arról, sikerült-e már aznap wc-re mennünk, és önszántunkból kimegyünk a hőségbe vagy a fagyba, hogy fussunk egy csomó kilométert.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft