ultra,ultrafutás

Egy csodaszép ultra: Pompás királylepkék inspirálták az amerikai versenyt

Forrás: getty images
Egy, a futásért és a környezetért rajongó, amerikai nő úgy döntött, szervez egy 4200 km-es ultrafutó-eseményt, amit a pompás királylepkék vonulása inspirált.
ultrafutás,ultra,pompás királylepke
Forrás: RODNEY FUENTES
Carlotta James, a verseny ötletgazdája.

Néhány évvel ezelőtt Carlotta James éppen futni indult, amikor észrevette, mennyi pompás királylepke repked mellette. Kicsit jobban beleásta magát a témába és nem sokkal később pedig úgy döntött, szervez egy futóeseményt, hogy ezt a nem mindennapi élményt minél több futó meg tudja tapasztalni.

A pompás királylepkék minden ősszel majdnem 5000 kilométert tesznek meg, ez inspirálta a verseny útvonalát és távját is:

“Amikor megtudtam, hogy mennyit repülnek, egyből eszembe is jutott, hogy az utazásuk a kitartásról és reményről szól. Úgy gondoltam, sokkal jobban meg lehet őket érteni, ha az emberek is megteszik ezt a távot.”
mondta.
pompás királylepke,ultrafutás
Forrás: getty images
A lepkék majdnem 5000 kilométert tesznek meg minden ősszel.

Így született meg a Monarch Ultra: egy 4200 km-es ultrafutó-verseny, ami jövő év őszén kerül megrendezésre. Ontarióból egészen Mexikó középső részéig futnak az indulók, a pillangók útvonalán.

A versenyen egyébként nem lehet majd egyben teljesíteni a 4200 km-es távot, egyszerre maximum 100 km-t tehetnek meg az indulók. Az esemény 40-45 napon napon át tart majd a tervek szerint.

Carlotta szerint a rendezvény remekül be tudja bizonyítani, hogy ma már nincsenek határok, így az összetartozás és egység szimbóluma is lehet az ultrafutó-verseny.

Te elindulnál egy hasonló versenyen?

Olvasnál még a témában?