ultrafutás,közösségi futás,yours truly,hosszú futás

Hétvégén Yours Truly 50 / 25

Forrás: Getty Images
A Yours Truly egy nagy nemzetközi közösségi futás évtizedekkel ezelőtt kezdődött ötlete, amely Finnországból indult. A kapcsolódó eseményeket hagyományosan január és február utolsó hétvégéjén tartják világszerte.

De nem véletlenül ebben az időszakban van. Sötét van és hideg és különben is kinek van kedve ilyenkor versenyekre járni, illetve hosszút futni?!

Például azoknak a futóknak, akik elindulnak valamilyen Yours Truly eseményen, vagy csak saját maguk bárhol, bármikor lefutnak (lesétálnak!) 50 vagy 25 km-t a nap folyamán. A futást teljesen önállóan szokás mérni, tehát amolyan becsületbeli ügy, hogy valóban te fusd le. A táv akár két részletben is teljesíthető egy napon belül. A végén az adatok elküldhetők egy hazai eredménylistára, amelyből létezik nemzetközi is. Előbbiben látható, hogy hány magyar futó vett részt a Yours Truly közösségi futáson, utóbbiban pedig az, hogy például a hazai futók milyen arányban képviselték magukat.

Érdekes „játék”, amelyre számos eseményt szerveznek már itthon is országszerte. Ezek zömük közösségi szervezés, az indulás rajtuk ingyenes és van, ahol már az időmérés is megoldott.

További részletek minderről itt.