5 étel, amitől óva intenek, mégis érdemes fogyasztanod
Nehéz eligazodni manapság az egészséges étkezés útvesztőiben, egyre bizonytalanabbak vagyunk azzal kapcsolatban, hogy mit lehet enni, és mit nem. Most megpróbálunk leszámolni az ételeket illető sztereotípiákkal, eloszlatjuk az öt leggyakoribb tévhitet.
1. Marhahús
A vörös húst általában nem ajánlják a magukat szakértőnek nevező emberek, pedig a legfrissebb kutatás szerint a marha mértékkel fogyasztva csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Ráadásul ezt a fajtát fogyasztva vasat, cinket és B-vitamint vihetünk be a szervezetünkbe, úgyhogy kis dózisban ártani biztos nem ártasz vele magadnak.
2. Szárnyasok
Gyakori tévhit az is, hogy a csirkének és a pulykának csak a színhúsát szabad fogyasztani. Nyugodtan edd meg a bőrét és a zsíros részeket is, ezek - a közhiedelemmel ellentétben - nem növelik szignifikánsan a kalóriabevitelt.
3. Tojás
Több vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, mint bármely más élelmiszer. A kolineszteráz nevezetű enzim ráadásul a leghatékonyabb zsírbontó, így erről sem érdemes lemondanod.
4. Sajt
Tele van proteinnel és kis mértékben fogyasztva is teltség érzetet kelt, dobj be pár trappistát a tuti testért.
5. Tejföl
A magas zsírtartalom miatt szokták lebeszélni az embert a magyarok kedvencéről. A természetes állati zsír azonban sokkal kevésbé kockázatos, mint a mesterségesen előállított verzió.
Nagy általánosságban a mértékletesség a kulcs, ne vonj meg magadtól semmit, inkább élvezd az életet.
Faljunk fel együtt a szemünkkel állati csajokat: