vízisport,futás

Keresztedzés nyárra: 4 vízisport, amitől jobb futóvá válsz

Forrás: getty images
Ha a nyári keresztedzésedet a vízben szeretnéd letudni, van néhány sportág, amiből választhatsz. Így összekötheted a kellemeset a hasznossal és lubickolás közben javíthatsz a futóteljesítményeden.

A négy legjobb vízisport futóknak:

1. SUP

Az állva evezés során aktivizálódnak a törzsizmaid, hiszen végig stablian kell magadat tartanod a deszkán. Emellett az alsó lábszárad izmai is keményen dolgoznak közben, ezért szuper erősítő edzés válhat a SUP-ozásból!

2. Úszás

Nem véletlen, hogy annyira sokan ajánlják keresztedzésnek, hiszen remek aktív regenerációs sport: nem terheli meg az ízületeket, olyan izmokat dolgoztat meg, amiket futás közben nem használsz, és aerob edzés lévén az állóképességeden is javíthatsz vele.

3. Kajakozás

Nem csak a karjaidat és vállaidat dolgoztatja meg, hanem a törzsizmaidat is, emellett javít a hátad alsó részének mobilitásán - ez azért is jó hír, mert sok futó küzd hátfájással. Annak ellenére, hogy a lábaidat nem mozgatod, mivel stabilizálod velük magadat, az alsótested izmai is keményen dolgoznak kajakozás közben.

4. Szörfözés

Talán ez a legextrémebb vízisport mind közül, viszont tény, hogy rengeteget fejleszt az állóképességeden és a felsőtestedet is erősíti, hiszen végig egyensúlyoznod kell, hogy a deszkán maradj.

Neked melyik a legszimpatikusabb?

Olvasnál még a témában?