open water tournament

Csobbanj! 3 úszóverseny, amit nem szabad kihagyni!

Forrás: OWT
Az Open Water Tournament egészen különleges rendezvénysorozat.

Három magyar tájegységen, három szabadtéri víz típusban kerül megrendezésre az első magyar nyíltvízi úszóbajnokság, az Open Water Tournament (OWT) 2020. július 11. és augusztus 20. között.

A három alkalomból álló rendezvénysorozat vár mindenkit, aki szeret úszni, kipróbálná magát két különböző távon, legyen amatőr, vagy profi. A versenyzőket csodás tájak és még csodásabb vizek várják az első évben, gyönyörködhetnek a balatonfűzfői öbölben, megmérettethetik magukat a gyékényesi tóban, végül hajrázhatnak a Körösben, keresztül a szarvasi belvároson. Itt az idő, hogy uszoda helyett tavainkat, folyóinkat is felfedezzük.

open water torunament
Forrás: OWT
“Végre a nyíltvízi úszás nem csak a profiknak szól! Több helyszínen kipróbálhatja magát az ember, hogy milyen napsütésben, esőben, vagy akár hullámokkal megküzdeni. Nagyon örülök, hogy ezt a rendezvénysorozatot és egy olyan sportágat népszerűsíthetek, ami az én életemet is döntően meghatározta.”
Risztov Éva, olimpiai bajnok
risztov éva
Forrás: OWT
“...mikor a barátaim nyaralásból hazatérnek, mindig arról mesélnek, hogy erre jártak, arra jártak... én mindig a vizekről mesélek, erre úsztam, arra úsztam! Ezt adja majd az OWT is!”
Verrasztó Evelyn, Európa-bajnok magyar úszó, olimpikon
verrasztó evelin
Forrás: OWT
  • Az OWT minden állomása két különböző távra épül; az amatőrök 2-3000 méteren, a kihívást keresők és hivatásos úszók 7-9000 méteren indulhatnak.
  • Verseny időpontok: Balaton - 07.11., Gyékényes - 08.01., Szarvas - 08.22.

És azt se feledjük, milyen menő érem jár a teljesítésért:

open water torunament
Forrás: OWT