triatlon, ultratriatlon, futás kecskével, biciklizés,

Az ultratriatlonista nő, aki különös edzőpartnerekkel fut

Forrás: Getty Images
Akik nem mások, mint nigériai törpe kecskék: gondolta volna bárki, hogy milyen klassz futópartnerek kerekedhetnek belőlük?

Shanda Hill ultratriatlonista tavaly novemberben lett az első kanadai nő, aki teljesítette a dupla deka triatlont (76 km úszás, 3600 km kerékpár, 844 km futás) Mexikóban. A sportolónő 2018-ban kapta az első kecskéjét, Yodát, akivel kezdetben egyáltalán nem tervezett közös futóedzéseket. Később Yoda testvére is Shandához került, aki a szabadtéri tartásból adódón egy puma áldozata lett. Ezt követően határozott úgy az extrém sportolónő, hogy biztonságosabb, ha házon belül tartja házi kedvencét.

Mivel napközben nem akarta bent hagyni az állatot, magával vitte, bárhová is ment. Kertrendezőként dolgozik nyaranta, ami kellő szabadságot adott mindkettejük számára. Amikor túrázni ment, szintén vele tartott Yoda, aki remekül bírta a sportos programokat. „Teljesen olyan, mint egy kutya, de ő nem ugat emberekre és nem kergeti a vadakat” – mesél Shanda különös edzőpartneréről.

Runner’s World 2020/03 (digitális verzió)

Runner’s World 2020/03 (digitális verzió)

Megjelent a Runner’s World nyári száma!

Kissé bizonytalan időket élünk a futás és sport terén is, kijárási korlátozás és elmaradt versenyek után belerobbantunk egyszer csak a nyárba, azt sem tudjuk, hogy vajon lesz-e ősszel versenyszezon vagy újra be kell zárkóznunk? A Runner’s World csapata optimistán gondolkodva olyan lapszámot állított össze, ami abban segít, hogy a jelen helyzetben kissé átalakult szokásaink közül megtaláld azokat a pozitívumokat, amiket érdemes tovább vinned a jövőben, és hogy csúcsformában készülhess fel az őszre testileg és mentálisan is!

595 Ft

Azóta öt kecskéje lett. A hosszú futásokra nem viszi magával őket, de ha terepen edz, a legvadabb útvonalon is megállják a helyüket. „A kecske egész nap képes menni. Ezt teszi akkor is, ha vadon él. Én pedig mindent megteszek azért, hogy aktívak maradjanak. Bármikor képesek lesprintelni engem és tízszer jobban másznak, mint én” – teszi még hozzá.

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

Hogy a kecskék valóban ideális edzőpartnerek-e egy ultra-állóképességű sportoló számára, nem tudjuk. Ám Shanda Hill a haszonállatokra nem jellemző szokatlan időtöltést talált ki szeretett kecskéi számára, akik láthatóan nem bánják, a sportolónőt pedig ez boldoggá teszi.