Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Újratervezés!

futás,újratervezés,járvány
Szakértőink

Csanya

Terepfutóként, versenyszervezőként és a Terepfutás.hu alapítójaként is ismerhettek. Sokak szerint egyszemélyes felelőse vagyok a versenyeimen rendszeresen ismétlődő esőnek, sárnak, kánikulának (ez természetesen alaptalan pletyka csupán). Másfél évtizedes terepfutó (és esőtáncos) múlttal várom kérdéseiteket. 

Frányó Eszter

A táplálkozásnak önmagában nincs teljesítményfokozó hatása, de ha nem megfelelően viszed be a tápanyagokat, azzal nagyban ronthatsz a teljesítményeden. Dietetikusként az a célom, hogy kihozzam belőled a maximumot, méghozzá olyan személyre szabott tanácsokkal és étrenddel, amiben nem hagyom figyelmen kívül azt sem, hogy mi a kedvenc ételed. Fordulj hozzám bizalommal.

Fülöp Tibor

Az edzőképzést és teljesítménydiagnosztika képzést Németországban végeztem. A LifeLike Egészségügyi és  Mozgásdiagnosztikai Központ sportlabor vezetőjeként elsősorban állóképességi sportolók sportágspecifikus teljesítménydiagnosztikájával, valamint személyre szabott edzéstervezéssel foglalkozom. A Testnevelési Egyetemen a kerékpáros edzőképzés szakvezetője, 2002 óta szaktárgyi oktatója vagyok. Szabadidőmben hegyivezetőként és barlangkutatóként tevékenykedem.

Gadányi Bálint

Pécsen végeztem testnevelő-edző szakon. Gyerekkorom óta sportolok. Több sportágat is versenyszerűen űztem. A leghosszabb időt atlétaként töltöttem el. Magasúgróból lettem középtávfutó, majd a hosszabb utcai versenyek kezdtek el érdekelni. 2009-ben egy komoly betegségből való felépülés melléktermékeként a triatlonban kerestem a megújulást. Azóta 9x teljesítettem az ironman távot. Legjobb maratoni időm: 2:54, a legjobb ironman időeredményem pedig: 9:48. 

Garas Attila

Triatlon és futóedző vagyok. Évek óta állóképességi sportolókkal foglalkozom, legyen az triatlonista, terepfutó, vagy éppen kerékpáros. Sporttudományos alapokon álló versenyfelkészítéseim középpontjában mindig a sportolóim és a céljaik állnak. Hiszem, hogy a felnőttkori sport, is űzhető magas szinten, optimális időkihasználással, egyensúlyban az élet más területeivel. Évek óta publikálok szakmai lapokban, és több tudományos kutatásban is részt veszek. Folyamatos önképzésemnek köszönhetően én voltam hazánk első IRONMAN licensszel rendelkező triatlonedzője, és két éve én írom a Balaton átúszás felkészítő edzéstervét is.  

Janota Zoltán 'Johnny'

A triatlon az életem fontos része több mint 26 éve. Ez idő alatt szerzett 13x ironman finisher-, 2x féltávú-, és 5x Somogy Megyei Duatlon Bajnoki címemmel rengeteg értékes tapasztalatot szereztem a fizikai és mentális felkészülésben. Kétdiplomás edzőként, Spinning- és TRX oktatóként segítem sok sportoló, vállalatvezető és átlagember minőségi sportolását, céljaik elérését itthon és külföldön. A BioTechUSA állóképességi szakértőjeként, cikkíróként és tesztelőjeként a táplálék-kiegészítők világában is igyekszem hatékony támogatást nyújtani mindenkinek.

Kiss Áron

Erőnléti edzőként hat sportág versenyzőivel foglalkozom egyéni- és csapatszinten egyaránt, a hobbisportolóktól a kétszeres olimpiai bajnokig. Négy éven keresztül dolgoztam egy labor szakmai vezetőjeként, ahol több száz sportoló felméréseit elemezve gyűjtöttem tapasztalatot döntően állóképességi sportokban.  Mindig is érdekelt, hogy milyen változtatásokkal nyújthat valaki jobb teljesítményt, vagyis melyek azok a tényezők, amelyek gátolhatják egy még jobb eredmény elérésében.  Aktív sportolóként a módszereket természetesen magamon is lelkesen tesztelem, legyen szó futásról, kerékpárról vagy általános erőnlétről. A futás több mint húsz éve része az edzéseimnek, elsősorban a 10km körüli versenytávokat kedvelem.  Az adidas Runners csapatával tapasztalatainkat felhasználva törekszünk arra, hogy edzéseinken minden résztvevő saját szintjén a legtöbbet profitálhassa, hatékonyan és egészségesen haladhasson tovább céljai felé.

Kis-Soós Zsanett

Hazánk legrégebbi egyesületének, a Magyar Athletikai Club tagjaként, többszörös korosztályos magyar bajnokként, válogatottként és amerikai egyetemi sportösztöndijasként a versenysportban szereztem meg a legfontosabbat, ami az futáshoz szükséges lehet: a tapasztalatot. A legjobb félmaratoni időm: 1:17, és erre nagyon büszke vagyok. Az edzősködés, és az amatőr futókkal való foglalkozás alapjait már a Margitszigeti Atlétikai Club, illetve a NIKE Futóklub keretein belül sajátítottam el. Amikor kamaszkoromban elkezdtem futni, sokan egyszerűen nem értették, hogy miért ragadok nap mint nap futócipőt. Mára szerencsére változott a világ, sokszor ugyanezek az emberek keresnek fel, hogy segitsek nekik a fejlődésben, továbblépésben. Hihetetlenül jó érzés, hogy aktív részese lehetek annak a folyamatnak, amikor az "unalmas, monoton, értelmetlennek" tartott futás lassan-lassan trenddé, menővé, divatossá válik.

Liebscher László

Liebscher László vagyok. Világéletemben a kihívások vonzottak, emiatt kezdtem el foglalkozni a pulzusvarianciával és a regenerációval. 4 éve foglalkozom napi szinten pulzusvariancia elemzéssel és (amatőr, félprofi és profi, elit) sportolók stressz-regenerációs profil- és életmód elemzésével. Én magam maratoni távokat futok, azokra készülök. Rendszeresen tartok konferenciákon, edzőképzésekben, szakmai fórumokon, egyetemeken előadást a regeneráció központú edzésterhelésről és a regeneráció fontosságáról, mérhetőségéről. Pulzusvariancia témakörben zárt és nyílt képzéseken igyekszem a tudásmegosztásban is aktívan részt venni.

Lőrincz Olivér

Testnevelő és kerékpáros mesteredző vagyok. Az utóbbi bő 10 évben már a futásban mélyültem el igazán. Én magam is aktívan terepfutok, többek közt az utóbbi 10 évben megszakítás nélkül részt vettem az UTMB valamelyik versenyén. Edzői karrieremben az 5x megnyert Spartathlonra és a 24 órás világbajnoki címre vagyok a legbüszkébb.

Lubics Szilvia

Lubics Szilvia vagyok, 3 kamasz srác anyukája, fogorvos, ultrafutó. 7 éve indulok 200 km-nél hosszabb versenyeken, főleg aszfalton versenyzek. 3-szor nyertem Spartathlont, egyszer Milano- Sanremot, ami Európa leghosszabb futóversenye. Nyolc 24 órás versenyem közül, egy kivételével mindig 200 km fölött futottam. 6 és 12 órás futáson tartom az országos csúcsot. Bár a futás nagyon fontos az életemben, imádom a munkámat és a legbüszkébb a családomra vagyo

MacPherson Éva

Egészség és táplálkozás terapeutaként az egészségmegőrzés természetes módjaiban és az IR életmódban szeretnék segíteni. Készen kapott tervek helyett gondolkozni tanítalak meg!

Markocsán Sándor

Többszörös magyar korosztályos, és mezei csapatbajnok futó voltam. Legjobb eredményeim: 5000: 14:05, 10000: 29:17. (van még 2:39-es maratonom is, ami csak azért is különös, mert 17 (!) évesen futottam). A Nike Futóklub edzője vagyok, de sok egyéni tanítványom is van a #sanyoszistallo égisze alatt.

Pulay Szilvi

Tapasztalatból tudom, hogy a testmozgás nem csak a testet, de a lelket is felüdíti. Kezdetben 3-4 éven át az alakformáló aerobik edzések jelentették számomra a fő csapásirányt, jelenleg ezek mellett rendszeresen tartok köredzést, funkcionális tréninget. Szerintem fontos, hogy a havi edzésprogram kiszámítható, de változatos legyen. Fontosnak tartom a helyes táplálkozást, hiszen elengedhetetlen része az egészséges életmódnak, így szívesen adok tanácsot ebben a témában is.

 

Rajnay Kata

Gyógytornász, manuálterapeuta, SMR-, Kinesio tape terapeuta vagyok. 2010-ben végeztem el az egyetemet, és saját sportmúltamból és a korábbi sérüléseimből adódóan a sportrehabilitációval kezdtem foglalkozni és abban az irányban kezdtem fejleszteni is magam. Az utóbbi években rengeteg futó-, triatlon-, fitnesz- és strandröplabda rendezvényen fordultam meg, mint terapeuta. Ebből adódóan rengeteg olyan hobbi-és élsportolóval találkoztam és találkozom azóta is nap mint nap, akiknek akut vagy éppen hosszú ideje fennálló, krónikus panaszaik vannak. Szeretnénk a lehető legtöbb sportembernek segítséget adni a bemelegítés-, a helyes edzés kivitelezés- és a megfelelő levezetés területein. Ebben lehetek segítségedre csapatommal, akik válogatott szakemberek a prevenció, rehabilitáció-, sportspecifikus rehabilitáció és a megfelelő ergonómia, ezáltal az újra sérülés megelőzésének témáiban.

Sipos Fanni

Szerencsés vagyok, mert szülés után visszatért kismamától – 3 órás maratonistán át- ultrafutók felkészítését vittem már végig. A munkám így igazán változatos, más és más kihívásra lelek a különböző edzéstervek írásában. Tanulmányaimat /Testnevelési Egyetem-Humánkineziológus/ a gyakorlatban is alkalmazom, több ezer teljesítménydiagnosztikai vizsgálat van a hátam mögött. Nagy segítség a felkészülésben a sporttudományos szemlélet. Edzőként nagyon fontosnak tartom, hogy a modern eszközök mellett a régi iskolát is tudjuk alkalmazni. A laptop - online edzésterv világából ki kell tudni lépni, és a pálya mellett kiolvasni azokat amit a görbékből nem lehet. Hiszen a mozgás és a technika javításához szükséges a személyes edzői jelenlétem.

Szántó Nelli

Gyermekkorom óta a sport határozza meg az életem. 12 évig versenyeztem triatlon és országúti kerékpár sportágakban, majd az egyetemi évek beköszöntével felhagytam az élsporttal, de a mozgás szeretete továbbra is a mindennapjaim része maradt. A Testnevelési Egyetem testnevelő-úszó és triatlon-edző, illetve testnevelő-gyógytestnevelő szakain szereztem meg diplomáimat. Jelenleg személyi trénerként, azon belül főleg amatőr futók és triatlonosok edzőjeként tevékenykedem. Remélem, hogy a segítségemmel minél többen megtapasztalják az élményt, hogy milyen felelmelő érzés, amikor elérhetetlennek tűnő álmokat váltunk valóra önmagunk leküzdésével.

Szilágyi Tibi

12 éve dolgozom futóedzőként. A Sportlabor mellett több mint hét évig voltam a tatai Nike Futóklub edzője, majd a Tatai Atlétikai Klubnál folytattam a munkámat. 2016-tól az Ensport színeiben segítem a futni vágyókat személyre szabott edzéstervekkel és tanácsokkal. A teljesítményfokozásnak mind az elméleti, gyakorlati és emberi összetevőit ugyanúgy fontosnak gondolom, így mindhármat szem előtt tartva próbálom futóimmal együtt, közösena legtöbbet kihozni belőlük. Számomra a sport sohasem lehet teher, csupán eszköz önmagunk megvalósításához, és saját korlátaink legyőzéséhez.

Vajda Zsuzsa

Középiskolás korom óta szeretem a futást, komolyabban az egyetemi éveim alatt kezdtem el edzeni. A futás szakmai részével 2005 óta foglalkozom, edzőm, Dr. Török János hatására, aki kiváló szakember és nagyszerű pedagógus. A Brescia Maratonon elért 2 óra 44 perces eredményemre vagyok a legbüszkébb. A Margitszigeti Atlétikai Club és Nike Futóklub edzőjeként célom a lehető legtöbb emberrel megszerettetni ezt a sportot.

 

Zsirai Eszter

2010-ben végeztem a Testnevelési Egyetem testnevelő tanár-rekreáció szakán. Egyetem után úszásoktatással foglalkoztam és elvégeztem a középfokú triatlon edzői tanfolyamot. Gyermekkoromban versenyszerűen triatlonoztam, ezután számos akadályfutó versenyen értem el előkelő helyezéseket. Mára már a sport csak hobbi, de a Träningben és egy óbudai iskolában testnevelő tanárként a mai napig a sport az életem. Továbbra is célom, hogy megszerettessem a sportolást gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt.

Zsirai Milán

Erőnléti edzőként tevékenykedem a Träningben. 2014-ben végeztem a Testnevelési Egyetemen, ezután kezdtem meg az edzői pályafutásomat. 12 évig versenyszerűen triatlonoztam és számos nemzetközi versenyre eljutottam válogatott színekben. TF-es tanulmányaim mellett tagja voltam a TFSE atlétika szakosztályának középtávfutóként. Az aktív versenyzést azóta abbahagytam, ma már csak hobbi szinten sportolok. A gyakorlati tapasztalataimat és elméleti tudásom szeretném átadni a lelkes mozogni vágyók számára.

Facebook
Twitter
Pinterest
Ha valamikor itt van ennek az ideje, az a most!

A teljesítménydiagnosztika kapcsán gyakran szoktuk emlegetni a GPS-hasonlatot, ami leegyszerűsítve így hangzik:

  • van egy célunk, ahová el szeretnénk jutni;
  • ehhez meg kell találnunk a kiindulópontot (aktuális állapot - diagnosztika);
    a kettő közti út maga az edzésmunka;
  • az út során néha dönteni kell, hogy jobbra vagy balra menjünk, esetleg jöhet az újratervezés!
  • Most éppen ilyen időket élünk, amikor a gondosan felépített versenynaptárunkat és az ehhez igazított edzésperiodizációnkat kidobhatjuk a kukába. A versenyek elmaradnak, a versenyperiódus kezdeti időpontja ismeretlen, célversenyek sincsenek konkrét paraméterekkel, edzőtáborba sem utazhatunk, sőt a korábban bevált napi edzésmunkánkat sem végezhetjük a megszokott módon.

Mit lehet ilyenkor tenni?
Az egyik legfontosabb tanács, amit érdemes szem előtt tartani: ne ess pánikba! Vészhelyzet esetén, megváltozott körülmények között azok tudnak érvényesülni, akik a leggyorsabban képesek alkalmazkodni e változásokhoz. Ehhez egyrészt széles körű ismeretekre, másrészt pozitív életszemléletre, harmadrészt intelligenciára, vagyis problémamegoldó képességre van szükség. Az elkeseredés, a letargia, a körülmények és mások hibáztatása mind a „sötét oldalt” jelentik, és negatív spirálba taszítják az illetőt. Minden rosszban van valami jó, ezt a jót kell felfedezni és kihasználni fejlődésedre, gyarapodásodra.
Sportolóként ismerős lehet számodra a célvonal és a rajtvonal is. De gondolkodtál már azon, hogy valaminek a vége egy új kezdetet jelent? A mostani helyzetre is igaz ez. Emberként, sportemberként egyaránt. Itt a lehetőség, hogy szembenézz magaddal. Állj meg, lassíts le. Tanulj, fejlődj és vedd észre azokat a dolgokat, amelyekre az utóbbi években nem volt időd, energiád. Kerülj ki megerősödve ebből a helyzetből is!

Edzés vagy pihenés?
Nem kell ahhoz nagyon spirituális beállítottságúnak lennünk, hogy belássuk: az életünk az utóbbi években, évtizedekben más fordulatszámon működött, mint szüleink, nagyszüleink idején. Ennek rengeteg oka van – most maradjunk csak az edzéselmélet szempontjából fontos alapoknál.
Sokszor elmondtam és leírtam már: önmagában az edzéstől nem leszel jobb, csak fáradtabb! A teljesítőképességed javulása attól fog megvalósulni, hogy ezt a fáradtságot kellőképpen ki is pihened, és így felkészíted szervezeted a következő terheléssel szembeni védekezésre. Ez a felkészülés a hozzászokást, az adaptációt jelenti, így alkalmazkodsz az edzésterheléshez, és ha jól adagolod az összetevőket, vagyis a terhelést és pihenést, akkor fejlődni is fogsz.
Terhelés alatt azonban nem csak az edzésterhelést értjük. Amire ilyenkor gondolnunk kell, az a napi összterhelés! Ha például egy nap 2 órát edzünk és mellette 8 óra fizikai munkát végzünk, akkor nem a 2 óra terhelést, hanem 8+2 óra fizikai igénybevételt kell kipihennünk. Könnyű belátni, hogy a 2 óra és a 10 óra regenerációs igénye jelentősen eltér egymástól… A szellemi munkát végzőknél sem sokkal jobb a helyzet. Az ő esetükben az idegrendszer fáradása fontos tényező, és mivel az izmokat is idegek működtetik, fáradt idegrendszerrel minőségi edzésmunkát nehéz végezni. A terhelés/pihenés arányának optimalizálására tehát nekik is figyelniük kell.
Jó lenne, ha 8 óra munkával standardizálni lehetne a napi egyéb terhelésünket, ez azonban jellemző módon inkább 9–12 óra között van manapság legtöbbünk esetében. Ez önmagában is óriási terhelés, ráadásul periodizáció nélkül működik, vagyis legalább 5 napos terhelési blokkban, pihenőnapok nélkül. Ilyen kiindulási alap mellé kellene beiktatni a szükséges edzésidőt és betartani a legjobb regenerációs eszközt, a kielégítő mennyiségű (kb. 8 óra) és kielégítő minőségű alvást! Könnyű belátni, hogy a munka vagy iskola mellett sportolóknál mekkora kihívás ennek tervezése és megvalósítása. Élsportolók esetében ilyen szempontból kicsit egyszerűbb a képlet, az ő esetükben az edzésidő egyben a munkaidőt is jelenti. Cserébe viszont olyan terjedelmű és intenzitású edzésmunkát végeznek, amely szintén a regenerációs lehetőségek optimalizálását igényli.
Mi következik ebből? Nyilvánvalóan az, hogy – tisztelet a kivételnek – az esetek nagy részében nap mint nap túlterheljük magunkat! Rengeteg a munka, mellette sportolni is kell. És mire marad a legkevesebb időnk? Hát persze, hogy a pihenésre, regenerálódásra!
A mostanában kialakult helyzet, a home office lehetősége nem nyári szabadságot jelent. Azonban az egyik legfontosabb, amit profitálhatunk belőle, az éppen az, hogy egyensúlyba hozhatjuk a két legfontosabb dolgot. Az edzésterhelés csökkentése mellett a regenerációra is több időnk kell hogy jusson! Ne örülj annak, hogy végre lett egy kis szabadidőd és akkor még többet tudsz dolgozni vagy edzeni! Első körben inkább a pihenésen legyen a hangsúly, még akkor is, ha úgy érzed, hogy kemény fából faragtak és bírod a strapát. Persze dolgozni vagy a háztartási feladatokat ellátni így is kell, a gyerek is otthon van és foglalkozni kell vele is, de próbálj egy kicsit lelassítani, visszavenni a napi összterhelésből: ez később mind az egészség, mind a terhelhetőség oldalán kamatozni fog!
Érdemes elgondolkodni azon is, hogy egy inger beépüléséhez kb. 21 nap kell, ez egyrészt az edzéselmélet egyik ősi törvénye, másrészt a csirke is 21 nap után kel ki a tojásból. Miért érdekes ez most számunkra? Gondolkodj el azon, mikor voltál 3 hetet egyhuzamban pihenni! Ugye, nem túl gyakran volt rá lehetőséged? Bizonyára te is észrevetted, hogy 1 hetes nyaralás után az első, 2 hetes után pedig a második munkanapon visszaestél a vakáció előtti, nem éppen kipihent állapotba. Igazán tartós hatása a minimum 3 hetes pihenőnek lenne, csak ritkán érünk rá ezt megvalósítani. Ezért most, amikor erre lehetőség mutatkozik, ne a terhelés, hanem a pihenés kerüljön fókuszba!

Jól van, de sportolni is kell!
Természetesen! Csak nem mindegy, hogy mennyit és hogyan. Ha egészséges vagy, s rendszeres és tervszerű edzésmunkát végeztél korábban is, ne állj le vele.
A megfelelő terjedelmű és alacsony intenzitású alap-állóképességi edzés javítja immunrendszered védekezőképességét, de csak akkor, ha nem zsigereled ki a szervezeted. Ez megint egy olyan szabály, amely járványtól függetlenül is hasznos és megfontolandó tudnivaló. Minden télen, az előkészítő periódusban, vagyis az alapozás idején szembesülünk ezzel a kérdéssel. Egyrészt hideg van, és könnyen megfázhatunk, másrészt egy influenza képes elrontani több hónapi felkészülés eredményét, ha nem fordítunk kellő figyelmet a megelőzésre.
Amíg az erdő nyitva áll, a természetben űzhető (outdoor) sportok – mint például a gyaloglás, futás vagy kerékpározás – pozitív hatása a prevenció hatékony eszköze lehet. Járvány idején azonban néhány szabályt be kell tartanunk saját magunk és mások védelmében. Nézzük át most ezeket!
Ne használj tömegközlekedést, a saját gépjárműveddel közelítsd meg a helyszínt!
Ez azt gondolom, nem szorul különösebb magyarázatra. A zsúfolt tömegközlekedési eszközökön egyrészt zárt térben, másrészt nagyon kicsi távolságra vagyunk egymástól, így a betegségek átadásának vagy átvételének lehetősége is hatványozottan fennáll.
Kizárólag egyedül, vagy a veled egy háztartásban élő személyekkel indulj el!
Ha úgyis nap mint nap egy légtérben éltek, akkor pontosan ismeritek egymás egészségi állapotát. Idegen személyek esetében ez korántsem egyértelmű.
Kerüld a legnépszerűbb, zsúfolt helyeket!
Bármennyire is vigyázol a közlekedés során, ha olyan népszerű helyekre mész az erdőben, ahová jó idő esetén tömegek látogatnak ki, növeled a fertőződés esélyét. A fővárosban az egyik leginkább felkapott futó- és kirándulócélpont a Normafa és környéke, ahol bizony sem a felnőttek, sem a gyerekek nem tudják betartani a biztonságosnak mondott szociális távolságot.
Ha másokkal találkozol, legalább 5 méteres távolságot tartva kerüld el őket!
Pont erre utaltam az előző pontban. A minimálisan ajánlott 1,5 méter mindenképpen szükséges, de sétánál nagyobb sebesség esetén biztonságosabb az 5 méter. Jobb félni, mint megijedni!

Kép
forrás: Getty Images

A CIKK FOLYTATÁSÁT A FRISS RUNNER'S WORLD 14. OLDALÁN TALÁLOD!

Kép
Tovább olvasok
Kép

Duffel Bag – minden (sport)cuccod egy helyen

A ’90-es évek ikonikus kiegészítői között szerepel a henger alakú, egykamrás sporttáska, amit most újra visszakaptunk a sok jó, praktikus korszakalkotó darab mellett.

Kép

Rickey Gates Amerikát átszelő útja hamarosan filmen

2017-ben történt, hogy az amerikai futó, gondolt egy nagyot és széltében átvágott Amerikán. Erről a kalandról készült a pár napon belül bemutatásra kerülő film.

Kép

Fontos dolgok, amikre kiemelten figyelj, ha fizikai munkát végzel, és edzeni kezdesz

Mi a fontos annak, aki egész nap talpon van? Mennyire érdemes terhelnie magát pluszban edzéssel egy fizikai munkát végzőnek, ha egyáltalán érdemes? Jagicza Niki személyi edzőt, gerinctrénert faggattuk a legfontosabb dolgokról.

Kép

Sierre-Zinal: idén is Kilian Jornet és Maud Mathys nyertek, ám nem a megszokott módon zajlott az esemény

47. alkalommal rendezték meg Európa legrégibb terepfutóversenyét, a koronavírus miatt rendhagyó módon.

Kép

5 dolog, ami komolyan hátráltat a futásban, ha túl hirtelen vágsz bele

A nyári hónapok, a hőség, a különféle elfoglaltságok, szabadságok sokaknál az edzések jelentős csökkentését hozzák, ám így az őszi újrakezdés embert próbáló helyzetet teremt. Viszont megtehetsz pár dolgot, ha nem akarod még jobban nehezíteni az „újrakezdés” hónapjait!

Kép

Büntetőkör #22 - Beszéljünk a testedzésfüggőségről!

Simonyi Balázs a Büntetőkör Podcastsorozat legújabb részében a testedzésfüggőségről beszélget Demetrovics Zsolt addiktológus és klinikai szakpszichológussal!

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem