Fél év múlva ismét SPAR Budapest Maraton Fesztivál!

Kevesebb mint 150 nap és újra együtt futhatunk Budapest legszebb panorámát nyújtó útvonalán. Október második hétvégéjén, 8-án és 9-én lesz a 31. SPAR Budapest Maraton Fesztivál.

Kevesebb mint 150 nap és újra együtt futhatunk Budapest legszebb panorámát nyújtó útvonalán. Október második hétvégéjén, 8-án és 9-én lesz a 31. SPAR Budapest Maraton Fesztivál.

Tavaly minden korábbi nevezési rekordot megdöntve 27.860 futó állt rajthoz a maratonon a világ 80 országából és az ország 910 településéről. Már az első nap is valódi fesztivál hangulatban telt: több mint 10.600 nevezőt regisztráltak, s az öt számban hétszer szólalt meg a rajtduda. Annak érdekében, hogy idén is legalább ennyien legyünk, úgy állítsd össze az edzéstervedet, hogy október elejére csúcsformában légy, akár a kisebb távokra!

A SPAR Budapest Maraton Fesztivál elérte azt, ami minden sportág számára elismerés: valódi ünneppé vált! Idén tíz különböző versenyszám közül lehet választani a klasszikus maratontól a családi futásig.

Akkor is ott a helyed a SPAR Maratonon, ha még nem állsz készen a történelmi táv teljesítésére. 600 métertől 30 kilométerig terjedő versenyszámokban is lehet nevezni, és az egyéni versenyek mellett idén is lesz lehetőség váltófutásra: a négyfős csapatok tagjai a tervek szerint 11,6 - 12,1 - 7,1 - 11,4 kilométeres etapokon osztozhatnak.

A SPAR csapatát erősíti idén is a magyar Forrest Gumpként ismert Iváncsics Zsolt, a SPAR jótékonysági maratonfutója, aki a Kossuth Lajos Gyermekotthon lakóinak igyekszik támogatást szerezni. Zsolt tavaly októberben 20-20 kilométeren keresztül tolt - futás közben - egy speciálisan átalakított bevásárló kocsiban egy-egy gyermeket, akik számára már gyűjtött korábban. Az utolsó két kilométeren viszont mindhármukat végigtolta, így négyen érkeztek a célba, hatalmas élményt szervezve ezzel a gyermekeknek. A SPAR standján eközben folyamatosan gyűjtötték az otthon kis lakói számára a megunt plüss játékokat-.

Akik először vágnának neki a hosszabb távoknak, azoknak jó hír, hogy folyamatosan lehet feliratkozni a "Futó leszek" nevű, kezdőknek szóló programra. Ha még nem futottál sosem, őszig biztosan megjön a kedved!

További információkat a SPAR Budapest Maraton Fesztiválról itt találsz!

Milyen telefonja legyen egy futónak?

Az aktuális telefonommal történt egy kis baleset. Leesett és pont nem volt rajta tok, így a széle megtört, az üvege meghasadt. Működik még, de 2 és fél év után így már biztosan elérkezett az idő a nyugdíjaztatására.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Szereted a kihívásokat? Fuss az év leghidegebb időszakában és légy részese egy nemzetközi versenynek!

Minden év januárjának és februárjának utolsó vasárnapján világszerte csatlakoznak a finn kezdeményezésű Yours Truly futáshoz.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft